Dodaj do ulubionych

pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę!

02.05.07, 22:15
Cześć Dziewczyny (i Chłopaki też) !
Oczy mam już kwadratowe, w głowie karuzelę... Muszę kupić wózek spacerowy dla
mojego 1,5 roczniaka. Szukam już czwarty dzień, zwiedziłam masę sklepów i
jestem głupsza niż byłam tydzień temu.
Szukam wózka, który spełni następujące wymagania:
- lekki (max 10kg);
- wytrzyma te lato i może trochę następnego, o ile młody jeszcze będzie
chciał z niego korzystać. Teraz waży 14 kg, więc wózek musiałby wytrzymać
przyrost jego wagi aż do przyszłej jesieni);
- będzie miał duże, pompowane kółka (średnica powyżej 25 cm), ponieważ
mieszkamy na wsi i z małymi kółkami w dziury w drodze nie mam się co pchać.
- cena do 800zł.
Nie wiem, może wymagam zbyt wiele, ale nie znalazłam nic takiego. Proszę,
poradźcie, bo ja już się poddałam.
Życzę miłego weekendu majowego!!!
Ewelina
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę! 02.05.07, 22:28
      Niestety nie ma wózka z takimi kołami,które są jednocześnie lekkie.
      Coś za coś niestety.
      Popytaj na forum "Wózki dziecięce"
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
    • inkaa5 Re: pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę! 02.05.07, 22:48
      witaj smile
      moja koleżanka ma wózeczek probaby nevada i jest zachwycona smile teraz kupiła
      lekką parasolkę, ale mówi że jakoś nie może się przekonać i nadal jeździ tym,
      wygodny, szerokie siedzisko, pojedyńcze koła super na błocka i śniegi wink widać
      że wytrzymały i że nietaki przyrost wagi zniesie smile aa no i duże te koła smile
      tu znalazłam link do tych wózeczków:
      esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=29&products_id=527
      ja niestety bardziej ci nie pomogę, bo jeździmy PP Atlantico i fakt wózek ten i
      wszystkie z podwójnymi niedużymi kołami zupełnie nie nadaje się na wertepy.
      pozdrawiam
    • 1303anka Re: pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę! 03.05.07, 10:59
      Spróbuj poszukać na Allegro. Ja właśnie kupiłam. Szukałam akurat zupełnie
      czegoś innego, bo lekkiej parasolki, którą można zabrać do samolotu, ale na
      pewno coś znajdziesz.
      Powodzenia
    • ambervaletta Re: pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę! 03.05.07, 11:33
      Ja woże mojego 1,5 roczniaka w spacerówce Chicco ct 0,5. Jestem bardzo
      zadowolona. jest lekki, zajmuje mało miejsca w samochodzie, mozna zabrac do
      samolotu. Rozklada sie do pozycji pol lezacej co jest istotne jak dziecko nam
      zasnie na spacerze.
      Bardzo dobra firma, dobre wykonanie. za nowy na allegro placilam ok. 350 zl.
      Nie ma pompowanych kolek. Mieszkam co prawda w miescie, ale tu tez sie zdarzaja
      wertepy i jakos sobie radze.
    • bmatoszko chicco pick up 04.05.07, 13:06
      mam i polecam, dość duże piankowe koła, szerokie siedzisko i oparcie, niedaleko
      nas budują hipermarket i jeżdzę z synkiem popatrzeć na ciężarówy, linki poniżej
      ssl.allegro.pl/item173354012_wozek_chicco_pick_up_kolory_2006_wys_0zl_.html

i mój synek w wózku images21.fotosik.pl/246/5633406b1eb096a7.jpg
    • mierzyk Re: pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę! 04.05.07, 20:54
      Polecam X-landera Xt, trójkołowego. Chociaz niestety nie jest tak lekki jakbyś
      chciała, waży 13,5 kg. Za to ma duże koła pompowane, znakomicie sie prowadzi,
      jest bardzo wygodny dla dziecka, dopracowany w wielu szczegółach, ma dośc pojemy
      kosz. Spacerówka rozkłąda się do leżenia. NIe wiem tylko, jak wielkośc dziecka,
      bo producent podaje do 22 kg, ale ja mam 10-kilogramowego 16-miesięczniaka i po
      prostu trudno mi większą wagę ocenić. Chociaż teraz mały jak siedzi w wózku to
      ma jeszcze sporo luzu.
      POlecam przeogromnie, tym bardziej, że wcześneij kupowąłm spacerówkę głównie
      patrząc na wagę 9tez miała być lekka0 i nie wyszłam na tym najlepiej. A ta
      prowadzi się fenomenalnie, leciusieńko, marzenie nie wózek!
      No i nie jest za droga, w internetowych sklepach do kupienia w cenie ok. 800 zł
      w komplecie ze spiworkiem na nżóki, bardzo fajnym na zimę. Aha, producentem jest
      znana firma Deltim.
      Życze odbrego wyboru!
      • 111a4 Re: pomóżcie wybrać spacerówkę, proszę! 04.05.07, 21:19
        lekki i pompowane koła...hmmmm,chyba nie znajdziesz takiego. powiem tak, rok
        temy kupiłam wózek,laske-graco mosaic, zalezało mi głownie na tym zeby był
        lekki,taki byl, ale niestety nie spełnił swojej roli(pomijajac ze to jakis
        wybrak i bubel).mało miejsca,mała w kurtce zimowej sie nie miesciła nawet,nie
        wspominajac o kombinezonie. no i byłam zmuszona kupic kolejny wózek,chociaz
        Jula ma juz prawie 2 latka.zdecydowałam sie na trojkołowy,z pompowanymi
        kołami,duzym siedziskiem.lekki nie jest,ale za to Jula ma teraz duzo miejsca.
        • margin1 Re: Tylko Atlantico - Peg Perego! 05.05.07, 18:54
          Ja jestem zwolenniczką firmy Peg Perego. Firma znana i lubiana przez wszystkich
          rodzicow na całym swiecie. A medal przyznaję za model ATLANTICO. Miałam
          najpierw Quinny XP, uzywałam tylko 4 miesiące - sprzedalam na allegro, kupiłam
          Chicco C1 -bo baaardzo mi się podobał, chociaż juz wtedy slyszałam niepochlebne
          opinie na temat tego wozka. Sprawdziłam i podzielam zdanie - wygląd to nie
          wszystko - w praktyce ledwo czwórka (moja ocena, a cena 1150zł). Sprzedałam na
          allegro w stanie idealnym, kupiłam Peg Perego P3, fajny super, cieszyłam się
          jak dziecko, ale nie pasowała mi rączka, chciałam pchać wózek jedną ręką, więc
          sprzedałam na allegro i....kupiłam Peg Perego Atlantico. Uff - trafiłam na
          najlepszy wozek pod slońcem. leciutki, obszerne siedzisko, lekki w prowadzeniu -
          nawet po nierównej powierzchni , po prostu super, uwielbiamy ten wózek.
          Polecilam koleżance żeby też kupila dla synka - teraz jest mi za to wdzięczna.
          koleżanka poleciła innej koleżance i wozek też się sprawdził. Czytałam bardzo
          dużo na temat tego wózka i minusów nie ma żadnych. Z czystym sercem i z całą
          odpowiedzialnością polecam każdej mamie tą firmę. Nowy kosztuje około 1200zł.
          polecam zakupy na alegro - dużo taniej! Przecież nie musisz kupować nowego
          wózka wystarczy trafić na taki w bardzo dobrm stanie. Mi udało się kupić od
          osoby która bardzo dbala o ten wózek, więc wyglądał jak nowy, a kupiłam za
          600zł z torbą firmową, parasolką.Naprawdę polecam tylko Atlantico. I jeszcze
          jeden plus tego wózka, jak Twojemu dziecku znudzi się juz jeżdżenie to na pewno
          szybko odsprzedasz innej osobie nie tracąc nic - jesli tylko będziesz dbała o
          wózek. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka