Dodaj do ulubionych

W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzieci?

13.05.10, 12:39
Zastanawiam się jaki fotelik kupić, chodzi o przedział 9-18, biorę
pod uwagę głównie Maxi Cosi i Roemer chciałabym żeby fotelik miał
dobre wyniki w testach, tapicerkę przepuszczającą powietrze i żeby
dało się w nim pokimać smile czy możecie coś doradzić?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 12:43
      Moja dwójka jeździ w Romerach Kingach Plus TS.
    • piekielna-diablica Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 13:04
      w bezpiecznym tyłem do kierunku jazdy
      • kasia191273 Maxi Cosi Tobi n/t 13.05.10, 13:06

• green-blue-eye Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 16:32
        mam zamiar kupic maxi cosi mobi
    • agulag76 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 13:08
      Roemer King
      • hugo43 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 13:24
        maxi cosi priori,ale zaluje ze nie kupilam tobi albo romer king.
        • timamati Re: maxi cosi priori xp 13.05.10, 14:02
          ale sądzę, że lepiej dołożyć parę złoty i kupić Tobi, bo ma o niebo wygodniejszą obsługę pasów, a ten fotelik używa się ok. 2 lat
    • ivaz Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 14:56
      Romer King Plus
    • anihania Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 15:00
      bebe nonfort iseos isofix i chicco key plus isofix
    • joana.mz Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 15:04
      coneco i nie mogę się doczekać aż wyrosną bo denerwują mnie pasy - wrzynają się
      i skręcają okropnie
    • bezak25 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 15:43
      Roemer King Plus z systemem napinania pasów (nie mamy możliwości zamontowania
      fotelika z bazą) i jesteśmy super zadowoleni, fotelik trzyma się siedzenia jak
      żyleta, ani drgnie. A młody lubi w nim jeździć, choć bałam się na początku, że
      może te zagłówki będą mu przeszkadzać, ale nie, jest ok.
      Mamy dokładnie taki:
      www.autofoteliki.pl/dane1,33,Romer-King-Plus-ClassicLine-.html
    • iw1978 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 16:33
      Woziłam w Tobi. Rewelacja. Ale widzę, że Roemer podobny w sumie. Podjedź do sklepu samochodem i przymierz oba. Kupisz ten bardziej kompatybilny z Twoim samochodem.
    • kataniera Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 10:01
      Maxi Cosi Tobi, na razie jesteśmy zadowoleni. Porządnie wykonany,
      dziecko się nie przykleja i nie poci, miejsca wystarczająco dużo,
      ale młody z tych drobnych. Da się też w nim zdrzemnąć, jest
      regulacja kąta pochylenia, no i miękki zagłówek.
      • bolsz Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 11:43
        Do tej pory mieliśmy Patti Megamax.Teoretycznie do 36kg,ale dziecko mam wysokie
        i zagłówek jest maksymalnie wysunięty,a główka zaczyna wystawać.Poza tym jak go
        kupowaliśmy,nie spojrzeliśmy na testy.Wydawało nam się,że jak fotelik kosztuje
        400pln,to musi być bezpieczny.A teraz patrzę - w testach go nie ma.Na szczęście
        nie było sytuacji,w której musiałby się sprawdzić.
        Wczoraj kurier przyniósł mi Bebe Confort Moby.Wygląda solidnie,dziecko na pewno
        pojeździ w nim jeszcze kilka lat,bo jest duży (15-36),no i testy ma
        dobre.Niestety nie ma takiej regulacji oparcia,jak Patti - jechałam z dzieckiem
        nad morze,500km.,w tamtym mogła spać wygodnie.Moby ma jedynie na tyle ruchome
        połączenie siedziska z oparciem,że dopasuje się do każdej kanapy samochodowej.To
        jest jedyna nieścisłość w jego opisie - kupiłam w sklepie internetowym.Poza tym
        wydaje się bardzo ok.
    • marta-zs Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 10:02
      maxi cosi priori
    • hanalui Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 10:07
      Maxi Cosi Tobi
    • gavagai1 maxi cosi mobi n/t 14.05.10, 11:57

• echo1111 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 12:04
      Dzięki za wypowiedzi, chyba faktycznie najpierw obejrzę je w sklepie
      zanim zamówię na allegro smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka