anka511 28.09.07, 21:31 Witam wszystkich. Od pewnego czasu moja córka(16 msc) zaczęła zgrzytać zębami. Czy wasze dzieci też tak robią. Proszę o wszelkie informacje na ten temat i z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.macieja Re: zgrzyta zębami 28.09.07, 22:25 moj tez tak zgrzytał.... i to chyba w tym samym wieku mnie az ciarki przechodzil jak tak robil! ale tlumaczylam, tluamczyła, albo zajmowałam wtedy buzie, dajac mu np. jabluszko. Odpowiedz Link Zgłoś
elka136 Re: zgrzyta zębami 28.09.07, 22:34 Moja córka też zaczęła zgrzytać mniej więcej w tym wieku. Jest to normalne bo rozwija się szczęka i stąd to zgrzytanie. Ja słucham zgrzytania przeważnie w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_a_g_d_a_l_e_n_a Re: zgrzyta zębami 29.09.07, 12:24 A ja radze zrobić badanie na pasożyty; synek mojej znajomej tez tak zgrzytał; to może być objaw lamblii. Pewnie nie musi, nie wiem. Nas to w każdym razie zaskoczyło, ale jednak okazało się, że faktycznie ją miał. Odpowiedz Link Zgłoś