wanilia39 29.07.07, 20:32 spalismy jedną noc na wsi i moja 2,5 letnia córeczka została pogryziona okropnie przez komary, smaruję ją fanistylem - jest roszkę lepiej. Co zrobić, żeby wiećej jej te owady nie pogryzły? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigiiemilki Re: komary 29.07.07, 21:45 b. dobry jest zel chicco- Zanza, drogi ale naprawde skuteczny a na ugryzienia dobra jest masc z arniki- ta jest dla odmiany b.tania)) Odpowiedz Link Zgłoś
matkapolka06 Re: komary 29.07.07, 21:52 Potwierdzam,mamy Chicco Zanza No spray (23 zł, 100 ml w Smyku),mała była bezpieczna a i my z mężem używaliśmy przesiadując wieczorami w ogródku na wczasach i żadna komarzyca nas nie ukąsiła.Skład tego specyfiku to same naturalne składniki-trawa cytrynowa,indyjski bez i mięta,pachnie całkim przyjemnie i co najważniejsze jest skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkagorska Re: komary 29.07.07, 22:24 kup raid na komary do kontaktu sama sprawdziłam bo bylam na mazurach w lesie drogi ale ok ok ok Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: komary 29.07.07, 23:21 Na ugryzienia rewelacja naturalna: cebula, smarowac kilka razy w ciagu dnia. Wyprobowalam na sobie, babel znikl po kilku sekundach, no i przestalo swedziec. Jak sa duze ukaszenia to oklady z wapna. W zeszlym roku uzywalismy raida do kontaktu i "Sio" Zołoleku, zreszta nie tylko p/komarom, ale innym insektom. Odpowiedz Link Zgłoś
evita011 Re: komary 30.07.07, 18:48 moje dziecko jest uczulone i kiedy tylko ugryzie je komar, robi mu się bomba na całą buźkę, przeważnie bowiem tam go gryzą. Ostatnio ugryzł go w kość policzkową, a po chwili spuchło mu całe oczko. U nas pomaga okład z kwasu borowego, do kupienia w aptece, już rozcieńczony, 3%, na oczko przykładałam 2%. Ja smaruję mecortolonem, ale to silna maść, więc robię to sporadycznie. Ponoć dobrym środkiem jest Eil, nie wiem tylko, od kiedy mozna go stosować. Profilaktycznie - moustidose i moskitiery w oknach, a przed spaniem włączam na godzinę, dwie taką lampę z niebieskim światłem, która wabi wszelkie robactwo i poraża prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: komary 30.07.07, 19:48 jako dziecko mialam problemy z komarami, ma je tez moj 6,5 letni synek. polykamy wit b complex i nie gryza)) Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: komary 30.07.07, 19:49 przeczytalam inne post i prtesuje: raidu n mozna stosowac dla dzieci, nawetdla psa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: co do raidu 30.07.07, 22:15 to tez mi sie wydaje ze nie wolno uzywac przy dzieciach- najlepiej przeczytaj ulotke Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: co do raidu 19.08.07, 22:39 No ulotce napisano, ze nie wolno do 1 roku życia. Wlasnie wrocilismy z dzialki i oazalo się, ze moje prawie 2 letnie dziecie jest bardzo pogryzione. Włączylam co prawda radia, ale nie na całą noc, no i mam skutki. Mlody wygląda okropnie, cala twarz pogryziona. Odpowiedz Link Zgłoś