elx2 06.11.03, 11:25 Kiedy wasze dziecko nauczyło się samodzielnie pić z butelki lub kubeczeka niekapka? Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepsii Re: Samodzielne picie 06.11.03, 11:38 Mój Kamilek miał skończone 5 m-cy jak zaczął pić z niekapka, tzn. najpierw na próbę kupiłam mu sam dzióbek od kubka niekapka. Używam butelek Avent i w tym przypadku można dokupić sam dzióbek, który pasuje do butelki. Ekspedientki w sklepie odradzały mi niekapek dla takiego malucha a on wbrew wszystkim opiniom radził sobie doskonale no i przede wszystkim ustnik jest twardy i doskonale nadaje sie dla ząbkującego malucha.... Odpowiedz Link Zgłoś
elx2 Re: Samodzielne picie 06.11.03, 11:43 Przez samodzielne picie rozumiem gdy Dziecko bierze do rączki np. butelkę i samo sobie pije Odpowiedz Link Zgłoś
pysia-2 Re: Samodzielne picie 06.11.03, 12:02 Mooj synek nauczyl sie pic samodzielnie ok. 6 miesiaca, z tym ze pil z normalnego kubka z dziubkiem, nie niekapka. Zaraz potem nauczyl sie tez z malej szklaneczki, tylko trzeba bylo uwazac, bo po wypiciu ja wyrzucal :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiapa Re: Samodzielne picie 06.11.03, 12:19 Mój synek ma 20 miesięcy. Radzi sobie z kubkiem jako tako. Z buteli na razie nawet nie próbowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsii Re: Samodzielne picie 06.11.03, 13:02 o sory, nie do końca się zrozumiałysmy. Poprawiam się: pił sam jak miał ok 8/9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: Samodzielne picie 06.11.03, 13:24 Amelka sama zabrała się za samodzielne picie chyba koło 8/9 miesiąca. Teraz ma niecałe 13 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś