ala_1982 31.08.09, 19:41 Dziewczyny czy któraś z was kupowała przez internet bramki ochronne,które montuje się przy schodach? Bardzo proszę mi jakieś polecić? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: Bramki ochronne 01.09.09, 09:41 Rozważ kupno taniego łóżeczka i pocięcie go Potem wystarczy dorobić zawiasy, zasuwkę i listewki-stopery na ścianie przy schodach; wychodzi dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Bramki ochronne 01.09.09, 09:55 Pewnie faktycznie bedzie taniej, ale czy bezpieczniej? Moi rodzice maja taka robiona bramke, solidna, ale co z tego, jak juz 2-latek potrafi rozpracowac zasuwke, a bramka jest zamontowania niezbyt fortunnie, otwiera sie w kierunku schodow, jak ktos jej nie domknie to mimo, ze wydaje sie zamknieta mozna poleciec na schody razem z bramka Przy wyorzer swojej musialam wszystkiego sama dotknac. kupilismy bardzo solidna, aluminiowa z zamkiem, ktorego dziecko na pewno samo nie otworzy, bo po prostu fizycznie nie ma na tyle sily. Bramka powinna byc solidna i miec zamkniecie wymagajace albo sporej sily, albo wykonania 2 ruchow jednoczesnie, zeby faktycznie byla bezpieczna dla malego dziecka. Jesli np trzeba jednym palcem wcisnac guzik i jednoczesnie podniesc dzwignie, to dziecko do 4-5 lat na pewno sobie z tym nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Bramki ochronne 01.09.09, 11:53 tijgertje napisała: > Pewnie faktycznie bedzie taniej, ale czy bezpieczniej? Pewnie zależy od zrobienia, montażu. U nas bramka na górze to taki ruchomy kawałek "kratki" od łóżeczka, po prostu się ją wstawia między drewienka/tralki, sposobem (Młody nie podniesie), nie ma żadnego zameczka. A bramka na dole ma podniesioną zasuwkę tak, że Młody nie sięga. Może byc tanio i bezpiecznie. Może być drogo i niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dotkarad Re: Bramki ochronne 01.09.09, 11:43 Ja kupiłam z tej firmy: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=729973048 Może ma inne wymiary, nie pamiętam. W każdym bądź razie używaną i z takimi obejmami do zamocowania na barierkę schodów. Odpowiedz Link Zgłoś
dotkarad Re: Bramki ochronne 01.09.09, 11:44 Właśnie znalazłam te obejmy: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=729973010 Za używaną zapłaciłam wtedy jakieś 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
cibora Re: Bramki ochronne 01.09.09, 18:01 Witam! My mamy firmy Reer kupioną w sklepie bezpiecznydzieciak.pl www.bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-347-Bramka-ochronna-Jonas-75-114-REER-GRATIS-.html Wystawiają chyba też na Allegro. Bramka bardzo fajna, spisuje się już kilka miesięcy. I stosunkowo tania. Pozdrawiam! Agnieszka i Staś (3.05.2008) Odpowiedz Link Zgłoś
jbielu Re: Bramki ochronne 02.09.09, 20:46 ja mam bramke ochronna firmy BabyDan. super fajna. drewno z metalem, dodatkowo dwa rozszerzenia by idealnie dopasowac do szerokosci przejscia, drzwi itp. montaz rozporowy, nie wymaga wiercenia dziur. obecnie na sprzedaz, w bardzo dobrym stanie polecam jestem z okolic Warszawy, wiecej info na maila a.turemka@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
feiniel Re: Bramki ochronne 03.09.09, 10:49 ja mam Bettacare metalową z automatycznie zamykającą się. no i montaż bez wiercenia w ścianie Rewelacyjnie zdaje egzamin. polecam www.allegro.pl/item724610444_bramka_ochronna_autoclose_bettacare_3_rozmiary.html Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka.easy Re: Bramki ochronne 04.09.09, 12:33 bardzo drogie są takie bramki,mój mąż zrobił taką sama w domu, w sklepie z drewnem kupił elementy dokładnie takie same jak węższy bok łóżeczka ,dwie deseczki do przykręcenia do ściany, dwa zawiasy i zasówke, całość koszt 50 zł, bramka funkcionuje do dziś, syn ma 1,5 roku i jeszcze czasami ją zamykamy ale juz potrafi poruszać sie po mieszkaniu jak jest otwarta(chodzi mi głównie o to że nie ciągnie go na schody) No ale jak kto woli!!! Odpowiedz Link Zgłoś