tiuia Re: Mój "naukowiec" 5-latek 14.07.08, 13:37 Świetny ten Twój synek Zapisuj dalej jego teksty. Są tego warte Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola sprzątanie... 14.07.08, 15:05 Patryk ma nakazane posprzątać w swoim pokoju. Płacze: - Ale ja nie umieeeeem sprzątaaać..... Ja będę sprzątał do szóstej godziiiiinyyyyy!!!!! - No trudno, to będziesz sprzątał do szóstej, aż posprzątasz - Ale tak nie można! Zabijesz mnie, jak nie dasz mi obiadu! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola zapach samca i inne takie ;) 28.07.08, 23:33 - widziałem kota, siedział na dachu szopki i to był samiec - a jak poznałeś, że to samiec? - bo był gruby i miał taki specyficzny zapach ;D Skaleczyłam się w nogę. Rano noga bardzo bolała. - Żeby mi się nie wdało zakażenie - powiedziałam - Wiesz mama... jeden taki allozaur dostał zakażenia i umarł... ale nie martw się... dinozaury miały znacznie gorsze zakażenia... - A wiesz mamo, że cynodonty czasami były zmuszone zjadać swoje młode? - O rany, a dlaczego tak robiły?? - No nie wiem... przypuszczam, że taka była ich macierzyńska natura - Zobacz mamo! Bociany na łące! ... chodzą i chodzą... i denerwują kukurydzę... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola kulturalna rodzina 30.07.08, 14:32 Patryk: Mamooo, Olga zabrała moją książkę!! - To powiedz żeby ci oddała - Olga oddaj mi książeczkę.. - Mamo! Olga jest dzisiaj bardzo uprzejma. Oddała mi książkę i nawet jej nie podarła! Wychodzimy ze sklepu. Patryk mówi "Do widzenia". Już na za zewnątrz dodaje: i co powiesz na to mamo? Moja kultura się nie zepsuła przez ten czas kiedy byłem u baci prawda? A żeby nie było tak słodko i kulturalnie wieczorem powiedział do mnie: - ojjjeejjj mamoooo, przez tą lupę jesteś jeszcze większa i jeszcze grubsza! (a ja przecież wcale nie jestem taka gruba...;P) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola dzisiaj 30.07.08, 19:00 - jogurt mi się skończył.... - to wyrzuć pudełko do kosza - ale ja nadal jestem głodny - Zaraz zrobię ci kanapkę - Kanapkę...? eeee, nieeee.... Mi się instynkt pomylił... nie jestem głodny tylko chce mi się siku Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Tym razem nie Patryka... 03.08.08, 22:20 ... tylko jego 5-letniej kuzynki. Ale tekst wydał mi się tak zabawny, że postanowiłam go tu umieścić ) Rozmowa Julki z moim bratem: - wujek, a widzisz, jaką mam ładną bluzeczę? - yhm - a wiesz co tu jest narysowane na tej bluzeczce? - yhm? - Tu jest narysowana Maryja. Ale nie Maryja Rodowicz, tylko wiesz, ta Maryja z nieba )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola grzeje go 07.08.08, 17:31 - Patryk załóż bluzę bo jest chłodno - MI nie jest chłodno. Mnie grzeje fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola bakterie i plemniki 08.08.08, 11:13 - Bakterie są jak duchy, potrafią wnikać przez skórę ............. - Mamo czy to jest pęcherz moczowy? - Pyta Patryk pokazując na jądra - NIe to są jądra. Kiedy dorośniesz będą produkować nasionka potrzebne do stworzenia dziecka - Hihi, no co ty, przecież tylko dziewczyny rodzą dzieci - No tak, bo dziecko urodzi ci twoja kobieta, ty tylko przekażesz jej to ziarenko, które połączy się u niej w brzuchu z jajeczkiem - Ale jak jej mam przekazać to ziarenko?? _ Jak dorośniesz i będziesz bardzo kochał tą kobietę, to będziesz wiedział, jak je przekazać. Trzeba się mocno kochać i dużo przytulać. I w trakcie tego przytulania przekażesz jej swoje ziarenka. - Aaaaa, to te ziarenka są zupełnie jak bakterie? Też wnikają przez skórę? Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisia6 Re: Mój "naukowiec" 5-latek 14.08.08, 13:29 Uwielbiam tego Twojego gościa, to chyba dlatego że mam w domu jego klona, jak czasami czytam jego teksty to jakbym słyszała mojego Mateusza. Fajnie że są tacy kolesie na świecie, ciekawe co z nich wyrośnie ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
acsis Re: Mój "naukowiec" 5-latek 29.06.09, 23:15 A to ciekawe-ja też mam takiego klona, tez Mateuszka co to chce zostac naukowcem, w zwiazku z czym nie bedzie miał żony, bo by musiała długo byc sama gdy on będzie robić wykopaliska i szukać szkieletów dinozaurów. Panie w przedszkolu zawsze mjiały ubaw z tekstów mego synka...szkoda, że nie zapisywałam, może zacznę. Przypomniałam sobie- mój syn późno zaczął mówić, najpierw powiedział tata, potem inne słowa a mamy sie nie mogłam doczekać, No nie i juz. Kiedys pyta babci -a ona też jest? Kto? No ONA? Kto? No, ta żona taty! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola mój też późno zaczął 30.06.09, 22:31 Nawet bardzo. Martwiłam się, ale jak zaczął nadrabiać... tak skończyć nie może Odpowiedz Link Zgłoś
wioorka-on-holidays Re: Mój "naukowiec" 5-latek 28.07.09, 00:54 poplakalam sie ze smiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Co ma w sobie samochód 29.08.08, 21:12 Patryk "reperuje" samochód - Proszę jeszcze chwilkę poczekać monsieur Igor. Już znalazłem problem. Dostałem się do środka, proszę patrzeć: to jest główna rura samochodu. A tutaj mamy jego DNA Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola kto puszcza bąki 02.09.08, 16:21 Ja: - Kto puscił bąka?? Patryk: - Ja nie Ja: - To może Igor? Igor: - Olga! Tata: - A może to mama? Patryk: - hihihi.... no co ty... przecież dziewczyny nie puszczają bąków... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola :) 15.09.08, 14:40 - mamo? Wiesz ile miał lat Aleksander Wielki jak umarł? - no ile? - 32 lata - Miał tyle co ja.... To bardzo młodo umarł, prawda? - no nie przesadzajmy Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: :) 17.09.08, 13:40 No to się dowiedziałaś Swoją drogą mnie się też kiedyś wydawało, że kobiety po 30-tce to juz stare są. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Mój "naukowiec" 5-latek 27.09.08, 18:08 super! proszę o więcej i całusy dla mądrali! Odpowiedz Link Zgłoś
rene41 Re: Mój "naukowiec" 5-latek 27.09.08, 19:55 Super dzieciaczek teksty mozesz do gazety pisac Odpowiedz Link Zgłoś
nesting_sheep Re: Mój "naukowiec" 5-latek 04.10.08, 12:17 boskie teksty ma ten twój krótki mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Mój "naukowiec" 5-latek 07.10.08, 10:40 Patryk rozlał wodę w pokoju. Babcia prosi, żeby przyniósł ściereczkę i wytarł. Patryk pobiegł po ściereczkę i w tak zwanym międzyczasie zapomniał Po jakichś dziesięciu minutach wpada do pokoju jako kolejne wcielenie Ben Tena, ślizga się na kałuży i przewraca. Podnosi się piorunem z podłogi ze słowami: - Aha, no tak. Miałem przynieść ściereczkę Bardzo to komicznie wyglądało i nie da się opisać słowami Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Mój "naukowiec" 5-latek 08.10.08, 22:58 > Bardzo to komicznie wyglądało i nie da się opisać słowami Nie szkodzi. Moja wyobraźnia to rozpracowała Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Mój "naukowiec" 5-latek 28.04.09, 12:42 I to sie nazywa wychowanie "metoda naturalnych konsekwencji" Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola kłopoty z prysznicem 21.10.08, 20:07 - Co się stało w tej łazience???? - Straciłem równowagę nad prysznicem bo mi się wyślizgiwał spod kotroli... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Wszystkich Swiętych :) 02.11.08, 10:31 Jedziemy "z grobów". Mijamy przydrożny krzyż z zapalonymi zniczami - pamiątka jakiegoś wypadku. Patryk pyta: - Tato.... czy te znicze tu stoją żeby uczcić pamięć zmarłych robaków? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola z ostatnich dni 11.11.08, 14:23 - Wykąpałeś się? Poczekaj przyniosę ci ręcznik - Nie musisz, mam własną kolekcję ręczników za łóżkiem - Patryk, zapomnieliśmy zabrać twojej szczoteczki do zębów od babci - Ojej.. a ja chciałem być taki jak Justin (z jakiejś tam bajki). Bo wiesz, on był bardzo dobry z piękności - Jak będziesz tyle przesiadywał przed komputerem, to go wywalę z domu - Tak...? No a jak wtedy będziesz sprawdzała co się dzieje na Naszej Klasie? - Połóż się dzisiaj obok Igorka, bo na twoim łóżku będzie spała ciocia. - Nie, nie, tylko nie koło Igorka, bo jak się do niego przytulam, to on jest strasznie spocony. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola łagodny 13.11.08, 08:54 - Mamo, mam pytanie. Może ty wiesz i mi powiesz, dlaczego ja dzisiejszego wieczoru jestem taki łagodny? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola samce i samice 16.11.08, 13:35 - Popatrz mamo, jesteśmy krówkami! muuu muuu muuu - A dlaczego jednak krówka jest na golasa?? - Bo to samica! Samce są bardziej owłosione! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola skopałam :) 16.11.08, 22:12 - Dlaczego JEDNA krówka jest na golasa - miało być Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Mój "naukowiec" 5-latek 25.11.08, 19:03 - Nie idź po tych wertepach, tutaj masz wydeptaną ścieżkę - Ale tędy idzie się trzy razy fajniej i trzy razy roślinniej Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola prawie podziurawiony 16.01.09, 20:05 - Dlaczego Igor płacze? - Bo chciał mnie ugryźć a ja próbowałem go powstrzymać. O mało mnie nie podziurawił!! Odpowiedz Link Zgłoś
anet81 Re: prawie podziurawiony 18.06.09, 21:57 > - Bo chciał mnie ugryźć a ja próbowałem go powstrzymać. O mało mnie nie > podziurawił!! aaaaa! rewelacja!!! boski ten Twój synek! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola w kąpieli 16.01.09, 20:10 Podczas spłukiwania włosów: - Yyyyyyy!!!!!!!!!! Yyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!! Mama!! Przestań!! Przestań!!!! Zatkała mi się rura oddechowa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edu-arda Re: w kąpieli 22.06.10, 10:41 W kościele: -Mamo, a cego ten chlopak Pan Jezus go powiesili natym ksyzu? -Bo to byli tacy żli ludzie ,niegrzeczni... -Ale co ten chlopak Pan Jezus zrobił? -Nic nie zrobił, On był grzeczny. -No ale musiał coś zrobić, bo by go nie powiesili... )) Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Moje dziecko napisało :) 04.02.09, 15:12 Pobyt u babci w czasie ferii. Patryk notorycznie przypominał sobie o nieumytych zębach tuż przed zaśnięciem. Babcia wpadła na pomysł, żeby napisać karteczkę i przyczepić nad łóżkiem Patryka: "Proszę przed spaniem umyć zęby". Jakiś czas potem ujrzała pod spodem dopisek wykonany ręką wnuczka: "Puźniej" Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek77 Re: Moje dziecko napisało :) 07.03.09, 10:53 Rewelacyjny jest Twój synek! Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Czas na cytaty z młodszych pociech - lat prawie 3 26.03.09, 11:29 - Mama, babcia przyjdzie? - Tak, zaraz przyjdzie. - Kolano ci przyniesie?? - Kolano??? Aaaaa.... nieeee, galaretkę z nóżek mi przyniesie Do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola to kompletnie bez sensu 09.04.09, 19:41 Wiesz mamo, doszedłem do wniosku że nie ma sensu myśleć życzeń przy spadających gwiazdach. Przecież to kompletnie bez sensu, żeby prosić o coś meteoryty. Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: to kompletnie bez sensu 10.04.09, 01:08 Kocham tego Naukowca! Mathiola doceniaj kazdego dnia jakie cudo masz przy sobie fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html Odpowiedz Link Zgłoś
rzuczunia :):):):) 30.04.09, 22:02 ojeju jaki on madry i pomyslowy CUD dzieciak nie zle sie usmialam moj maly ma 8 miesiecy i tez zaloze sobie notatnik na jego gadki ale to jeszcze troche poczekam. SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: to kompletnie bez sensu 16.09.09, 08:04 mathiola napisała: > [...] Przecież to kompletnie bez sensu, żeby prosić o coś meteoryty. Jak to bez sensu? Ja każdego 1 stycznia zwracam sie do nich z prośbą, coby mi w danym roku żaden na głowę nie spadł i, jak dotąd, skutkuje w 100 procentach! Powiedz to swemu myślicielowi, ciekawe, co odpowie. Mam nadzieję, że nie palnie wykładu o teorii prawdopodobieństwa ani niczego podobnego... Odpowiedz Link Zgłoś