hatsumono 05.07.09, 12:41 Witam Chcemy wraz z mężem i dwójką dzieci (9lat i 1,5 roku) wybrać się w tym roku do Albanii. Czy był ktos może w tym kraju z małym dzieckiem? Będę bardzo wdzięczna za wszystkie rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olunia882-to-ja Re: Wakacje w Albanii 05.07.09, 14:17 ja nie byłam, ale mam kolegę co jest albańczykiem, jego żona też, i dużo mi mówili o Albanii, uważajcie, mam nadzieję że jedziecie do Tirany, bo jako duże miasto jest ok, ale tam uważać trzeba na złodziejstwo i ogólnie, ale nie ma reguły, w każdym kraju jaki by nie był są dobrzy i źli. ale jako kraj widokowy jest super, widziałam na zdjęciach jest pięknie. sami może kiedyś wreszcie pojedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
baby.2 Re: Wakacje w Albanii 05.07.09, 14:33 ma tam rodzine ostatnio bylam 2 lata temu. i pomimo, ze stamtad sa moje korzenie osobiscie wolalabym z malym dzieckiem jechac gdzie indziej. chociaz jak mowie ostatnio bylam 2 lata temu wiec nie wiem co sie zmienilo. mojej rodziny pytac nie bede bo albanczycy jako dumny narod zawsze powiedza, ze u nich jest super i zadnych problemow nie ma ale jak ja bylam to np. byly problemy z woda tzn. czesto jej nie bylo...a bylam w Tiranie. drogi tez sa marne, komunikacja miejska pozostawia wiele do zyczenia, kierowcy jezdza jak wariaci, i niestety co jest najbardzie przykre Albania byla jeszcze 2 lata temu bardzo brudnym krajem tzn. zaśmieconym po tym jak albanczycy zachlysneli sie pelnymi polkami w sklepach, obfitoscia towarow... 9 latek jest juz duzym chlopcem, ale z 1,5 rocznym wolalabym pojechac w inne miejsce, ale ja jestem wygodna wiec moze nie jestem obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: Wakacje w Albanii 05.07.09, 18:38 Byłam niedawno, co prawda krótko, ale to, że kraj jest zacofany, mało cywilizowany, brudny, to zdołałam zauważyć. To pod kątem wyjazdu z dziećmi, bo dla osób, które chcą poczuć klimat, to jak najbardziej OK. Na pewno Tirana stoi na najwyższym poziomie. Jeśli macie tam u kogo zamieszkać, w dobrych warunkach, to moim zdaniem można zaryzykować, ale jeśli macie tułać się sami, po hotelach, to z maluchem 1,5 rocznym ja bym chyba się nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś