dirty.diana 06.07.09, 09:11 Witam, czy Wasze dzieci w wiku 2 lat maja widoczne zylki na glowce, twarzy. skroniach? Takie niebieskie. Moj synek ma dosc liczne. Czy to normalne? martwie sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: Widoczne zylki 06.07.09, 10:44 moja miala, ale pojedyncze, natomiast siostrzenica, która jest dość chudziutka (ma 2 lata i waży 11kg), ma liczne. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasie.radio Re: Widoczne zylki 08.07.09, 14:48 Witaj moj prawie 5 letni synek od malego ma takie bardzo widoczne zylki.Podobnie jak u Twojego sporo na twarzy,skroniach,glowce i cale szeregi zyl na klatce piersiowej. Jestesmy po wizycie u kardiologa-takiej na zapas-i jest wszystko w porzadku.Kardiolog powiedziala ze taka jego uroda. Mam nadzieje ze i u Twojego dziecka to przyczyna cienkiej skorki i lub plytko polozonych naczyn krwionosnych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Widoczne zylki 08.07.09, 14:56 Często dzieciaki o jasnych wlosach i karnacji mają widoczne żyłki - taka obserwacja z placu zabaw...pewnie przez jasną skórę są bardziej widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dirty.diana Re: Widoczne zylki 10.07.09, 15:41 My tez profilaktycznie wybieramy sie do kardiologa. Fakt, ze moj synek jest szczuplutki i ma jasna karnacje. Mam nadzieje,ze to nic groznego. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina4 Re: Widoczne zylki 10.07.09, 17:41 ja też myślałam że to za sprawą jasnej karnacji, moja córka tak nie ma, ale ja np. jestem bledziochem i tez mam na skroniach widoczne żyłki, mam tez bardzo widoczne żyłki na dłoniach i stopach, wiecznie podkrążone oczy, nie robiłam sobie z tego powodu problemu, ale będąc w ciąży dowiedziałam się, że mam jednak pewne kłopoty "sercowe" nie jakiem super poważne, ale jednak, więc dobrze, że idziesz z dzieckiem do specjalisty. Mam nadzieję, że u was to nic nie oznacza i synek jest zdrowy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś