angazetka 14.04.10, 11:28 Komorowski przedłużył żałobę do niedzieli włącznie. Moim zdaniem - naturalna decyzja, w sobotę uroczystości żałobne, w niedzielę pogrzeb prezydentowstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 11:35 Dość naturalne, nie widzę powodów do narzekań. Ostatecznie tygodniowa żałoba narodowa nie zdarza się co pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 11:40 Boję się, że narzekania jednak będą, ale obym się myliła. W przeciwieństwie do paru innych żałób: tej sens czuję bardzo, bardzo mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 11:43 Taaaa są, bo wypada z programu cotygodniowa wizyta w centrum handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 11:55 zenujace, duzo bardziej niz cotygodniowa wizyta w centrum handlowym triss_merigold6 napisała: > Taaaa są, bo wypada z programu cotygodniowa wizyta w centrum > handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 13:38 centra handlowe są czynne, podobnie knajpy i większość kin. zamknięto teatry i państwowe galerie. rozumiem, że prywatnym właścicielom nie można nakazać zawieszenia na tydzień działalności, ale w efekcie sytuacja jest absurdalna. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 13:42 Centra handlowe w niedzielę były zamknięte, podobnie kina (niektóre też w poniedziałek). W ten weekend pewnie znowu wszystko będzie pozamykane, bo jak inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
ally Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 13:52 żałoba trwa cały tydzień, nie tylko w weekendy. efekt jest taki, że shopping można uskuteczniać, ale już do filharmonii nie pójdziesz. polecam tekst zadary na stronie krytyki politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 17:12 Ally, ale filharmonie są dotowane z państwa, teatry też. Nie muszą się utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 11:52 Oczywiście, że będą. Ba, już są. Do żałoby narodowej w dotychczasowym wydaniu odnosiłam się raczej sceptycznie, ale tutaj uważam ją za jak najbardziej na miejscu, nawet w takim wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:10 Mam takie samo zdanie.Myślę,że warto jeszcze w piątek przypomnieć Mamom,że prawdopodobnie w weekend sklepy będą zamknięte,żeby znowu nie było osobistych tragedii z powodu konieczności zjedzenia starej konserwy. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 15:06 W Warszawie niewątpliwie tak, inaczej tego sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 19:55 Chyba jednak nie: wyborcza.biz/biznes/1,100896,7771533,Sklepy_w_niedziele_zamkniete_od_13_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 11:51 > Komorowski przedłużył żałobę do niedzieli włącznie. No i? Było pewne że tak właśnie się stanie. Trzeba zakładać nowy wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
kingadaw Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:00 w takim razie co ma zrobić ktos kto AKURAT na 17 kwietnia zaplanował sobie wesele (rok/pół roku wcześniej)? Ani tanczyć ani to bawic się... Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:04 Odbyć wesele. Uroczystośc prywatno-rodzinna, planowana wcześniej, w lokalu, a nie na ulicach miasta, nie widzę powodów, aby zmieniać tu plany. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:14 Wesele zrobić bez głupich zabaw, może wręcz bez tańców. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:23 Weselnicy z 10 kwietnia mieli ten sam problem i jakoś musieli sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:59 kropkacom napisała: > No i? Było pewne że tak właśnie się stanie. Trzeba zakładać nowy wątek? ____________ Czyzbys zostala moderatorka na miejsce czajki, ze bedziesz decydowala kto i na jaki temat bedzie zakladal nowy watek? I ktos cie zapraszal tutaj, ze musialas sie wpisac? Nie pasuje watek to nie czytaj, ale naprawde nie musisz wszedzie sie w..dalac i sie wymadrzac. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:12 Ja rozumiem, dorosła osoba, chwila zadumy, śledzenie informacji o zajściu, spokojna muzyka, brak imprez, filmy odpowiadające powadze sytuacji...ale dlaczego 3latek nie może obejrzeć dobranocki, to tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:15 Działa kanał Minimini. Nie masz dvd i bajek na płytach?! Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:18 triss_merigold6 napisała: > Działa kanał Minimini. Nie masz dvd i bajek na płytach?! Ja mam i kanały dziecięce i dvd. Ale są domy gdzie nie ma ani kablówki, ani internetu - zdaje się, że nawet w dużych miastach. Ale dobra, bo zaraz znowu będzie jakiś atak, że robię rabat o 30 minutową wieczorynkę. A ja chciałam tylko zasygnalizować, że małe dzieci w tragedię nie powinny być wplątywane przez cały dzień. Moje dziecko codziennie opowiada jak panie w przedszkolu opowiadają im o wypadku lotniczym...starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:18 izabellaz1 napisała: > rabat raban! Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:32 Będzie jak z tymi bułkami, nie umrą jeśli nie obejrzą raz bajki. Na dobre im wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 13:23 > Ja mam i kanały dziecięce i dvd. Ale są domy gdzie nie ma ani kablówki, ani > internetu - zdaje się, że nawet w dużych miastach Zawsze podziwiam to przejmowanie się losem innych,zwłaszcza gdy ci inni nie skarżą się nań. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 13:57 gryzelda71 napisała: > Zawsze podziwiam to przejmowanie się losem innych, widzisz, to się empatia nazywa zwłaszcza gdy ci inni nie > skarżą się nań. Jak? Skoro nie mają netu, to jak Ci to w tym miejscu napiszą??? Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:02 izabellaz1 napisała: > widzisz, to się empatia nazywa _____________ To nie empatia, tylko bicie piany i prowokacja. Gdybys miala chociaz odrobine empatii, co bys nie wypisywala takich bzdur w takiej sytuacji. A i dziecku bys wytlumaczyla, dlaczego nie ma dobranocki. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:13 Jakich bzdur??? Że dziecku pozwala się być dzieckiem??? Że nie każdy ma ochotę obciążać 3latka takim ogromem informacji o tragedii? Nie wystarczy codzienna pogadanka w przedszkolu i wyjaśnienia rodzica? Taka jest różnica między Polską a innymi krajami na zachodzie. Tam się uczy postawy patriotycznej i zrozumienia struktur państwowych itp. stale, a nie od okazji do okazji...czyt. od tragedii do tragedii. Jak robili badania, to się okazało, że ponad połowa Polaków nie zna hymnu narodowego to o czym my mówimy. Bufonizm i obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:16 Tak.Chrońmy dzieci przed tragediami aż do 18 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:24 gazeta_mi_placi napisała: > Tak.Chrońmy dzieci przed tragediami aż do 18 roku życia. Do czasu aż będą na tyle dojrzałe emocjonalnie, aby pewne rzeczy zrozumieć. I rodzic zna swoje dziecko oraz jego wrażliwość. Naprawdę nie widzisz jaka to rozpiętość wiekowa między 3 a 18 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:35 > Do czasu aż będą na tyle dojrzałe emocjonalnie, aby pewne rzeczy zrozumieć. A jak ukochana babcia lub dziadek niestety odejdą przed "ową dojrzałością" będziesz wmawiała dziecku,że wyjechali i nic się nie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:36 I w tym zrozumieniu,czy ułatwieniu stoi na przeszkodzie brak dobranocki..... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:46 gryzelda71 napisała: > I w tym zrozumieniu,czy ułatwieniu stoi na przeszkodzie brak dobranocki..... Oj nie dobranocki, tak się uczepiłaś tej dobranocki Pisałam gdzieś indziej o innych aspektach dojrzałości. Sorry ale moja córka dostawała spazmów jak umarł pies babci i pytała wciąż na okrągło krztusząc się płaczem: "nie wróci?! Nigdy? Nigdy? Nigdy,...????". Wierz mi, że wówczas forumowe mądrości zawodzą. O pradziadku wie, że umarł i jest w niebie ale nie pamięta Go więc to trochę dla Niej abstrakcja. Dziadkowie na szczęście jeszcze żyją wszyscy i oby żyli jak najdłużej. Wiele zależy od wrażliwości dziecka. Dlatego zależy mi, żeby za bardzo dzieci nie obciążać takim ogromem negatywnych emocji (negatywnych nie w rozumieniu złych tylko smutnych, przepełnionych żalem, niezrozumiałych póki co). Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 16:31 Wiem też,że nie masz wpływu na to kiedy ktoś umrze,i zawsze będzie to zły czas. I nie przesadzaj z tym ogromem negatywnych emocji jakie spotykają w ramach żałoby dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 19:14 gryzelda71 napisała: > Wiem też,że nie masz wpływu na to kiedy ktoś umrze,i zawsze będzie to zły czas. Masz rację. Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że TEN czas nie nastąpi szybko i moja córka zdąży wydorośleć. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:24 gryzelda71 napisała: > Co ty bredzisz kobieto. Jak zwykle konkrety... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:18 gryzelda71 napisała: > Zawsze podziwiam to przejmowanie się losem innych, widzisz, to się empatia nazywa . Jak już cytujesz cytuj całość wypowiedzi. Akurat druga część zdania jest kluczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:20 > Zawsze podziwiam to przejmowanie się losem innych,zwłaszcza gdy ci inni nie skarżą się nań. Dokładnie Gryzelda. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:14 Warto od małego dziecko przyzwyczajać,że nie jest pępkiem świata i że czasem są ważniejsze rzeczy. Co będzie jeśli ulubiona bajka dziecka się skończy (na zawsze-koniec odcinków),atak histerii? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 izabella-otoz to! 14.04.10, 12:22 nie czytalm wczesniej twojego maila i sama na ten temat napisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 17:13 A jakby prądu nie było? Dziecko, które nie wytrzyma ani jednego wieczoru bez bajki jest uzależnione. Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: Przedłużona żaloba 15.04.10, 09:45 A ja myślę, że autorce chodzi o przesadną przesadność. Co innego szczera żałoba, a co innego robienie pokazówki. Ta dobranocka to raczej symbolika, tego, że np lecą filmy w tv, nawiązujące co prawda ciut do tematu, ale jednak lecą, to bądź co bądź rozrywka. Dzieci trochę na siłę się w ten temat wdraża, szczególnie małe dzieci bo o nich tu mówimy. 2-5 latki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 a ja juz jestem zla! 14.04.10, 12:17 na telewizje. wyprowadzam sie z obecnego mieszkania za kilka miesiecy , nie mam kablowki. wczesniej z niej zrezygnowalismy( z niewaznych tu powodow) , czekam zatem na bajke na "jedynce" rano a z powodu zaloby nie ma nic dla dzieci. juz te zalobe dla dzeici mgliby sobie odpuscic. nie mam znieczulicy. rozumiem , ze to tragedia i zaloba jest na miejscu ale czemu wciagac w to dzieci, ktore czekaja na bajke!? Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 12:30 Nie wiedziałam, że nie ma wieczorynki ani progarmów dla dzieci w tv publicznej, bo mamy cyfrowy polsat i całe pasmo dla dzieci. Tylko jestem też trochętym zdziwiona, bo np w radiu zet i rmf puszczają piosenki rockowe i popowe, same raczej spokojne ballady, ale muzyka rozrywkowa.I naprawdę nie rozumiem dlaczego nie można puścić bajki dla dzieci, mimo że nic nie mam do przdłużonej żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 no i co z tego że cyfrowy Polsat 14.04.10, 14:13 każdy polsatowski pakiet ma takż kanały publiczne - TVP 1 i 2, TVP Info, Kultura itd... Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 19:44 > rozrywkowa.I naprawdę nie rozumiem dlaczego nie można puścić bajki > dla dzieci, mimo że nic nie mam do przdłużonej żałoby. bo to telewizja publiczna Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 13:25 czekam zatem na bajke na "jedynce" rano a z > powodu zaloby nie ma nic dla dzieci. Lilka pewnie twoje dziecko nie narzeka tak jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:11 E-matki nie mają DVD ani bajek na płycie? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:20 Mają.I zwykle nie oglądają dobranocki na jedynce,no ale powód wyśmienity do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gazeta- ja dvd nie mam 14.04.10, 15:07 Komputera też nie? Bo płyty dvd mozna w nim odtwarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: gazeta- ja dvd nie mam 14.04.10, 15:43 Zaraz się okaże,że nie ma w komputerze także odpowiedniego programu do odtwarzania filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: gazeta- ja dvd nie mam 14.04.10, 21:51 mam laptopa ale to przeciez niezbyt duzy ekran dla bajki Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: gazeta- ja dvd nie mam 14.04.10, 21:57 Ja na laptopie oglądam filmy, więc może jednak się da...? Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 13:51 Moja 7-letnia córaka poczatkowo nie przejeła sie tym co sie stało. Nawet zlościło mnie to, bo mowiła że i tak bardziej żal jej papugi, która jej zdechła 3 dni wczesniej. Dlatego cieszy mnie, że nie było dobranocki. Cieszy mnie, że w przdszkolu opowiadaja dzieciom o tym co sie stało. Cieszy mnie, że panie nie pozwoliły spiewac "sto lat" gdy kolega mial urodziny. Chce, by moje dziecko nauczyło sie odczuwać i współczuć. Nie wymagam by plakała, ale jak poczuje, że w jakiś sposób ją tez to dotyka, to może lepiej zrozumie, ze stało sie cos ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 13:58 że panie nie pozwoliły spiewac "sto lat" gdy kolega > mial urodziny. A to juz uwazam za przesade. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:03 franczii napisała: > że panie nie pozwoliły spiewac "sto lat" gdy kolega > > mial urodziny. > > A to juz uwazam za przesade. Łagodnie ujęte. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:04 Ja też. Żałobą żałobą, ale urodziny można uczcić. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:32 angazetka napisała: > Ja też. Żałobą żałobą, ale urodziny można uczcić. urodziny były uczczone, były cukierki i zyczenia. nie było spiewów. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:35 atena12345 napisała: > angazetka napisała: > > > Ja też. Żałobą żałobą, ale urodziny można uczcić. > > urodziny były uczczone, były cukierki i zyczenia. nie było spiewów. Dobrze, że nie wymagali od przedszkolaków, żeby złożyły śluby milczenia na tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:44 Szkoda,ze dorosła kobieta nie łapie co co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:56 gryzelda71 napisała: > Szkoda,ze dorosła kobieta nie łapie co co chodzi. Jasne, najłatwiej skrytykować samemu nie łapiąc o co chodzi rozmówcy. Radia słuchasz? Jeśli nie to włącz dowolną stację. Nie lecą może hity dance z imprezowni ale normalna muzyka owszem. Również popowe kawałki. Czymże strasznym jest wobec tego utwór "sto lat"??? Nawet nie jest szczególnie porywczy rytmicznie. Raczej stonowany i przyzwoity w tej sytuacji dla uczczenia urodzin. Sztuczna powaga. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 16:35 Ale to tobie nie pozwolili zaśpiewać?Czepiasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:54 W przedszkolu mojej córki odwołali zajęcia taneczne i rytmikę, bo odbywają się przy muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 15:45 Na siłowni nie puszczali przez weekend jak zwykle podkładu muzycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 16:12 czy powinnam wyłączyć dziecku pozytywkę z maty edukacyjnej? Niektórzy chcą być świętsi od papieża Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 19:48 Oczywiście - wyłącz! Wszelkie grające nocniki do kosza, komórki też powinniśmy wyciszyć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 21:04 uff, dobrze, że zawsze ktoś doradzi... Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 21:12 madami napisała: > Oczywiście - wyłącz! Wszelkie grające nocniki do kosza, komórki też > powinniśmy wyciszyć, prawda? tak głupie sa te kpiny, że same służa za komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 22:24 kpiny? Jakaś głupia pipa puściła dziś maluchom w przedszkolu przejazd konduktu. To normalne Twoim zdaniem? www.alert24.pl/alert24/1,84880,7770285,Przedszkolakom_pokazali_przejazd_konduktu__Czterolatka.html Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 23:16 A to to juz jest jakas farsa i odstawianie parodii. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 14:18 zabrakło wyczucia... Chciała pokazać dzieciom trumny Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 21:59 Nie wiem-nie chodzę na aerobik. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 15:56 > Dobrze, że nie wymagali od przedszkolaków, żeby złożyły śluby milczenia na > tydzień... > to akurat szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 21:06 izabellaz1 napisała: > atena12345 napisała: > > > angazetka napisała: > > > > > Ja też. Żałobą żałobą, ale urodziny można uczcić. > > > > urodziny były uczczone, były cukierki i zyczenia. nie było spiewów. > > Dobrze, że nie wymagali od przedszkolaków, żeby złożyły śluby milczenia na > tydzień... > widzę, że reprezentujesz pogląd, iż od przedszkolaków nie mozna wymagac niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 22:26 atena12345 napisała: > widzę, że reprezentujesz pogląd, iż od przedszkolaków nie mozna > wymagac niczego. a daj tym dzieciom spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 13:28 miska_malcova napisała: > atena12345 napisała: > > > widzę, że reprezentujesz pogląd, iż od przedszkolaków nie mozna > > wymagac niczego. > > a daj tym dzieciom spokój! oki ale nie ja zeczęlam Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 14:18 atena12345 napisała: > miska_malcova napisała: > > > atena12345 napisała: > > > > > widzę, że reprezentujesz pogląd, iż od przedszkolaków nie mozna > > > wymagac niczego. > > > > a daj tym dzieciom spokój! > > oki > ale nie ja zeczęlam no dobra, dobra Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 09:29 atena12345 napisała: > widzę, że reprezentujesz pogląd, iż od przedszkolaków nie mozna > wymagac niczego. Wymaga się tego co na ich poziom rozwoju emocjonalnego i myślenia abstrakcyjnego pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 14:55 Moim zdaniem odspiewanie Sto lat to nie jest huczna zabawa a wlasnie wchodzi w takie symbolivzne minimum obok zyczen i cukierkow zeby uczcic urodziny dziecka, i wcale sie nie kloci z przezywaniem zaloby. Nie wiem czemu pozbawiac tego dziecka. Ciekawe czy w ogole dzieci w tych dniach nie sluchaja piosenek w przedszkolu ani nie spiewaja zadnych piosenek i nie klaskaskaja raczkami, nie biegaja, nie piszcza, nie bawia sie na hustawkach. To taka moja ciekawosc zupelnie bez zlosliwosci, jakie zajecia nie zaklocaja atmosfery zaloby. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 21:15 franczii napisała: > Moim zdaniem odspiewanie Sto lat to nie jest huczna zabawa a wlasnie wchodzi w > takie symbolivzne minimum obok zyczen i cukierkow zeby uczcic urodziny dziecka, > i wcale sie nie kloci z przezywaniem zaloby. Nie wiem czemu pozbawiac tego > dziecka. Ciekawe czy w ogole dzieci w tych dniach nie sluchaja piosenek w > przedszkolu ani nie spiewaja zadnych piosenek i nie klaskaskaja raczkami, nie > biegaja, nie piszcza, nie bawia sie na hustawkach. To taka moja ciekawosc > zupelnie bez zlosliwosci, jakie zajecia nie zaklocaja atmosfery zaloby. nikt nie zabrał dzieciom ich beztroski, odmówienie zaśpiewania sto lat było wlasnie symbolem. rozumiem, że ktos ma inne zdanie. nie rozumiem kpiny Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: a ja juz jestem zla! 14.04.10, 23:18 Informuje, ze kpiny nie bylo. Psychoza normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 13:29 franczii napisała: > Informuje, ze kpiny nie bylo. > Psychoza normalnie oki juz przestaje Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 09:49 o kurde, biedne dziecko Na to wszystko przyjdzie czas. To tak jakbyś jej kazała samej jechać do supermarketu zrobić zakupy bo chcesz aby była samodzielna.... Ludzie, opamiętajcie się i nie krzywdźcie dzieci!! Cieszysz się, że nie było dobranocki bo Córka przejęła się śmiercią swojego zwierzątka niż Prezydenta??? Kobieto, to jest chore!!!!!! Nie masz pojęcia o rozwoju dzieci, poczytaj o tym Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: a ja juz jestem zla! 15.04.10, 10:09 No dokladnie, nie trzeba dziecka zaraz izolowac ale troche delikatnosci, ludzie opamietajcie sie. Wymagacie od dzieci poczucia straty a ich ta strata osobiscie nie dotknela i nie ma w tym zadnej zbrodni, ze nie czuja tego tak jak my. W zeszlym roku stracilam bliska krewna, strata dla mnie nieporownywalnie wieksza niz obecna tragedia ale nie wymagalam przezywania zaloby od mojego 3letniego wowczas dziecka, ktore straty nie odczulo zadnej choc wiedzialo o wszystkim, widzialo moj smutek, trumne i skladanie do grobu. A juz robienie pokazowek w przedszkolach to jest szcyt beznadziejnej glupoty doroslych, ktorzy najnizszym kosztem bo kosztem malych dzieci i to nie swoich a cudzych chca cos zademonstrowac tylko wlasnie co, na pewno swoj bol i rozpacz? Watpie Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 12:28 I bardzo dobrze, zupełnie mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 14:47 a mi będzie bardzo nie na rękę jak zamkną sklepy i w sobotę i w niedzielę. W łikend mam gości (chrzciny dziecka) i potrzebuję zrobić zakupy, których z przyczyn technicznych nie mogę zrobić w tygodniu. Zakupy internetowe odpadają, bo jednak niektóre rzeczy wolę "pomacać" przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 15:11 Chyba nie masz wyjścia i musisz zrobić te zakupy przed weekendem. Jednak uroczystości żałobne mają pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlysji Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 16:03 widze, ze milosiernie sobie skaczecie do gardel. rozumiem watek zalozony bo moze znajdzie sie choc jedna, na ktorej sobie mozna owo milosierdzie pocwiczyc... a wszystko w nastroju zalobnym oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Przedłużona żaloba 14.04.10, 20:49 > rozumiem watek zalozony bo moze znajdzie sie choc jedna, na ktorej sobie mozna owo milosierdzie pocwiczyc... Ciekawy wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Przedłużona żaloba 15.04.10, 09:32 Jak dla mnie to naturalna decyzja i nie spodziewałam się niczego innego. Odpowiedz Link Zgłoś