marta_pazdziorek 07.11.03, 15:37 Czy ktos moze wie jak wyglada teraz sparawa wyrabiania paszportu dla 3 m-go dziudziusia. Ma go sam, czy z mama jak bylo dawniej. A jak sam to jak ja mam mu zrobic zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiazk Re: paszport dla malucha 07.11.03, 15:46 Paszport ma samodzielny, wazny na 10 lat. Zdjecie robisz u fotografa-musi byc widoczne lewe uszko. Bedziesz mogla trzymac dziecko na rekach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: paszport dla malucha 07.11.03, 21:41 Mój synek ma 3,5 miesiąca i miesiąc temu wyrabiałam mu paszport,zdięcie robisz u fotografa trzymając maluszka na rękach, paszport kosztuje 30 zł. do tego potrzebny jest odpis zupełny aktu urodzenia(40zł). pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: paszport dla malucha 07.11.03, 23:03 Można tez wpisać dziecko do swojego paszportu (przynajmniej dwa lata temu tak było), wtedy jednak może ono podróżować tylko z mamą. Więc samodzielny paszport jest lepszy. Co do ceny, to mi się wydaje, że nic nie zapłaciłam za paszport (dwa lata temu). Najgorsze było to, że podanie muszą składać obydwoje rodzice - my robilismy to przed wakacjami i nie mieliśmy z kim zostawić dziecka, więc postaliśmy sobie rodzinnie, z dzieckiem dwie godziny w kolejce... No i ten po ten odpis zupełny aktu urodzenia tez trzeba było troszkę postać... Przynajmniej u nas we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi4 Re: paszport dla malucha 10.11.03, 08:32 hej! ja wyrabiałam w zeszłym roku, gdy córcia miała ok 5 mies. Jestem prawie pewna, że za paszpotr nic nie płaciłam (tylko znaczek skarbowy na podanie). Zdjęcie robiłam u fotografa - trzymałam Mała na kolanach a on już wiedział jak zrobić zdjęcie. Potrzebny był odpis aktu urodzenia i obecność obojga rodziców. To chyba wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: paszport dla malucha 10.11.03, 09:55 Odpis urodzenia owszem, ale zwykly, ten co daja, jak rejestrujesz dziecko. Zrezygnowano z odpisu zupelnego, bo za duzo bylo z tym problemow. Ja zalatwialam paszport w maju w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: paszport dla malucha 10.11.03, 10:15 Jeszcze jakiś czas temu nie trzeba było płacić za paszport, teraz niestety jest opłata (30 zł).Trochę kłopotu jest z tym że rodzice muszą stawić się razem, żeby podpisać zgodę na wydanie paszportu, jeżeli nie moga trzeba to zrobić u notariusza. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
agao_z Re: paszport dla malucha 10.11.03, 11:16 Oplata 30 zlotych, dwa zdjecia, oboje rodzice przy skladaniu wniosku. No i paszport trzeba wymienic po jakis dwoch, trzech latach, jak dziecko zmieni sie. Bardzo enigmatyczne okreslenie Powodzenia w zalatwianiu formalnosci. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: paszport dla malucha 12.11.03, 15:18 Czesc.My mamy wpisanego Olivera do paszportu(ja i moj maz). Jezdzimy do Niemiec,bylismy w Turcji i nie ma problemu.Najgorsze jest to ze dziecko rosnie i sie zmnienia dlatego wyrobimy Olisiowi paszport za pare lat jak juz troche podrosnie.Z wpisem do paszportu nie ma problemu i tylko trzeba kupic znaczek.Pozdrawiamy.Madzia&Oliver Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi Re: paszport dla malucha 12.11.03, 15:34 Jezeli wpisuję dziecko do swojego paszportu to wystarczy tylko kupić znaczek skarbowy? A zdjęcie nie jest potrzebne? Pozdrawiam Pyza Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: paszport dla malucha 12.11.03, 16:29 czesc.tak zdjecie tez trzeba,ale nie wklejaja ci po paszportu.Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś