iloneczka27 28.12.03, 23:16 Jak oduczyć synka 2 lata i 9 miesięcy od noszenia pieluch? Kupiłam nakładkę na ubikację, grający nocnik i... NIC nie pomaga! Na ubikacji trochę posiedzi a na nocnik nawet patrzeć nie chce. Ratunku bo zbankrutuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gruszka_edziecko Re: Pieluchy 30.12.03, 17:25 Ten post powinien zostać zamieszczony na forum Wychowanie lub edziecko. I w jedno z tych miejsc zostanie przeniesiony. Pozdrawiam, Gruszka-moderator Odpowiedz Link Zgłoś
efka24 Re: Pieluchy 03.01.04, 08:18 jestem w prawie tej samej sytuacji, mój syn ma 2 lata i 2 m-ce jestem z Tobą i cię dobrze rozumię. Ostatnio dajemy pieluchę pampers tylko na noc - są droższe jak wiesz, a w dzień tańsze, lub jak jesteśmy w domu to chodzi trochę bez i widzę, że zaczyna mu się to nie podobać gdy jest mokry. Może coś z tego wyniknie. pozdrowienia Ewa z Rudy Śląskiej Odpowiedz Link Zgłoś
ela2222 Re: Pieluchy 03.01.04, 17:26 Pewnie to pierwszy krok do oduczenia- ponoć mądre rady nakazują , żeby ściągnąć pieluchę i gdy dziecko po jakimś czasie uświadamia sobie że to już czas i aby być suchym , to trzeba się załatwić, tylko warunek dziecko musi osiągnąć odpowiednią dojrzałość. Mój synek po 2r.ż chodził bez pieluchy, ale musiałam cały czas go kontrolować , po jakimś czasie znudziło się nam to, założyłam znów pieluchę i o zgrozo , stało się to dla niego tak wygodne , że wymagał od nas tego pampersa a nawet sam sobie go zakładał! Musieliśmy zdecydowanie wykluchyć pieluchy i juz nie kupiliśmy następnej paczki , choć ja sama obawiałam się czy dobrze robię , bo np. dłuższe wyjście , nocne spanie... W zamian za to zawsze brałam coś na zmianę/ z była to już pózna jesień, i o dziwo koniec z SIKANIEM, czasem tylko zdarzały się wpadki. Miał wtedy ok.2,9 mies. Trzeba też poobserwować czy dłuższe są przerwy pomiędzy załatwianiem się , jeśli dłuższe, to może już czas? Acha ! Coć w tym jest , że chłopcy są bardziej wygodni od dziewczynek.... Odpowiedz Link Zgłoś
agathes Re: Pieluchy 03.01.04, 21:40 Witaj! Moja córcia ma 2,2lata i mam też taki problem. Z tym że jak ściągnę jej pieluche i chodzi bez, to w momencie gdy chce siusiu zaczyna płakać. Nie zrobi w majtki tylko prosi o pieluchę. Nie chce patrzeć na nocnik a na nakładce na sedes to nawet nie mogę wspomnieć. Mówi, że się boi i koniec. Mam nadzieję tylko że too z czasem minie... Pozdrawiam Agata mama Alicji Odpowiedz Link Zgłoś