Dodaj do ulubionych

paszport dla malucha

07.11.03, 15:37
Czy ktos moze wie jak wyglada teraz sparawa wyrabiania paszportu dla 3 m-go
dziudziusia. Ma go sam, czy z mama jak bylo dawniej. A jak sam to jak ja mam
mu zrobic zdjecie smile
Obserwuj wątek
    • kasiazk Re: paszport dla malucha 07.11.03, 15:46
      Paszport ma samodzielny, wazny na 10 lat. Zdjecie robisz u fotografa-musi byc
      widoczne lewe uszko. Bedziesz mogla trzymac dziecko na rekach.
      Pozdrawiam
      • natalia433 Re: paszport dla malucha 07.11.03, 21:41
        Mój synek ma 3,5 miesiąca i miesiąc temu wyrabiałam mu paszport,zdięcie robisz
        u fotografa trzymając maluszka na rękach, paszport kosztuje 30 zł. do tego
        potrzebny jest odpis zupełny aktu urodzenia(40zł).
        pozdrawiam!!!
        • jklk Re: paszport dla malucha 07.11.03, 23:03
          Można tez wpisać dziecko do swojego paszportu (przynajmniej dwa lata temu tak
          było), wtedy jednak może ono podróżować tylko z mamą. Więc samodzielny paszport
          jest lepszy. Co do ceny, to mi się wydaje, że nic nie zapłaciłam za paszport
          (dwa lata temu). Najgorsze było to, że podanie muszą składać obydwoje rodzice -
          my robilismy to przed wakacjami i nie mieliśmy z kim zostawić dziecka, więc
          postaliśmy sobie rodzinnie, z dzieckiem dwie godziny w kolejce... No i ten po
          ten odpis zupełny aktu urodzenia tez trzeba było troszkę postać... Przynajmniej
          u nas we Wrocławiu.
    • malwi4 Re: paszport dla malucha 10.11.03, 08:32
      hej! ja wyrabiałam w zeszłym roku, gdy córcia miała ok 5 mies. Jestem prawie
      pewna, że za paszpotr nic nie płaciłam (tylko znaczek skarbowy na podanie).
      Zdjęcie robiłam u fotografa - trzymałam Mała na kolanach a on już wiedział jak
      zrobić zdjęcie. Potrzebny był odpis aktu urodzenia i obecność obojga rodziców.
      To chyba wszystko. Pozdrawiam
      • aniaop Re: paszport dla malucha 10.11.03, 09:55
        Odpis urodzenia owszem, ale zwykly, ten co daja, jak rejestrujesz dziecko.
        Zrezygnowano z odpisu zupelnego, bo za duzo bylo z tym problemow. Ja
        zalatwialam paszport w maju w Warszawie.
    • j_aga Re: paszport dla malucha 10.11.03, 10:15
      Jeszcze jakiś czas temu nie trzeba było płacić za paszport, teraz niestety jest
      opłata (30 zł).Trochę kłopotu jest z tym że rodzice muszą stawić się razem,
      żeby podpisać zgodę na wydanie paszportu, jeżeli nie moga trzeba to zrobić u
      notariusza.
      Pozdrawiam Agnieszka
    • agao_z Re: paszport dla malucha 10.11.03, 11:16
      Oplata 30 zlotych, dwa zdjecia, oboje rodzice przy skladaniu wniosku. No i
      paszport trzeba wymienic po jakis dwoch, trzech latach, jak dziecko zmieni
      sie. Bardzo enigmatyczne okreslenie smile
      Powodzenia w zalatwianiu formalnosci.
      Agnieszka
    • omn3 Re: paszport dla malucha 12.11.03, 15:18
      Czesc.My mamy wpisanego Olivera do paszportu(ja i moj maz). Jezdzimy do
      Niemiec,bylismy w Turcji i nie ma problemu.Najgorsze jest to ze dziecko rosnie
      i sie zmnienia dlatego wyrobimy Olisiowi paszport za pare lat jak juz troche
      podrosnie.Z wpisem do paszportu nie ma problemu i tylko trzeba kupic
      znaczek.Pozdrawiamy.Madzia&Oliver
      • mama_kasi Re: paszport dla malucha 12.11.03, 15:34
        Jezeli wpisuję dziecko do swojego paszportu to wystarczy tylko kupić znaczek
        skarbowy? A zdjęcie nie jest potrzebne?

Pozdrawiam Pyza
        • omn3 Re: paszport dla malucha 12.11.03, 16:29
          czesc.tak zdjecie tez trzeba,ale nie wklejaja ci po paszportu.Pozdrawiamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka