bluemadlen 15.05.09, 12:06 czy wasze 2-u latki śpią na poduszeczkach czy na płasko jak lubią?? czy przykrywacie kocem i jak sie rozkopie przykrywacie czy spi takie dziecię odkryte?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesiaczek1 Re: spokojny sen 15.05.09, 13:47 Mój synek ma 2,4 latka od pół roku śpi u siebie w pokoiku. Ma normalną podusie 50x60 kupioną w ikei, jest duży wybór wypełnień. Latem przykrywam go kocykiem, a zimą, jesienią i wiosną kołderką też kupioną w ikei. Wiki zawsze się odkopywał, jak się przebudzę to idę go nakryć. Chociaż coraz częściej sam sięgnie rączką po kołderkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aannaa6 Re: spokojny sen 15.05.09, 14:28 Mój dwulatek ma poduszę, uwielbia wkładać rączkę pod podszewkę i w zasadzie poduszka służy mu bardziej jak przytulanka. Jak tylko zaśnie rozkupuje się i potem całą noc śpi bez przykrycia. Jak go przykryje to i tak się odkrywa, on zawsze lubił swobodę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: spokojny sen 15.05.09, 21:31 mój 3latek śpi bez poduszki, jak był malutki, to nie dawałam, bo niby tak zdrowiej, a potem już nie zaakceptował. ma poduszeczkę w łózku, ale śpi obok niej (lubi się do niej przytulać). i spi totalnie rozkopany. czasem woła mnie w nocy:"mamaaa, przykryj mnie!!" Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia1975 Re: spokojny sen 16.05.09, 22:29 córcia spi sama w swoim pokoju od urodzenia w łóżeczku na płasko w śpworku wiec nie ma problemu z rozkopywaniem i to koniec, nie ma kocyków, kołderek jedynie ma swoja szmatke-przytulanke... ale z tego co wiem spi niespokojnie- przerzuca sie z "kąta w kąt" mruczy gada cos przez sen czasami popłakuje Odpowiedz Link Zgłoś