Dodaj do ulubionych

Pierwsze urodzinki - prezenty

10.04.07, 13:14
Witam
Szukam inspiracji tu na forum, ponieważ moja pociecha wkrótce będzie miala
roczek. Filipcio kocha wszystko co jeździ, buczy i ma kółka. Ale jako rodzice
chcielibyśmy z mężem sprawić Mu coś wyjątkowego. Co sprawdziło się u Was?
Obserwuj wątek
    • olamazur Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 10.04.07, 13:37
      Nie sprawdził się rowerek. Mały nie chciał na niego wsiąść, chyba się bał. Nie
      umiał też bawić się klockami, nie chciał. Klocki stały się hitem ponad pół roku
      później.
      Podobała się zabawka z czterema zwierzątkami, które najpierw trzeba było
      wcisnąć, a potem żeby wyskoczyły, wykonać 4 czynności: przy jednej z nich
      nacisnąć guzik, przy drugiej przesunąć wajchę w górę lub w dół, przy trzeciej
      przekręcić pokrętło, a przy czwartej przesunąć wajchę w prawo lub w lewo. Jest
      super. Kupiliśmy w Carrefourze za jakieś 30 zł.
      Podobała się też zabawka z Ikei - trzy powykręcane druciki, a na nich kolorowe
      klocki, które można przesuwać w różne strony. Bardzo dziecko się cieszy, jak
      opanuje sztukę przesuwania.
      Cieszył się też z piłki nożnej.
      • majan2 Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 11.04.07, 22:32
        My kupilismy puzzle piankow na podlege, lubi to ukaldac a przy okaji izoluje
        nieco pupe. Ostanio dostala wozek do pchania przed soba, zwykly drewniany,
        wielki ubaw.
      • gosia.sos Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 13.04.07, 16:13
        Odkąd przeczytałam tego posta, szukałam zabawki z czterema zwierzątkami z
        którymi można coś tam majstrować...no i znalazłam w jednym małym sklepiku za
        50 zł. Jednak jeden przycisk był uszkodzony i nie kupiłam, ale zabawka jeszcze
        bardziej mi się spodobała - ma takie małe schoweczki smile. Jest to zabawka z logo
        Disneya. Jeżeli mogółby mi ktoś pomóc w poszukiwaniach byłabym bardzo
        wdzięczna. Mieszkam w okolicach W-wy.
    • elka136 Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 10.04.07, 20:42
      U nas również sprawdził się rowerek na trzech kołach sterowany z tyłu rączką.
      Jeżdzimy na razie po mieszkaniu i mała ma wielką frajde, fajna jest też tablica
      magnetyczna, grające pianinko, gumowa piłka do skakania.
    • tijgertje Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 10.04.07, 23:43
      Nasz syn na pierwsze urodziny dostal od nas drewniany rowerek do odpychania sie
      nogami. Wtedy ledwie dostawal stopami do ziemi, kilka miesiecy pozniej zaczal
      trening na pirata drogowegosmile Juz ponad 2 lata jest to jedna z ulubionych
      zabawek. W odwiedzinach u kuzynow zawsze dopada takie czerwone auto strazackie,
      wlasnie do odpychania sie nogami. Trojkolowiec na pedala mana zewnartrz, ale
      pedalowac dalej nie umie, jezdzi jak na tym drewnianym.
      Moj syn ma cos takiego jak w linku, z przyczepka. Wozi i rozsiewa klocki po
      calym domu. Kosztowal sporo, ale jest w zasadzie nie do zdarcia. Nie wiem, czy
      sa dostepne w Polscesad
      www.hetspeelplein.nl/houten-loopfiets-blankrood-zithoogte-24cm-p-427.html
    • olamazur Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 11.04.07, 08:45
      Ja pisałam, że rowerek się NIE sprawdził... Ale dzieci są różne, u jednych się
      sprawdza, u innych nie. U nas nadal się nie sprawdza, a synek ma prawie 2 lata.
      Może to kwestia rowerka, mały teraz ledwo ledwo dosięga do pedałów.
      Bardzo jednak podoba mu się samochód do odpychania się nogami. Nie są jakoś
      kosmicznie drogie, my kupiliśmy w Akpolu taki za 60 czy 70 zł. Ważne, by był
      jak "odlany" z jednego kawałka, z grubego plastiku i by kierownica była gruba i
      wypełniona w środku. Inne są łamliwe.
      • asinek68 Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 11.04.07, 09:03
        u nas hitem okazał się stolik muzyczny Chicco.
        Kosztuje 130-150 zł ale warto. Od lutego jest czynny codziennie. Ola się nim
        bawi, gra, układa klocki i szkoli przy nim chodzenie.
    • fraglesska Re: Pierwsze urodzinki - prezenty 11.04.07, 21:23
      Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Przymierzaliśmy się do rowerka i było super.
      Mam nadzieję że nie jednorazowosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka