mw144 Re: poduszka- 23.06.09, 13:17 W mojej rodzinie śpi się na poduszkach od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: poduszka- 23.06.09, 13:24 Podobno poduszka nie jest w ogóle potrzebna. Zgodnie z tym ja swojej małej poduszki nie dawałam i pojawił się problem gdy miała straszny katar i lekarz kazał ją kłaść wyżej aby spała w pozycji półleżącej bo łatwiej wtedy oddychać. Niestety moja mała nie wiedziała co to jest i do czego służy więc poduszką się bawiła zamiast na niej spać. Nauczyłam ją spać na poduszce gdy miała około 14-15 miesięcy ale na początku była to taka płaska podusia mająca 2-3 cm grubości. Gdybym teraz miała noworodka od samego początku dałabym mu taką cienką poduszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pieknajedza Re: poduszka- 24.06.09, 18:28 czytalam w jakiejsc ksiazce ze dla noworodka i niemowlaka jest lepiej spac na samym materacyku bez podusi i ja tak kladlam swoja corke.dalam jej poduszke jak skonczyla rok i w niczym jeje nie przeszkadzala od pierwszej nocy zasypiala na poduszce.wiec pewnie zalezy to od dziecka czy na niej spi czy sie nia bawi Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: poduszka- 24.06.09, 18:36 Poduszke mlody dostal jakos jak mial 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tymillo Re: poduszka- 24.06.09, 18:45 witaj, kiedy synek miał rok dostał cienką poduszkę do spania.Bardzo lubi się do niej przytulać. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusizuzia Re: poduszka- 24.06.09, 21:14 Jak skończyła rok dostała cieniutką poduszeczkę - wcześniej pod głowę miała samą poszewkę, więc zawsze coś tam miała i jak w tą właśnie poszewkę włożyłam podusię, wcale jej to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna1981.pl Re: poduszka- 24.06.09, 21:20 Moja córka od urodzenia miała pod głową specjalny klin dla dzieci ulewających (to taka poduszka z gąbki). Poduszkę (cienką) dostała, gdy miała około pół roku, czyli dosyć szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: poduszka- 24.06.09, 21:32 mój 3latek do tej pory nie ma poduszki do spania. owszem ma na łóżku i z nią zasypia, ale nie na niej Odpowiedz Link Zgłoś