Dodaj do ulubionych

goraczka bez innych objawow

09.02.07, 12:10
Corcia 2,5 roku od okolo tygodnia ma 38st. Tzn ma po poludniu, potem przez caly dzien nie ma, na
trzei dzien rano znowy ma i tak w kratke... Zadnego kaszlu, kataru, oslabienia, doskonaly humor,
rozbrykana jak zawsze. Nie wiem co o tym myslec. W zeszly weekend przeprowadzilismy sie do
nowego domu i doszla zmiana przedszkola - byla do tych zmian bardzo pozytywnie nastawiona - ale
moze to nerwowe...?
Obserwuj wątek
    • grzanka23 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 12:38
      Zrob badanie moczu:bad.ogolne i posiew,to moze byc infekcja drog moczowych.
      • lazania3 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 12:48
        zrób jeszcze OB
        • agatelek2 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 13:12
          Ja tak miałam dwa dni temu-gorączka 40 stopni i ciągle wracała-płuca i oskrzela
          czyste,gardło ładne.Mocz ok ale badania krwi nie robiłam.Lekarz przepisał tylko
          Bactrim.Zastanawiam się czy to nie była tzw.trzydniówka.
          • dorota.alex Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 13:17
            No ale 40 st to juz bardzo powazna goraczka, a takie 38, ktore czasami jest a czasami nie ma... Chyba
            rzeczywiscie zrobie to badanie moczu. Chociaz ja ze swoich infekcji pecherzowo-nerkowych pamietam
            przede wszystkim straszliwe oslabienie - ale moze dzieci inaczej przechodza takie infekcji - lapiej sie
            upewnic smile
            • agatelek2 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 13:32
              Tak -najlepiej do lekarza-tak jak my zrobiliśmy.A moje dzieci tak mają,że jak
              gorączka to bardzo wysoka-nie mniej niż 39.
              • emilka74 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 15:39
                Moja Emilka (w wieku twojej córeczki)również miała wysoką gorączke-38,9 przez
                1,5 tyg nie zdiagnozowano nic.Jakiś czas pózniej sytuacja się powtórzyła i
                okazało się ze jest jakaś bakteria w krwi.Radziła bym więc zrobic badania;mocz
                i krew.
                pozdrawiam mama Emilki i Gabrielkasmile
                • ada11152 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 15:57
                  od tygodnia moje dzieci maja tak na zmianę, raz jedno ma gorączke potem drugie,
                  podobno chodzi dziwny wirus
    • boncia00 Re: goraczka bez innych objawow 09.02.07, 20:25
      ja także radzę zrobić badania moczu z posiewem oraz krew z OB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka