elza78 05.04.10, 12:11 pokazywarka.pl/czymislamniejest/ tylko wkleje nie bede komentowac bo mi sie nie chce, odpowiadac na pytania tez nie bede, jak ktos ma problem z percepcja niech napisze do autora artykulu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_jot Re: Religia pokoju 05.04.10, 14:53 W tym tłumaczeniu jest błąd ortograficzny: rządza krwi, powinno być żądza kwri. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Religia pokoju 05.04.10, 17:02 coz - purystka jezykowa, nie ma innych argumentow Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Religia pokoju 05.04.10, 17:07 elza78 napisała: > coz - purystka jezykowa, nie ma innych argumentow > Nie mam nastroju ani ochoty komentowania tego artykułu, tak jak ty nie masz ochoty odpowiadać na pytania jego dotyczące. W języku polskim obowiązują zasady ortografii, czy ktoś tego chce czy nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Religia pokoju 05.04.10, 17:36 napisz do tlumacza zeby poprawil bo rzeczywiscie to dyskredytuje ta tresc po calosci Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Religia pokoju 05.04.10, 17:45 elza78 napisała: > napisz do tlumacza zeby poprawil bo rzeczywiscie to dyskredytuje ta tresc po > calosci > Ja tego nie napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Religia pokoju 05.04.10, 17:51 ale zwroc mu uwage, bo kicha serio pisze, dowiedz sie kto tlumaczyl i napisz maila Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Religia pokoju 05.04.10, 17:11 Ja tylko nie rozumiem czego się tak boisz w swoim pięknym jedno kulturowym kraju nad Wisłą? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 ----------------------------------------- 05.04.10, 17:37 nie potrafisz czytac ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
maurra czy w obliczu muzułmańskiej nawały 05.04.10, 22:50 zagrażającej wyrugowaniem białego człowieka ze starej, dobrej Europy dopełniłaś już obowiązku demograficznego w postaci 2,3 - 3 dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: czy w obliczu muzułmańskiej nawały 06.04.10, 08:40 czytaj ze zrozumieniem, wypowiedz sie na temat artykulu a nie interesujesz sie moim zyciem prywatnym - co cie to interesuje? ty masz jedno bo tak wygodnie? moz ebedzie w burce chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: czy w obliczu muzułmańskiej nawały 06.04.10, 10:16 burka berecik jedno g... pan podaje przykład Bośni - masakry w Srebrenicy dokonali chrześcijańscy Serbowie na paru tysiącach muzułmanów i to ZALEDWIE 15 lat temu. Na oczach starej, dobrej, białej i chrześcijańsko ukorzenionej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Religia pokoju 05.04.10, 22:58 elza78 napisała: > pokazywarka.pl/czymislamniejest/ > tylko wkleje nie bede komentowac bo mi sie nie chce, odpowiadac na pytania tez > nie bede, jak ktos ma problem z percepcja niech napisze do autora artykulu nudna jesteś w tej swojej nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Religia pokoju 06.04.10, 06:55 Wszystko co powinnam wiedzieć o islamie dowiedziałam się 11.09.2001. Popieram poglądy Elzy w tym temacie. My jeszcze mamy czas by zapobiegać a nie leczyć tą zarazę jaką są muzułmanie. Czas pozbyć się politycznej poprawności w stosunku do nich i zacząć walczyć z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka2 Re: Religia pokoju 06.04.10, 07:41 > Czas pozbyć się politycznej poprawności w stosunku do nich i zacząć walczyć z nimi. Wow! A jak? Demograficznie czy ogniem i mieczem? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Religia pokoju 06.04.10, 08:44 Prawnie, ograniczając możliwość osiedlania się w Europie i pasożytowania na europejskich systemach socjalnych. Jeśli trzeba będzie to ogniem i mieczem. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Religia pokoju 06.04.10, 08:53 no chyba powinnam sobie w glowe palnac,bo mam w domu zaraze muzulmanska!jakos mnie nie indoktrynuje,do meczetu nie lata,bomb w piwnicy nie kleci.placi podatki,zus i daje prace kilku polakom,ktorzy jakos nie narzekaja.nie generalizuj! Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Religia pokoju 06.04.10, 09:02 > Prawnie, ograniczając możliwość osiedlania się w Europie i > pasożytowania na europejskich systemach socjalnych. Nie przejdzie. Byloby to cofnieciem sie o jakies kilkaset lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Religia pokoju 06.04.10, 09:04 "Zanim miałem 9 lat, nauczyłem się podstawowego kanonu życia Araba. Ja przeciwko mojemu bratu; ja i mój brat przeciwko naszemu ojcu;moje rodzina przeciwko naszym kuzynom i klanowi; klan przeciwko plemieniu; plemię przeciwko światu, i wszyscy spośród nas przeciwko niewiernym. Leon Uris, The Haj" zgadzam się z kreizi i elizą Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Religia pokoju 06.04.10, 09:37 > Wszystko co powinnam wiedzieć o islamie dowiedziałam się 11.09.2001. Skoro masz taką ubogą wiedzę, to nie dziwię się twojej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:05 to w wiekszosci znakomici lekarze i przedsiebiorcy, ktorzy daja pracę tubylcom. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:09 Ale sporo u nich fanatyków Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:15 > Ale sporo u nich fanatyków U katoli również. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:16 gabi683 napisała: > Ale sporo u nich fanatyków napisalam o tych W MOIM OTOCZENIU. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:15 rita tylko napisz jeszcze ze ci lekarze i przedsiebiorcy to zazwyczaj zasymilowana z danym krajem spolecznosc muzulmanska, a problem jest z tymi ktorzy przyjezdzaja czerpia z socjalu wprowadzaja swoje prawa i zyja w gettach nie majac nawet najmniejszych checi aby sie zintegrowac ze spolecznoscia lokalna. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:20 a problem jest z tymi > ktorzy przyjezdzaja czerpia z socjalu wprowadzaja swoje prawa i zyja w gettach > nie majac nawet najmniejszych checi aby sie zintegrowac ze spolecznoscia lokaln > a. ale co cię ochodzą np. jacys Frncuzi, Niemcy? Żyjesz w Polsce, prawda? Na polski system socjalny nikt przy zdrowych zmyslach sie nie skusi. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:25 rita75 napisała: > a problem jest z tymi > > ktorzy przyjezdzaja czerpia z socjalu wprowadzaja swoje prawa i > zyja w gettach > > nie majac nawet najmniejszych checi aby sie zintegrowac ze > spolecznoscia lokaln > > a. > > ale co cię ochodzą np. jacys Frncuzi, Niemcy? Żyjesz w Polsce, > prawda? Na polski system socjalny nikt przy zdrowych zmyslach sie > nie skusi. No ale jakoś na przykład Chińczycy zalali Nasz rynek sobą i swoim handlem ,PL im się poda i nie narzekają.W Berlinie cale dzielnice Jugoli ,Turków normalnie nie można przejść . Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:39 > W Berlinie cale dzielnice Jugoli ,Turków normalnie nie > można przejść . Masz z tym jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:46 angazetka napisała: > > W Berlinie cale dzielnice Jugoli ,Turków normalnie nie > > można przejść . > > Masz z tym jakiś problem? Tak mam bo jest to nie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:39 > No ale jakoś na przykład Chińczycy zalali Nasz rynek sobą i swoim handlem NO I? W Berlinie cale dzielnice Jugoli ,Turków normalnie nie > można przejść . i Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:51 rita75 napisała: > > No ale jakoś na przykład Chińczycy zalali Nasz rynek sobą i swoim > handlem > > NO I? No i Pl socjal im się podoba ))) > W Berlinie cale dzielnice Jugoli ,Turków normalnie nie > > można przejść . > > i Polaków O 13 % (ok. 5tys.) w ciagu ostatniego roku zwiekszyla sie liczba obywateli Polski mieszkajacych w Berlinie. W sumie jest nas tutaj oficjalnie 41 tysiecy. Najliczniejsza grupe stanowia Turcy ( 117 tys.) . Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:53 chinczycy ucza sie u nas pracuja, poslubiaja polskich partnerow wtapiaja sie w srodowisko - dokladaja do wspolnego garnuszka, to pracowity honorowy narod, gdyby reszta tak sie asymilowala jak oni nie byloby problemu Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 11:34 Azjaci z dalekiego wschodu wszędzie są cenioną i wartościową mnijeszością. Ambitni, pracowici potrafią zachować swoją kulturę i jednocześnie integrować ze społeczeństwem w którym mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:56 > No i Pl socjal im się podoba ))) > JAKI SOCJAL??? Oni tutaj pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:59 rita75 napisała: > > > No i Pl socjal im się podoba ))) > > > > > JAKI SOCJAL??? Oni tutaj pracują. Wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 10:07 > Wszyscy? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 10:49 rita75 napisała: > > Wszyscy? > > Tak. Możesz podać źródło,z którego masz takie wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 11:05 > Możesz podać źródło,z którego masz takie wiadomości www.pcpr.info/nowe_stawki_zasilkow_socjalnych tylko w poczatkowym okresie języka - do 12 miesiecy, tak wiec jakby ich nie bylo i to pod warunkiem, ze uzyskaja status uchodzcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 11:26 rita75 napisała: > > Możesz podać źródło,z którego masz takie wiadomości > > www.pcpr.info/nowe_stawki_zasilkow_socjalnych > tylko w poczatkowym okresie języka - do 12 miesiecy, tak wiec jakby > ich nie bylo i to pod warunkiem, ze uzyskaja status uchodzcy. świadczenia pieniężne na utrzymanie i pokrycie wydatków związanych z nauką języka polskiego, w wysokości od 420 zł do 1149 zł miesięcznie na osobę (przy czym wysokość świadczeń jest uzależniona od indywidualnej sytuacji uchodźcy i liczby osób w rodzinie, zaś wysokość świadczeń w drugim półroczu trwania programu integracyjnego jest nieco niższa niż w pierwszym); i teraz porównaj ile otrzymuje Polak Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 11:36 Przeczytaj, jakie warunki trzeba spelnic i na jaki okres przyznaja. > i teraz porównaj ile otrzymuje Polak W Irlandii? W Niemczech?- znacznie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 11:42 dlatego jestem zdania ze wysoki socjal rozleniwia i generuje patologie... pozwala na wykorzystywanie zasobow nalezacych do obywateli danego panstwa przez hordy nierobow emigrujacych tam gdzie wystarczy narobic sobie dzieci i zyc jak paczek w masle do konca swoich dni... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 12:11 elza78 napisała: > dlatego jestem zdania ze wysoki socjal rozleniwia i generuje patologie... > pozwala na wykorzystywanie zasobow nalezacych do obywateli danego panstwa przez > hordy nierobow emigrujacych tam gdzie wystarczy narobic sobie dzieci i zyc jak > paczek w masle do konca swoich dni... > Moja siostra ma jedno dziecko mieszka w Berlinie,ale mam znajome które maja 5 dzieci .I siedzą i pobierając kasę na dzieci .W Anglia i Norwegii jest podobnie.Między innymi dla tego większość Polaków tak chętnie jedzie z dziećmi,i pobiera na nie socjal . Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:51 > i Polaków oczywiscie trudniacych sie przestepczoscia - nie wiem czemu obruszamy sie na teksty w stylu "jedz do polski towj samochod juz tam czeka" skoro taki chlam od nas do niemiec wyjechal, to smutne ale w wiekszosci przypadkow emigranci nie dodaja naszemu narodowi splendoru a wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:34 zyje tez w unii europejskiej... wiadomo jakie znaczenie maja glosy francuskie i niemieckie... Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:44 > zyje tez w unii europejskiej... nie, żyjesz w polskim zascianku Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:49 od kiedy nie jestesmy w UE? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:53 > od kiedy nie jestesmy w UE? Mentalnie, w Unii Europejskiej są tylko niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:56 PRAWNIE jestesmy wszyscy prawo UE po ratyfikacji traktatu lizbonskiego jest dla nas prawem NADRZEDNYM dlatego w islamizacji dwoch najwiekszych krajow UE tkwi duze niebezpieczenstwo dla calej reszty czy to nie jest logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 09:57 Elzo, lubię cię, ale czasami gadasz jak moher. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: "Nawała muzułmańska" w moim otoczeniu... 06.04.10, 10:03 bo jestem moherem Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: Religia pokoju 06.04.10, 09:43 zieeeew chyba zacznę się martwić, że moje dzieci będą się wychowywały obok kogoś takiego jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Religia pokoju 06.04.10, 09:49 jakos nie odnioslas sie do tresci, co do reszty chcesz sie martwic to sie martw Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Religia pokoju 06.04.10, 10:56 Ale akurat w Bośni to nie muzułmanie wywołali wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo proponuje siegnac do zrodla 06.04.10, 11:00 a nie opierac sie na wyrwanych z kontekstu fragmentach. ksiazka jest napisana z perspektywy osoby ktora spedzila calkiem sporo czasu w polnocnej afryce i w tym kontekscie sie wypowiada. ale zeby cos takiego zauwazyc to trzeba ksiazke przeczytac (nie da sie ukryc ze autor ma lekki syndrom oblezonej chrzescijanskiej twierdzy ale material jest dobrze udokumentowany) a nie opierac sie na internetowej bzdurze. Odpowiedz Link Zgłoś