abohojlo 05.11.03, 23:14 Drogie Mamusie, Podpowiedzcie jak nietypowo i niedrogo mozna zorganizowac urodziny dla gromadki dzieci w wieku 3-4 latka? Pin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annam10 Re: Urodziny dla 4-latka 08.11.03, 18:44 No właśnie, poradźcie. Ja chciałabym coś zorganizować na 5 urodziny mego synka dla jego kolegów z przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamif Re: Urodziny dla 4-latka 12.11.03, 13:24 Mój synek ma co prawda 2,5 roku, ale już myślałam o jego urodzinach. Moje przemyślenia są następujące: zaprosić dzieci z opiekunami do domu i wynająć teatrzyk dla dzieci (zwykle są takie grupy dwóch aktorów z rekwizytami, którzy jeżdżą też po przedszkolach i domach kultury) na krótki - ok.30-40 min spektakl. Nie wiem jeszcze ile to by kosztowało, właśnie próbuję się dowiedzieć. Plusy - wrażenie gwarantowane, byłam właśnie z synkiem w domu kultury i cała widownia 3-5 latków z otwartą buzią oglądała spektakl. Minusy - koszty (na pewno trochę to kosztuje), powierzchnia - musisz mieć sporo miejsca, aby się zainstalowali i aby dzieci miały gdzie usiąść, musisz też mieszkać w mieście, gdzie są teatrzyki dla dzieci. Mój mały ma urodziny w czerwcu i myślałam, żeby zrobić je w ogrodzie (mieszkamy w domu). Wersja chyba tańsza: zaprosić dzieci z opiekunami do domu, z głownych atrakcji klown albo magik, inne przyjemności: Malowanie dzieciom buzi farbami do takich malunków - dzieci to uwielbiają, możesz malować sama, albo porosić jakąś uzdolnioną plastycznie mamę gościa. Gry i zabawy z nagrodami - tu potrzebna jest albo twoja inwencja albo pomoc innych mam - np. każda wymyśla i prowadzi jedną zabawę. Nieocenione pomysły dają mi programy z Teletubisiami - np. malowanie na trawie wielkich kartek papieru, zbiernie i naklejanie liści itp. Myślę sobie, że dzieciom wystarczą ze 2-3 zabawy. Minusy - będzie duuuużo bałaganu (znowu myślałam o podwórku). I nie może to zbyt długo trwać - myślę, że 2 godz. z jedzonkiem to max. Grunt to dobra organizacja i wcześniejsze ustalenia z innymi mamami. Ciekawa jestem, co mi uda się zorganizować za te pół roku. Na razie uwielbiam to wymyślanie. Napiszcie, jak Wam się udało. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś