Dodaj do ulubionych

walenie młotkiem

18.11.09, 20:21
sąsiadka robi sobie remont wieczorami 19-21, walenie młotkiem, huk wiertarki i bosza służy małej za kołysankę. gdy na chwilę wszystko ucicha oni znowu zaczynają i mała się budzi z płaczem. i tak już od ponad tygodnia. no dobra rozumie, babka robi ten remont, ale czemu dopiero wieczorem, jeśli z pracy wraca o 14:30? aha remont przeprowadza jej brat, który mieszka 5 km od niej i nie ma aktualnie nic wiecej do roboty ( słyszałam jak rozmawiali)
w dzień mała może jakoś spać, mimo, że tuż pod jej oknem chodzi betoniarka, jeżdzi koparka i ogólnie hałas jest bo robią parking i drogę, no ale chyba można zacząć ten remont godzinę wcześniej, a nie ja muszę czekać, żeby dziecko mogło zasnąć do 22, jak już jest wykończone płaczem i hałasem...
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:25
      A nie macie jakiegoś regulaminu? U nas można tylko do 19 takie prace i tylko w
      dni robocze, wiadomo w sobotę nikt nie krzyczy bo kiedy ludzie mają ten remont
      robić ale jakby mi ktoś w niedzielę stukał...
    • marzeka1 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:26
      A rozmawiałaś z sąsiadką?
    • girasole01 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:26
      A rozmawialas z sasiadka? I co Ci powiedziala?
      • fajnyjagodka88 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:36
        żadnego regulaminu nie ma, a sąsiadka cóż... chyba udaje że jej nie ma w domu i szczerze to chyba guzik ją to obchodzi bo to tylko 2 godziny i można to przecież wytrzymać, bo sąsiedzi się nie skarżą, ale oni nie mają malutkich dzieci. mam ochotę iśc i jej nagadać,mąż prosi żebym wytrzymała jeszcze troszkę, ale zawsze dziwnym trafem kiedy i ja i mała już mamy dość i wybieram się do niej z wizytą wszystko ucicha. wie że mam dość bo w sobotę kiedy myłam klatkę pytałam ile to potrwa bo mamy dość i usłyszałam niedługo, a oni znowu wnoszą jakieś płyty...
        już się nie tłucze big_grin od 10 minut. chyba skończyła na dzisiaj
        • marzeka1 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:45
          "mam ochotę iśc i jej nagadać,"- nie rozumiesz, ty nie masz iść i jej nagadać,
          tylko iść i wyjaśnić sytuację,powiedzieć, że przeszkadza to dziecku w usypianiu
          i że prosisz o robienie głośnych robót remontowych wcześniej. Niby to samo, a
          inna będzie reakcja.
        • widokzwenus Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:45
          Skarga do spółdzielni/administracji. Pierwszy krok, po rozmowie z sąsiadką.
          Ja miałam za ścianą do niedawna miłego pana, który był uprzejmy wiercić w takich
          godzinach jak 22-01.00. Poszliśmy do niego z drugim sąsiadem, facet nie raczył
          nawet otworzyć drzwi. I niestety nie miał takiego obowiązku. Potem była w ruchu
          administracja. Nic nie wskórała, ale wskórał dzielnicowy. Tylko, że u nas było
          naruszenie ciszy nocnej, u ciebie to naruszenie regulaminu zatem nie wiem jak
          ustosunkowałby się dzielnicowy. Myślę, że nie ma podstawy do działania.
    • kol.3 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 20:56
      Cisza nocna obowiązuje od 22.00, myślę że niewiele da się zrobić.
    • miska_malcova Re: walenie młotkiem 18.11.09, 21:04
      Przykro mi, ale nie hałasuje po 22.00, nie możesz nic zrobić.

Poza tym, nawet nie zdobyłaś się na rozmowę, tylko wylewasz żale na forum, to
      tym bardziej nic z tego nie będzie.
    • tancuj_ze_mna Re: walenie młotkiem 18.11.09, 21:05
      Rozumiem Twoje zdenerwowanie i wiem, ze takie remonty mogą denerwować, ale może
      jej brat rzeczywiście nie ma kiedy indziej tego robić dlatego jeżeli będzie się
      to przedłużać, to doradzam dyplomatyczną rozmowę, bo z sąsiadami lepiej żyć w
      zgodzie smile
      • inn-ka Re: walenie młotkiem 18.11.09, 21:36
        dlatego ja miałam stresa przy przeprowadzce. miałam meble zamawiane przez net,
        do samodzielnego montażu, przyszły kurierem po 18stejuncertain Przed 22gą zastanawiałam
        się czy nie iść do sąsiadów z zapytaniem czy aby nie przeszkadzam za bardzo. Ale
        o 23 skończyliśmy i nikt nie przyszedłsmile
        • girasole01 Re: walenie młotkiem 18.11.09, 21:55
          Nikt nie przyszedl, ale za to na pewno obsmarowali Cie na forum, ze
          wredna jestes i ze maja ochote Ci nagadac wink
          • czar_bajry Re: walenie młotkiem 18.11.09, 22:03
            Od jakiegoś czasu w niedzielę ok 18 któryś z sąsiadów zaczyna wiercić- w końcu
            zacznę podsłuchiwać pod drzwiami i namierzę drania a wtedy marny jego lossmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka