Dodaj do ulubionych

POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!!

14.01.04, 11:29
czy powinnam mojemu chlopakowi zabronic napic sie piva z kolega jak
zauwazylam ze on niezna umiaru w piciu,i nie podoba mi sie jego stosunek do
picianie pije czesto al eteraz powiedzialm ze jak sie napije to przestaniemy
sie spotykac-czy powinnam dotrzymac slowa..bradzo ggo kocham i spodzieqamy
sie dzicka jestem w 24 tyg ciazy...nie nawidze jak moj chlopak pije ale jak
mu pwioiedzialm o tym to sie iroicznie zasmial...kocha mnie wiem o tym....ale
nei wem jak go sprawdzic moze macie jakis sposob doradcie mi bo sie gubie i
jak znalesc sposob zeby nie myslal o tym jak sie napic i jak z nim gadac na
ten temat zeby do noego dotarlo POMOZCIE MIII!!!!
Obserwuj wątek
    • justinka_s Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 14.01.04, 12:08
      ja nie miałam takiego problemu, ale wiem jedno
      na mężczyznę słowo "nie " działa czasem jak płachta na byka
      moja siostra robi bardzo skutecznie, jak jej facet za dużo wypije nie mówi mu "
      nie pij" itp, tylko "kochanie jesteś zmęczony, pójdziemy do domu, będziemy we
      dwoje, ja jestem zmęczona, tęsknię do bycia tylko z tobą" itp
      wiecie , to bardzo skutkuje
      moja znajoma znowu działa bardzo konsekwentnie i "umawiała się" z mężem, chcesz
      pić? ok, pij, ale nie śpimy razem w łóżku przez tydzień, itp
      to też skutkowało
      powodzenia życzę, i prób unikania " nie"
      smile)
    • senmar Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 14.01.04, 13:48
      kochana,
      przemyśl wogóle czy warto być z chłopakiem który nadużywa alkoholu, mimo
      twojej sytuacji, że jesteś w ciąży. Powiem tylko z mojego doświadczenia, bo
      mam męża początkującego alkoholika, zaczęło się od tego , że on bardzo lubi
      piwo, jesteśmy ze sobą prawie 3 lata, z tego 2,5 to moja walka o jego
      trzeźwość, myślałam że jak będę w ciąży , urodzę dziecko to sie zmieni -
      niestety nie. Jestem o tyle w gorszej sytuacji, że mamy ślub, wspólne rzeczy
      majątkowe, cięzko się rozstać lub podjąć decyzje o rozstaniu. Kocham swego
      męża ale straciłam do niego zaufanie i jest mi ciężko, bo właściwie mam jedno
      niemowle a i z nim muszę postępować jak z dorastającym chłystkiem. Naprawdę
      zastanów się nad wyborem, czy chcesz mieć dodatkowy ciężar.
      Dobrego wyboru.
      Pozdrawiam wszystkie mamy których mężowie nadużywają alkoholu
      Mar
      • martapolocz Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 16.01.04, 15:36
        Byłam w podobnej sytuacji jak ty , tez byłam w ciąży dwa lata po ślubie i
        nagle mój mąż zaczął coraz częściej popijać, wychodził z kolegami(często), a
        ja siedziałam w domu z brzuszkiem. Kiedyś nie wrócił do domu na noc i wtedy
        postanowiłam , ze to koniec.Wyprowadziłam się do mamy i to poskutkowało , ale
        tylko na jakis czas. Póżniej miał jeszcze jeden taki wyskok, a potem nagle
        wszystko sie uspokoilo, dodam jeszcze , ze nie pozwalałam mu wychodzić z
        kolegami, cały czas przypominałam mu o tym i to dalo efekt. Byłam dla niego
        wtedy strasznie nie miła, ale cóż cel uświęca środki.życzę ci powodzenia,
        powinnaś znależć jakis sposób, zeby zatrzymać go w domu.
    • marta_mamamaciunia Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 14.01.04, 14:34
      Witam Cią serdecznie. Twój problem jest dośc częsty, ale nie musi oznaczać
      końca świata. Wszystko zależy od tego ile on pije. My z mężem bardzo lubimy od
      czasu do czasu wypić piwko w domku, ja jedno on trzy wink Bardzo lubi też
      wychodzic z kumplami, ale to się często nie zdarza. Wszystko dla zdrowia.
      Jednak gdy Twój męższczyzna lubi pić dużo i często, to radzę Ci porozmawiać na
      spokojnie i dać mu ultimatum: piwo, Ty albo leczenie. Bądź konsekwentna i
      stanowcza, myśl o Bąbelku.O tylu nieszczęściach się słyszy jak pijany ojciec
      zrobił krzywdę i matce i dziecku... Powodzenia
      • ooleczka Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 16.01.04, 10:40
        No, skoro to chłopak, a nie mąż to może lepiej po prostu się rozstać? Może
        przesadzam, ale co będzie ,kiedy urodzi się dziecko? Co będzie, kiedy zaczną
        sie awantury, bicie, zabieranie pieniędzy i taki-tam różne? Miałam takich
        sąsiadów kiedyś, dawno temu. Nikt nie był szczęśliwy - ani żona, ani dzieci.
        Mąż? No, pewnie nie robiło mu to różnicy, bo od pewnego momentu po prostu non-
        stop nie widział na oczy... Pewnie przesadzam i wyolbrzymiam problem.
        A może Twój ukochany jest/będzie nieodpowiedzialny? Może będzie przedkładał
        czas z kolegami przy alkoholu nad czas z Tobą i dzieckiem?
        Czy warto ciągnąć cos takiego, nawet mimo tego, że dziecko w drodze?
        Alimenty zawsze możesz od niego dostawać - w końcu jest ojcem!

Jak napisałam na początku - może lepiej dla wszystkich byłoby poważnie
        rozważyć ROZSTANIE? Bo mi ta cała sytuacja troszkę trąci niedojrzałością - co
        najmniej jednej strony sad

Co na to inne dziewczyny?
    • w_ania Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 16.01.04, 16:58
      Zdecydowanie NIE!!!!
      Zaśmiał się tzn. nietraktuje poważnie twoich próśb czy gróźb.
      Co będzie kiedy zamieszkacie z dzidiusiem który w nocy zacznie się budzic co 3
      godziny na jedzonko albo na siusiu albo bo ma kupke itd. Nietrzeźwy
      wyprowadzony z równowagi ? zamiast pomóc ci w tych najcieższych chwilach -
      początkowych gdzie z rozkrojonym tyłkiem nie możesz nawet usiąść nie mówiąc o
      czasie dla siebie. Biegasz między dzieckiem a pijanym facetem zmęczona do
      upadłego??? On zamiast zająć się chwilę kwilącym dzidziusiem które zrobiło
      kupkę i tym odciążyć cię to jeszcze da ci ciężar w swojej osobie na głowę???
      Wytrzymasz??
      Zastanów się jak postąpić ale nic tak nie uczy jak konsekwencja obojetnie czy
      dziecko czy dorosłego.

Ania
    • dorota1974kr Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 17.01.04, 00:57
      "Ironicznie sie zasmial" to dla mnie zabrzmialo zwlowieszczo. Moj tata byl
      nalogowym alkoholikiem, oprzytomnial gdy dzieci jego juz duze i teraz jest na
      odwyku. Mama opowiadala nam, ze przed slubem wiedziala, ze on "nie zna umiaru"
      ale byla w ciazy, wiec za niego wyszla. Nie bede Ci opowiadac historii z
      mojego dziecinstwa bo czasami bardzo smutne. Moze gdyby mama pare razy nie
      wpuscila zapijaczonego ojca do domu to moze oprzytomnial by wtedy. Zastanow
      sie nad waszym zwiazkiem i granicami tolerancji. Jesli teraz zabraknie ci
      konsekwencji to moze byc zle potem, a on sie bedzie tylko ironicznie smial.
      Powodzenia
      Dorota
    • gosiuniek Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 18.01.04, 00:24
      Niestety, zgadzam się z przedmówczyniami. Niestety dlatego, że to dla Ciebie
      bardzo trudna sytuacja, ale rzeczywiście rozważ czy to jest człowiek, z którym
      chcesz dzielić życie. Stara oklepana prawda, że jeśli coś jest nie tak przed
      ślubem to napewno nie zmieni się na lepsze po ślubie. Po urodzeniu dziecka
      będziesz potrzebowała pomocy i wsparcia, a nie faceta, który bedzie musiał
      wyskoczyć na piwko z kolegami, bo w domu ma "stresy" czyli niemowlę, którym
      trzeba się opiekować a do tego będzie wracał w różnym stanie. On chyba niezbyt
      Cię kocha, skoro na Twoje prośby reaguje w taki sposób, jak opisujesz. To Ty
      chyba kochasz za bardzo. Może powinnaś jednak okazać stanowczość i zrealizować
      swoją groźbę i zobaczyć co będzie się działo. Mimo ciąży nie musisz przecież
      brać narazie ślubu, to zawsze zdążysz zrobić, a przynajmniej Twój chłopak
      będzie wiedział, że musi się starać.
      • texus Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 18.01.04, 01:27
        Dziewczyny mają racje. Zastanów się kobieto i pooglądaj wiadomości. Prawie
        codziennie już bębnią o zabójstwach dokonanych przez "kochających" rodziców na
        dzieciach. Pierwszą przyczyną jest właśnie alkohol, który nieraz całkowicie
        odbiera człowiekowi rozum. Tym bardziej, że niemowlęta są naprawdę absorbujące
        i nawet w normalnym stanie człowiek czasami ma dość. Szczególnie mężczyzna po
        alkoholu nie panuje nad swoimi czynami ( też wiem coś o tym ). Nie daj się
        zwieść swoim naiwnym uczuciom do nieodpowiedniej osoby.
        Powodzenia
    • sylwia_g76 Re: POZWOLIC MU PIC CZY NIEE-PRZECZYTAJCIE!!!! 25.01.04, 21:49
      Musisz rozwazyc wszystkie "za" i "przeciw"! Jesli bedzie wiecej "za" to
      bardzo dobry znak. Musisz zastanowic sie za co tak naprawde kochasz swojego
      chlopaka, co on dla Ciebie robi i czy wart jest Twojej milosci. Uwierz, nie
      warto zatrzymywac kogos przy sobie tylko dlatego, ze jestescie para, wszyscy
      wiedza, ze to jego dziecko, no i wreszcie, bo co powiedza inni...A moze nie
      taki diabel straszny jak go maluja? Moze wystarczy powazna, konsekwentna
      rozmowa...Wszystko jednak zalezy od tego ile i jak czesto pije Twoj chlopak!
      Pamietaj, najwazniejsza jestes teraz Ty i malenstwo. Nie boj sie podjac
      wlasciwej decyzji...Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka