Dodaj do ulubionych

ile zaplacić niani?

22.02.07, 14:19
Witam Wszystkie mamy! jestem z Wrocławia i chcę zatrudnić nianie na 4-5 godz dziennie i nie wiem jakie zaproponować wynagrodzenie bo to mój pierwszy raz smile. Doradzcie mi proszę. Acha wariant1 sama opieka, wariant2 z pomocą w domu. Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • ares1976 Re: ile zaplacić niani? 12.03.07, 17:53
      Ja jestem z woj. śląskiego. My mamy opiekunkę już 10-ty miesiąc, może nie uwierzysz ale - zgodziła się za 400 zł po 8 godzin dziennie. Oboje z mężem pracujemy na cały etat, ja wróciłam do pracy zaraz po macierzyńskim i od początku tyle płaciliśmy bo nie stać nas na więcej i córa musiałay iść do żłobka. Na sza piekunka dorabia sobie do marnej emerytury - i ma 60 lat i jest super sprawna i szczupła i świetnie sobie radzi smile
      • apax Re: ile zaplacić niani? 17.03.07, 21:18
        placę 6zł/h jestem z 3miasta - opiekunka jest z mała od 5mca życia -młoda ma
        juz rok i 7mcy a opiekunka to Pani 61letnia. Dostała ostatnio podwyzke i
        wykupuje jej miesięczny. Ogarnia dom jak mała śpi, dużo spacerują- jestem
        zadowolona.
    • tres_chic Re: ile zaplacić niani? 18.03.07, 15:09
      Witam serdecznie! Jestem z Wroclawia wiec moge Ci napisac ile ja place niani.
      Na pierwszej rozmowie zapytalam sie jakie sa jej oczekiwania (czy tylko
      opiekunka czy pomoc w domu) i powiedzialam aby sama zaproponowala cene. Wg mnie
      to dobra metoda bo kazdy ma juz jakies wyobrazenie w glowie i jesli powiesz jej
      zeby robila wszystko w domu to źle sie zajmie dzieckiem a szukajac niani
      najwazniejsza jest wlasnie opieka nad naszym dzidziusiem. Stanelo na tym ze
      jest tylko opiekunka (czasami pouklada ciuszki i powklada naczynia do zmywarki)
      i placimy jej 7zl za godzine. Miesiecznie wychodzi okolo 900zl. Czasem wiecej a
      czasem mniej. Pozdrawiam!
    • agga_27 Re: ile zaplacić niani? 23.03.07, 12:55
      Myślę, że to kwestia dogadania się z nianią i ustalenia zakresu jej obowiązków
      no i oczywiście tego, ile jestes w stanie jej zapłacić. My w Lublinie płacimy
      niani 650 zł/mies.(to raczej standard za samą opiekę bez sprzatania i gotowania)
      za samą opiekę nad Julką, bez żadnych dodatkowych obowiązków (choć czasem jak
      Julka śpi niania sama z własnej inicjatywy coś tam posprząta czy obierze
      ziemniaki, naprawdę złota kobieta), zajmuje się Julką od godziny 7 rano i w
      zależności od tego jak wcześnie mąż wróci z pracy - do 14, 15 lub 16, mąż jak ma
      czas stara się odwozić nianię do domu, bo mieszka spory kawałek od nas. Tak więc
      kwestia dogadania się, mieliśmy kandydatkę, która za te same pieniądze nie
      zgodziła się na opiekę (ale to była bezrobotna osoba), ta niania jest energiczną
      55-letnią emerytką i lepszej nie moglibyśmy sobie wymarzyć.
    • chrust5 Re: ile zaplacić niani? 23.03.07, 15:53
      Ja mam sytuacje inna, ale moze bedzie pomocna:
      w Warszawie, przy czteromiesiecznych blizniakach place 12 zl/h, a pani albo
      zajmuje sie dziecmi (glownie spacery), albo sprzata - jak potrzeba. Cztery razy
      w tygodniu, trzy godziny. Obydwie jestesmy zadowolone.
    • wroc.niania Re: ile zaplacić niani? 23.07.07, 21:28
      Myślę, że się nie obrazisz za wklejenie tego wątku na forum
      O p i e k u n k i - Wrocław
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17271
      Dziękuję smile. wroc.niania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka