agazuchwa 14.08.09, 13:06 zapisał mi laryngolo ..czytam tą ulotkę i nie moge wymyslić dlaczego? bierze to ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: Xyzal na trzeci migdał? 14.08.09, 13:52 nie mam pojęcia co ma wspólnego ten lek z 3 migdałkiem. wiem tylko, ze mojej po lekach migdałek zmniejszył się, ale 2 tyg po odstawieniu tych leków, powiększył się ponownie, nawet bardziej niz przed kuracją. Usunąć zdążyliśmy praktycznie w ostatniej chwili, w nocy już czuwaliśmy z małżem, bo bezdechy miała. Odpowiedz Link Zgłoś
agazuchwa Re: Xyzal na trzeci migdał? 14.08.09, 17:29 to mnie troszkę nastraszyłaś to co dawać??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Xyzal na trzeci migdał? 15.08.09, 16:59 Czekamy na zabieg usunięcia trzeciego migdała. Zabieg będzie wykonany w Międzynarodowym Centrum Mowy i Słuchu w Kajetanach. W tej chwili córka bierze LYMPHOMYOSOT 2 razy dziennie po 20 kropel. Krpelki są sprzedawane bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonia2 Re: Xyzal na trzeci migdał? 15.08.09, 18:21 iwona335 napisała: > Czekamy na zabieg usunięcia trzeciego migdała. Zabieg będzie > wykonany w Międzynarodowym Centrum Mowy i Słuchu w Kajetanach. W tej > chwili córka bierze LYMPHOMYOSOT 2 razy dziennie po 20 kropel. > Krpelki są sprzedawane bez recepty. Moj synek roniez bierze lymphomyosot tylko formie tabletki 3 razy dziennie pod jezyk. Zabiegu nie bedzie mial przeprowadzanego. Odpowiedz Link Zgłoś
miska.as.1 Re: Xyzal na trzeci migdał? 16.08.09, 14:30 witam, mój syn dopiero ma wykryty trzeci migdał . Zajmuje juz 2\3 wysokosci i nie wiemy co robic . Lekarka każe wycinac a my nie chcemy (nawracają większe) . Nie dostalismy zadnych leków a na kontrol mamy za 2 m-ce . Moze ktos cos poradzi . Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 miska... 16.08.09, 17:01 toż radzę. U mojej córy odrósł po zakończeniu kuracji lekowej..tzn raczej nie odrósł, tylko narósł jeszcze większy. Usuwaliśmy 2,5 roku temu i jak do tej pory nic nie odrasta. Lekarz, który przeprowadzał zabieg powiedział, że odrośnięcie zależy od przeprowadzającego zabieg: jeżeli zostawi chociaż skrawek tej tkanki, to istnieje mozliwość odrostu. Jak usunie wsio, to nic nie odrasta. A w ogóle to chyba 3 migdał rośnie gdzieś do 6 roku życia, czy jakos tak, potem już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
miska.as.1 migdałek 22.08.09, 16:02 Najgorsze to odrastanie migdałka . syn ma 6 lat i dlatego sie zastanawiamy co robić . Byliśmy u innego doktora i tez każe wycinać . Najgorsza to ta bezradność . Już nie wiem do kogo iść z tym fantem . Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: migdałek 22.08.09, 18:47 Ja jestem w trakcie własnie podejmowania decyzji. Przeanalizuj najlepiej co złego ten migdał robi. Sama jego wielkość o niczym nie świadczy i nie jest wskazaniem. U na zapadał decyzja o wycięciu bo dzieciak miał 4 x ostre zapalenie ucha w ciągu 8 miesięcy. ale własnie jeden lekarz odwodzi mnie od tego twierdząc, że to nie jest wystarczający powód jesli uszy są w dobrym stanie, (nie zalega płyn, nie pogorszony słuch), nie ma problemów z bezdechami. Im dłużej o tym myslę i czytam rózne opinia tym bardziej jestem skłonna odożyc zabiego. Przynajmniej do pierwszych dwóch zapaleń ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: migdałek 22.08.09, 18:49 Mój tez ma 6 lat i od 3 misięcy bierze lyphomiosto w tabletkach (Xyzal też) Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: migdałek 22.08.09, 20:29 Trzeci migdal odrasta, jesli jest usuniety przed 4. urodzinami. Moj mlody mial usuwany 2-krotnie, ale zabieg to pryszcz, w przeciwienstwie do bocznych ten migdal praktycznie po zabiegu nie boli, nie trzeba stosowac zadnej specjalnej diety, moj urwis godzine po zabiegu chcial isc do szkoly, ale ze wzgledu na ryzyko powtornego krwawienia pierwsza dobe musial zostac w domu, choc wcale po nim widac nie bylo, ze cos mu robili. Lekarz zagwarantowal, ze wiecej nie odrosnie. leczenie farmakologiczne kilku lekarzy mi odradzalo, zwlaszcza, ze mlody jest alergikiem. W takim wypadku leczenie jest dlugotrwale, leki nie sa obojetne dla organizmu, a po ich odstawieniu migdal zazwyczaj odrasta znacznie szybciej i zabieg i tak okazuje sie konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 pani doktor tijgertije 22.08.09, 21:12 czy to pani wlasne przemyslenia, ktore wyniknely z bogatego doswiadczenia czy do lekarza ignoranta pani trafila? dot. 1 zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: pani doktor tijgertije 22.08.09, 21:18 Hmmm, widocznie u nas sami ignoranci. u 3. bylismy, wszyscy twierdzili to samo, m.in. z tego powodu u dzieci ponizej 4 lat zlecaja usuniecie tylko jesli jest to absolutnie konieczne. Ton wypowiedzi moglas sobie darowac. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: pani doktor tijgertije 23.08.09, 14:23 nie moglam darowac sobie tego tonu tak jak ty nie darowalas sobie AUTORYTARNEGO tonu. to nie jest tak, ze tkanka migdalka gardlowego zawsze "odrasta" jesli pierwszy zabieg ma przed 34 urodzinami.jesli dziecko mialo zabieg ale nadal ma czeste infekcje( lekcewazenie rodzicow i np posylanie do przedszkola (choc wiadomo, ze dziecko jest watlego zdrowia, ktore oprocz walorow edukacyjnych ma drugie dno- czyli mnogosc infekcji-to po prostu ta tkanka znowu przerasta i identyczne problemy wracaja. ale regula to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
miska.as.1 Re: Xyzal na trzeci migdał? 27.12.09, 08:58 Hejka byliśmy na kontroli przed świętami i pani doktor powiedziała ze sie migdałek poprawił a od kąd zaczelismy chodzić na masaże nog to niechoruje . Raz miał tylko katar . Niezapeszam ale miejmy nadzieje ze bedzie ok. ps. wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
izabela1976 Re: Xyzal na trzeci migdał? 15.08.09, 22:45 Mój syn bierze xyzal, ale na alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Xyzal na trzeci migdał? 22.08.09, 20:29 izabela1976 napisała: > Mój syn bierze xyzal, ale na alergię. Ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: Xyzal na trzeci migdał? 23.08.09, 17:12 Moja 6-letnia córka połyka codziennie 5ml xyzalu, ale ona ma alergię wziewną. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckox2 Re: Xyzal na trzeci migdał? 23.08.09, 19:30 I pomaga Twojej córce?Pytam,bo mojemu synowi też alergikowi laryngolog kazał zamienić Zyrtec na Xyzal(ponoć jest lepszy?) Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 xyzal/zyrtec 24.08.09, 07:39 istnieje mniejsze prawdopodobieństwo, że xyzal, w przeciwieństwie do zyrtecu, nie powoduje senności u dziecka i wzrostu apetytu. U nas po zmianie leków własnie to się stało: córka przestała sypiać po 13 godz na dobę (prawie 6-letnia) i objadać się co godzinę (obsługując się sama - czasem nawet nie wiedziałam, że znów cos je ) Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: xyzal/zyrtec 24.08.09, 09:02 Istotnej różnicy nie widzę. Moja córka ani podczas brania zyrtecu, ani podczas brania xyzalu nie była/nie jest śpiochem i żarłokiem.Jedyne, co dostrzegam na plus w tej zmianie leków, to to, że dzięki xyzalowi szybciej schodzi jej opuchlizna po ukąszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: xyzal/zyrtec 24.08.09, 09:10 no to chyba własnie o to chodziło? te zmiany (senność apetyt) nie muszą wystapic, ale mogą. U nas tak było, nie musi być u innych dzieci. My zmienilismy własnie z tych powodów, serdecznie podziękowałam pani doktor Odpowiedz Link Zgłoś
dzieckox2 Re: xyzal/zyrtec 24.08.09, 10:49 Dzięki za odpowiedź.Nie pozostaje nam nic innego jak przejście na Xyzal. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: xyzal/zyrtec 27.12.09, 13:25 a moj roczniak po xyzolu zaczal w koncu jesc Odpowiedz Link Zgłoś