mar.sew87 17.03.10, 21:31 Witam. Mam 5-miesięczną córeczkę. Po porodzie nie kochałam się jeszcze z mężem.. Mam ogromną ochotę, ale on ma jakieś obawy.. To zaczęło sie już w ciąży.. Nie chce naciskać ale to dla mnie frustrujace.. jakm\ było u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastoletnia-mama Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 21:35 U mnie chyba po około 3-4 miesiącach ale większe obawy miałam ja niż mąż. Poza tym pierwsze zbliżenie po porodzie nie było dość przyjemne... Blizna bolała,czułam to tak jakby miała się zaraz rozerwać...Z czasem minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 22:06 po pierwszym dziecku jakoś z 3 miesiące po drugim wytrzymałam zaledwie 5 tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 22:19 chyba coś po połogu szybko, może jak córka miała 2-3 miesiące. Za to było to na tyle niespecjalne przeżycie dla mnie, że całkiem się zamknęłam na te sprawy na długi czas - więc może lepiej dłużej poczekać. Ale dziwne, że mąż ma obawy...jakie obawy? Że Cię uszkodzi, czy obawy, że nie będzie czuł tak jak przed ciążą? Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sew87 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 22:30 sanrio napisała: > Ale dziwne, że mąż ma obawy...jakie obawy? Że Cię uszkodzi, czy obawy, że nie > będzie czuł tak jak przed ciążą? Raczej to pierwsze.. nie chce zrobic mi przez przypadek krzywdy.. nie wiem z czego to wynika.. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 22:32 przepisowe 6 tygodni czekałam ale tak naprawdę to do tej pory jest to dla mnie średnia przyjemnośc ale zmienia się na lepsze kiedykolwiek nie zaczniesz - bedzie trzeba czasu na rozkręcenie się Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 22:33 5 tyg. Kilka pierwszych "razy" bolało, ale jak sie rozkręciło to było bez porównania lepiej niż przed porodem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sew87 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 22:49 dzięki za odpowiedzi. ja już nie mogę się doczekać, strasznie mi tego brakuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 23:01 2,5 miesiaca po porodzie i dalej czekam i poczekam do polowy kwietnia bo chce zrobic najpierw cytologie i dopiero wtedy bede miala zalozona spirale a bez antykoncepcji nawet mowy nie ma. Prezerwatywy nie lubie. Jak najbardziej mi to odpowiada, bo na seks nie mam najmniejszej ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 23:36 po pierwszym porodzie 6 tyg, a potem 5 i 6 tyg. nie miałam problemu z rozpoczęciem współżycia mąż tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 17.03.10, 23:33 jako panikara doczekałam z wielkim trudem do końća połogu czyli 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 07:15 O rany, jak wytrzymaliście tak długo? My czekaliśmy przepisowe 6 tygodni. Prawda, na początku bolało, ale mój M był delikatny Stopniowo się rozkręcaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 08:15 Pzzy pierwszym dziecku (i mężu) nie pamiętam. Przy drugim, przepisowe 6 tyg.,chciałam się już przytulić do mojego bez tego ogromnego brzucha i towarzysza w nim. Szybciutko się rozkręciliśmy . Moja koleżanka potrzebowała roku żeby dojść do siebie. Jeżeli mąż ma obawy to spróbuj je rozwiać,powiedz, że Ci tego brakuje i lekarze nie widzą już przeciwskazań.Może spróbujcie, na rozgrzewkę, tylko pieszczot itp. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 08:17 Ty się zdecyduj czy się już z tym mężem kochałaś czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anihania Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 10:18 3 tygodnie...jakoś tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 10:26 Pierwsze współżycie 2 tyg po porodzie - miałam cc, lekarz na kontroli pozwolił. Dla mnie to jedyna zaleta cc. Pierwszy orgazm zaraz po powrocie ze szpitala, w trakcie pierwszej drzemki dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 10:38 Wow, tak szybko? Szukałam informacji w necie na ten temat, wszędzie doradzają odczekanie sześciu tygodni, tak, jak po porodzie sn. Jutro idę do lekarza na kontrolę, może dostanę zielone światło Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 11:14 po pierwszym porodzie czekalismy 2 miesiace, po drugim 5 tygodni po trzecim tylko 4 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 11:30 Po pierwszym porodzie -8 tygodni, bo mnie jeszcze bolało po nacinaniu krocza, po drugim- 5 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 11:32 nie mogłam się doczekać końca przepisanego 6-tyg postu w tym względzie... Odpowiedz Link Zgłoś
viebrszka 9 tygodni 18.03.10, 12:04 no ale wiesz.. ja nie dalam sie naciac.. mialam wybraną przez siebie pozycję i o dziwo nic mi nie popekalo.. no i znieczulenie bylo.. czyli po normalnym (bez rozciecia i popekania do 6 stopnia) porodzie mozna juz nawet zacząć po kilu tygodniach... ale inaczej jest z psychiką.. Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: 9 tygodni 18.03.10, 12:11 przepisowe 6 tygodni, jak tylko lekarz dal zielone swiatlo. ale ja pomimo naciecia szybko wrocilam do formy Odpowiedz Link Zgłoś
takatoszymura Re: 9 tygodni 18.03.10, 13:52 > ale inaczej jest z psychiką.. Ale mi krocze nacięli, a nie mózg, więc czemu miałabym mieć coś z psychiką??? Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 4 tygodnie 18.03.10, 19:29 Nie mogłam już wytrzymać. 4 tygodnie to dla mnie i tak długo ale ja byłam po cc. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia131086 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 13:15 O kurcze 5 miesięcy? Ja jestem 2 tyg po porodzie i już mnie skręca! Co prawda nie miałam żadnego szwa, nie pękłam itd. ale obiecałam lekarzowi,że wytzrymam 6tyg Nie wiem jakim cudem wytrzymam Po pierwszym dziecku zaczęliśmy 2-3 miesiące po porodzie. Było tak jak przed ciążą, nic mnie nie bolało, ale wtedy też nie miałam szwów więc to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 21:55 Anal był już dzień po. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 09:04 gazeta_mi_placi napisała: > Anal był już dzień po. ROTFL, to jeszcze mogę pojąć,ale ta co pisała, że w dniu powrotu ze szpitala miała pierwszy orgazm hahaha no to sorry Dobrze, że nie dostała krwotoku po tym orgazmie... Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 22:01 mialam cc wiec nie bylo z tym problemu. Operacja w czwartek w poniedzialek w domu i juz we wtorek sie "dzialo" hehehe Nie bylo na co czekac) Odpowiedz Link Zgłoś
mar.sew87 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 18.03.10, 22:57 ale Wam zazdroszczę.. mi lekarz dał zielone światło po 4 tyg (miałam poród sn i nacinane krocze), ale szybko doszłam do siebie i straaasznie brakuje mi seksu.. chyba zwariuję, nie wiem co robić.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 08:18 poprostu sprobuj ) Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 09:14 magdakingaklara napisała: > mialam cc wiec nie bylo z tym problemu. Operacja w czwartek w > poniedzialek w domu i juz we wtorek sie "dzialo" hehehe > Nie bylo na co czekac ja tez po cc, ale mowy nawet nie bylo o seksie w kilka dni po operacji, chociazbym tego nie wiem jak bardzo chciala Odpowiedz Link Zgłoś
ipola Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 10:39 Ja nie mogłam się kochać jakieś pół roku po porodzie. Miałam opór psychiczny, czułam się źle ze sobą. Mąż chciał, a ja za żadne skarby nie mogłam się przemóc. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 10:55 przeciez sa rozne pozycje aby nie dotykac rany) Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 11:31 magdakingaklara napisała: > przeciez sa rozne pozycje aby nie dotykac rany) owszem, ale co innego, jak po cc sie nie krwawi, wtedy mozna sobie na seks pozwolic zreszta moj maz byl wtedy za granica, wiec na ten luksus musialam czelac 4 miechy Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 11:36 a to co innego jak meza nie bylo ) a po porodzie wszystkie krwawimy Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 14:12 no ale Wy tak w tej krwi? bo ja sobie nie wyobrazalam tego, ze mialabym seks z mezem uprawiac, gdy leje sie ze mnie, jak z zarzynanej swini doslownie i tak zreszta bylo przez pierwsze 2-3 tyg. zreszta w naszym szpitalu 6 dob trzymaja po cc dlatego tez jakos nie wyobrazam sobie wspolzycia w kilka dni po porodzie, ale jak ktos tak lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 14:28 bez przesady z ta krwia przeciez nie leci non top, bynajmniej u mnie tak nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 14:47 no wlasnie dlatego pytam... ale jednak nie zaprzeczasz, ze Ci ta krew leciala przed chwila gadalam o tym z mezem i pytalam, czy gdybym krwawila, uprawialby ze mna seks. maz stwierdzil, ze mowy by o tym nawet nie bylo i ja sama na jego miejscu tez nie uprawialabym seksu, gdyby babka po porodzie jeszcze krwawila. a mnie krew leciala nawet po nogach, tak momentami bylo krwawienie obfite. wiec jak w takiej sytuacji uprawiac seks? ja sobie tego nie wyobrazam Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 14:53 u mnie nie lało sie po nogach) a po drugie przy cc mialam duza utrate krwi wiec mialam bardzo slaby polog a nawet czasem nic przez caly dzien nie lecialo i trwa zaledwie tylko 3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
elan-o100 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 13:36 imagdakingaklara napisała: > mialam cc wiec nie bylo z tym problemu. Operacja w czwartek w > poniedzialek w domu i juz we wtorek sie "dzialo" hehehe > Nie bylo na co czekac) tja, juz w to wierze brzmi to tak jakby cc bylo przecieciem palca u nogi a nie rozoraniem brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 13:42 przeciez cc nie narusza narzadow plociowych wiec w czym mialby byc problem wytlumacz mi?? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 15:04 Bez przesady, rozoranie brzucha sugeruje co najmniej dzieło ponurego kosiarza, po którym leży się tydzień plackiem, a miesiąc jeździ na wózku. Naprawdę w tej chwili po cc regeneracja następuje całkiem szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 17:04 U mnie krwawienie było mniejsze i krótsze niż standarnowa miesiączka. Miałam cc na zimno, bez rozwarcia szyjki - syn się przyduszał już przy skurcząch przepowiadających. Chętnie bym się dowiedziała, czemu orgazm miałby spowodować krwotok - tak na wypadek kolejnych porodów Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 19.03.10, 19:33 po porodach sn bardzo szybko rozmaite pieszczoty , pełny stosunek po 6 tyg po kontroli. Po cc po ok 10 tyg, bo rana mi sie baaardzo zle goiła i bolał kazdy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowa33 Re: seks po porodzie - ile czekałyście? 21.03.10, 12:12 6 tygodni ale to kwestia Was obojga...zalezy jak sie czujesz czu mąż, przyjaciel, konkubent jest gotowy. Mój mąż robił to z obrzydzeniem, najbardziej przeszkadzało mu mleko z piersi, a karmiłam 12 miesiecy. Wiec nasze realcje bardzo się zepsuły. Wyprowadził sie do drugiego pokoju i stworzył sobie swój świat. Dziś jestem rok po rozwodzie.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś