a76 12.05.07, 17:31 W jakim wieku pierwszy raz odwiedziło Wasze dziecko dentystę? I jak było? pzdr Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaj75 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 12.05.07, 18:30 Też jestem ciekawa. Moje szkraby mają 2 i 4 latka i jeszcze nie odwiedziliśmy dentysty. Ale na razie "na moje oko" mają zdrowe ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: Pierwsza wizyta u dentysty 12.05.07, 19:23 Idziemy w poniedziałem. Mamy 23 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
monix123 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 12.05.07, 21:20 Przed 3 urodzinami. super było, naprawdę. Zrobiłam najpierw dobry wywiad,fajna pani dentystka i ząbki polakierowane, a Młoda zachwycona. Poczytałyśmy tez najpierw "Kamyczka u dentysty" Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 12.05.07, 21:26 21 miesięcy czyli miesiąc temu.Było OK.Siedział u mnie na kolanach.Zajrzała mu do buzi.Posmarowała preparatem wzmacniającym szkliwo(3x)i polakierowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lulla1 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 12.05.07, 21:48 3 latka i 4 mc przy okazji reperowania moich zębów. Córcia bez problemów siadła na fotelu dentystycznym i zaprezentowała swoje piękne ząbki a potem wynudziła się czekając na mamę. Dzielna była, sama się zdziwiłam że nie robiła z tego problemu. Czasem jej nie doceniam Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Pierwsza wizyta u dentysty 12.05.07, 21:51 synek miał roczek ale to była tylko wizyta zapoznawcza przy okazji mojego leczenia.Nie chciał otworzyć buzi.Chodziliśmy 2 razy w roku świetnie się bawił,ale....buzię zaczął otwierać dopiero miesiąc temu.Chyba chłopak wstydliwy jest Odpowiedz Link Zgłoś
anialenka Re: Pierwsza wizyta u dentysty 13.05.07, 23:52 niedawno, 2 lata - poszłam ze sobą na kontrolę a mała siedziała na krześle, przyglądała się i zadawała dentystce pytania, np. co to za śrubokręt mamusi wkłada do buzi. Atmosfera była wesoła, więc bez problemu dała sobie potem zajrzeć w zęby. Inna rzecz - mam świetną dentystkę z dobrym podejściem do dzieci, jak się okazało, a to bardzo ważne przy pierwszym kontakcie. Najpierw pokazała małej jak fotel jeździ w górę i w dół, potem dała miniskrzyneczkę na pierwszy ząb, a potem już fachowo i poważnie zajrzała jej w ząbki. Ja wogóle temat lekarza oswajam w domu, kupiłam ciekawy i dość realistycznie wykonany zestaw lego-szpital, m.in. z dwoma lekarzami,chłopcem z nogą w gipsie i o kulach, pani doktor ma minisłuchawki a pan doktor obecnie został przekfalifikowany na weterynarza, z racji mnogości zwierzęcych figurek Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: Pierwsza wizyta u dentysty 14.05.07, 11:21 rok i 9 miesięcy teraz ma 2 i 5 i miesiąc temu byliśmy drugi raz - ja na leczeniu, Mały u kontroli lekarka ma super podejście do dzieci i tak zainteresowała Małego, że otwierał grzecznie buzię - po wszystkim dostawał nagrodę w postaci drobnych zabawek Odpowiedz Link Zgłoś