Dodaj do ulubionych

CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne???

23.03.07, 19:39
Witam, jestem na etapie zmiany pokoju moich córek. Dziewczynki chciałyby mieć
piętrowe łózeczko. Ja mam jednak wielkie obawy, czy aby takie łóżko jest
bezpieczne, czy ta która będzie spała na górze nie spadnie w nocy. Co prawdą
są barierki zabezpieczające przed takim upadkiem, ale mimo wszystko mam
ogromne obawy. Proszę o opinie w tej kwestii... pewnie są osoby, które mają
takie łózeczka.
Obserwuj wątek
    • malesa.m Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 23.03.07, 21:17
      Witam!
      A w jakim wieku sa Twoje córki. Ja kupiłam piętrowe łóżko dla moich 3 latków.
      Nie śpią w nim coprawda na codzień bo mam je u dziadków ale bardzo im się
      podoba. Córka jako wielka wiercipięta spi na dole a syn na górze. Na początku
      po przebudzeniu się w środku nocy syn nie chciał wracać już na górę i spał z
      nami. Teraz już się przyzwyczaił. Jak by mieli na codzień (u nas w domu) to
      łóżko, to pewnie szybciej by się przyzwyczaił. Na początku trochę się bałam ale
      to łóżko co mamy jest dobrze zabezpieczone. Ma wysokie barierki i jest w miarę
      niskie 157 cm. Pozdrawiam
      • kadabra-abra Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 24.03.07, 11:07
        starsza córka ma 6 lat, a młodsza 4... więc sądzę, że są w odpowiednim wieku...
        ale obawy nadal mam.
        • suwalki79 Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 24.03.07, 18:19
          witamsmile powiem Ci ,że ja też ostatnio poszukuję łóżka dla moich dwóch synków(5 i
          7 lat) i powiem Ci,że te piętrowe podobają mi się ale jednak wybrałam zwykłą
          kanapę jakoś nie mogłabym spać spokojnie . Zapewne bym u nich siedziała co
          godzinkę sprawdzić czy któryś nie "wywinął orła" Jeżeli już przed kupnem masz
          obawy to może zrezygnuj bo po kupnie takiego mebelka będzie juz za póznosmile
          pozdrowionka
          • kerry_weaver Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 24.03.07, 18:55
            My się od roku zbieramy żeby kupić takie dzieciom (7,5 i 3,5 roku) i też mam
            obawy - a pokój dziecinny jest tak urządzony że nijak nie wejdą tam 2 łóżka,
            alternatywa to oddać młodszej naszą sypialnię a sami musielibyśmy wynieść się
            do salonu czyli w zasadzie do kuchni... teraz czekamy do 4 urodzin młodej i
            wtedy zamierzamy kupić piętrowe, może wtedy będzie na tyle mądra żeby nie
            wariować. ja tylko mam czarne wizje że oni się biją na górnym poziomie albo
            przepychają i któreś spada...
            • z-a-g-a-t-k-a Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 24.03.07, 19:48
              hmmm, to ja odpowiem jako byla uzytkowniczka takiego lozka wink. Najpierw spalam na gorze - jako ta starsza, a moja 4-letnia siostra na dole. Poniewaz moja siostra strasznie sie krecila na tym lozku, to ciagle wypadala. A u gory byla barierka, wiec musialysmy sie zamienic miejscami. Siostra spala u gory i nigdy nie spadla - ta barierka byla wystarczajaca ochrona.
              • kadabra-abra Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 25.03.07, 10:00
                dziękuję za wszystkie opinie, muszę jeszcze ten zakup przemyśleć.
    • mika_007 Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 25.03.07, 18:31
      Dla syna mamy półpiętrowe -znaczy całość łącznie z wysokimi brzegami ma jakieś
      150cm (do tego boczne półki,wysuwane spod spodu biurko)
      nie ma możliwości spadnięcia w czasie snu
      Córka z kolei (myśleliśmy,ze będzie miała siostrę i będą spały razem w pokoju)
      ma coś a`la wysoka kanapa,pod którą są 2 szuflady,a pod nimi wysuwane drugie
      łóżko
      Teraz mamy 3 malucha,synek później będzie zajmował pokój ze starszym bratem
      więc dokupimy zwykłe drewniane łóżko,dorobimy kółka i na dzień łóżeczko malucha
      będzie wsuwane pod półpiętrowe starszaka smile
    • kadabra-abra Re: CZY pietrowe łóżko jest bezpieczne??? 29.03.07, 09:33
      Witajcie ponownie... jestem kilka dni po zakupie łóżka... te kilka dni (a
      raczej nocy) spędziłam z dziewczynkami w ich sypialni kontrolując sytuację...
      ale musze Wam powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z zakupu. Łóżko sprawdza
      się w 100%, zajmuje małą powierzchnię w pokoju, jest niskie - bo ma zaledwie
      150 cm, a do tego wysokie poprzeczki zabezpieczające przed upadkiem, więc mam
      pewność, że starsza córka na górnym łóżeczku jest bezpieczna. A same
      dziewczynki są nim zachwycone, teraz nie ma problemu z usypianiem "bez mamy"...
      Widzę, że wszystko będzie dobrze. Dziękuję za wszystkie rady..smile
      • ola_mk kadabra-abra 30.03.07, 12:19
        możesz zdradzić gdzie kupilaś te łóżeczko?
        Przymierzamy się do kupna dla naszych chlopców,mąż chce piętrowe,a ja mam obawy.
        Pozdrawiam Ola
        • kadabra-abra Re: kadabra-abra 30.03.07, 12:44
          jestem z Tarnowa i łóżeczko kupiłam w sklepie meblowym w swoim mieście...
          natomiast przeglądałam oferty kupna takich łóżeczek na allegro i niektóre z
          nich były bardzo ciekawe, zwłaszcza jeśli chodzi o wysokość górnego łóżeczka.
          Poprzeglądajcie sobie, może na coś ciekawego tam wpadniecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka