evita_iv 30.06.07, 13:24 Duzo pije herbatek i soków , czekolady znikome ilości.Ma 15 miesiecy i czesto zatwardzenie.Co robić?Czopki odpadają-nie da sobie założyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sieczunia Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 13:29 Możesz podać jej starte jabłuszko, u nas pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
kahapala Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 13:58 Nektar ze śliwek HIPPA, śliwki z jabłkami, lub owoce&zboża z HIPPA lub przegotowana woda z miodem na czczo. U nas zawsze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziazosia Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 14:06 Mojej Zosi pomagają suszone śliwki z Gerbera, czekolada ma działanie zatwardzające i ja bym nie podawała wcale.Dużo pić wody ,soczków... Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 14:42 Niech zje pare jablek i rodzynek, popije wszystko maslanka. I wogole duzo owocow i wody. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 jest jeszcze jeden trick 30.06.07, 14:45 Jezeli pijesz kawe. To Pij ja tak zeby mala czula jej zapach. To tez ma dzialanie popedzajace. Tylko naprawde musi byc intensywny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 15:02 zrezygnuj z czekolady.. podawaj jablka-maja naturalne dzialanie rozluzniajace uklad trawienny Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 15:11 syrop clemastinum nie jest "biegunkowy",nie uzależnia zmienić dietę,wspomnieć lekarzowi o zaparciach przy clemastinum cała "terapia" powinna trwać min przez 3 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Clemastinum?? 30.06.07, 17:30 To clemastinum?: katalog.polfa.waw.pl/product.php?action=0&prod_id=38&hot=1 "Lek o działaniu przeciwalergicznym, powodującym zmniejszenie objawów uczuleniowych w chorobach alergicznych skóry i alergicznym zapaleniu błony śluzowej nosa. Stosuje się w: alergicznym zapaleniu błony śluzowej nosa, kontaktowym zapaleniu skóry, świądzie skóry, pokrzywce, wyprysku atopowym, obrzęku naczynioruchowym."??? Lek przeciwhistaminowy na zaparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Clemastinum?? 05.07.07, 11:08 Mika_P-własnie zauważyłam,że bzdurę napisałam oczywiście,że LACTULOSUM jestem na etapie wielkiej zarazy rodzinnej i nazwy leków już mi się mylą - podaję wzrokowo szczytem przejęzyczenia było kiedy namawiałam koleżankę żeby popsikała sobie do gardła Tantum Rosa <obciach> Odpowiedz Link Zgłoś
wandalina Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 16:20 Tez radze zrezygnowac z czekoaldy. Przy zatwardzeniu u nas pomaga sok sliwkowy, suszone sliwki (wystarcza dwie), rodzynki i owoce sezonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
2006.mea1 Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 16:42 Syrop LACTULOSUM bardzo pomaga i stosowac dłuższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
notohyc Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 30.06.07, 21:39 A moze w diecie jest za duzo gotowanej marchewki? Słyszałam że dodawana do codziennego menu wywołuje zaparcia. A poza tym dużo owoców, picia, suszone śliwki i ponoć otręby pszenne, choć tych ostatnich nie testowałam, ale napewno mają baaardzo dużo błonnika. Odpowiedz Link Zgłoś
karolka010 Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 04.07.07, 13:42 witam. tak lacutlosum jest bardzo dobre. my z tym problemem walczylysmy ponad 6 miesiecy nawet u chirurga bylysmy,ale ten lek naprawde pomogl) Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 04.07.07, 16:00 kiwi i śliwki na zmianę - musi pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
yogisia Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 04.07.07, 18:03 Nie stosować syropów ani innych leków bez porady lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
maritta78 Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 04.07.07, 22:35 U mnie świetnie dziąła śliwka suszona z Gerbera! Odpowiedz Link Zgłoś
krawro Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 05.07.07, 10:35 U nas była tragedia. Właściwie stawało się to już problemem psychicznym. Ostatnio właściwie jest już dobrze. Pomaga jedzenie brzoskwiń, nektarynek właściwie wszystkich śliwkowatych owoców, gotowaliśmy kompot ze śliwek, ciemny chlebek. ada Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czy coś prócz czopków na zatwardzenie? 05.07.07, 11:37 kasza kukurydziana też jest świetna. I płatki owsiane. Odpowiedz Link Zgłoś