echo1111 13.05.10, 12:39 Zastanawiam się jaki fotelik kupić, chodzi o przedział 9-18, biorę pod uwagę głównie Maxi Cosi i Roemer chciałabym żeby fotelik miał dobre wyniki w testach, tapicerkę przepuszczającą powietrze i żeby dało się w nim pokimać czy możecie coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 12:43 Moja dwójka jeździ w Romerach Kingach Plus TS. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna-diablica Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 13:04 w bezpiecznym tyłem do kierunku jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
green-blue-eye Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 16:32 mam zamiar kupic maxi cosi mobi Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 13:08 Roemer King Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 13:24 maxi cosi priori,ale zaluje ze nie kupilam tobi albo romer king. Odpowiedz Link Zgłoś
timamati Re: maxi cosi priori xp 13.05.10, 14:02 ale sądzę, że lepiej dołożyć parę złoty i kupić Tobi, bo ma o niebo wygodniejszą obsługę pasów, a ten fotelik używa się ok. 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 14:56 Romer King Plus Odpowiedz Link Zgłoś
anihania Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 15:00 bebe nonfort iseos isofix i chicco key plus isofix Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 15:04 coneco i nie mogę się doczekać aż wyrosną bo denerwują mnie pasy - wrzynają się i skręcają okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 15:43 Roemer King Plus z systemem napinania pasów (nie mamy możliwości zamontowania fotelika z bazą) i jesteśmy super zadowoleni, fotelik trzyma się siedzenia jak żyleta, ani drgnie. A młody lubi w nim jeździć, choć bałam się na początku, że może te zagłówki będą mu przeszkadzać, ale nie, jest ok. Mamy dokładnie taki: www.autofoteliki.pl/dane1,33,Romer-King-Plus-ClassicLine-.html Odpowiedz Link Zgłoś
iw1978 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 13.05.10, 16:33 Woziłam w Tobi. Rewelacja. Ale widzę, że Roemer podobny w sumie. Podjedź do sklepu samochodem i przymierz oba. Kupisz ten bardziej kompatybilny z Twoim samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 10:01 Maxi Cosi Tobi, na razie jesteśmy zadowoleni. Porządnie wykonany, dziecko się nie przykleja i nie poci, miejsca wystarczająco dużo, ale młody z tych drobnych. Da się też w nim zdrzemnąć, jest regulacja kąta pochylenia, no i miękki zagłówek. Odpowiedz Link Zgłoś
bolsz Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 11:43 Do tej pory mieliśmy Patti Megamax.Teoretycznie do 36kg,ale dziecko mam wysokie i zagłówek jest maksymalnie wysunięty,a główka zaczyna wystawać.Poza tym jak go kupowaliśmy,nie spojrzeliśmy na testy.Wydawało nam się,że jak fotelik kosztuje 400pln,to musi być bezpieczny.A teraz patrzę - w testach go nie ma.Na szczęście nie było sytuacji,w której musiałby się sprawdzić. Wczoraj kurier przyniósł mi Bebe Confort Moby.Wygląda solidnie,dziecko na pewno pojeździ w nim jeszcze kilka lat,bo jest duży (15-36),no i testy ma dobre.Niestety nie ma takiej regulacji oparcia,jak Patti - jechałam z dzieckiem nad morze,500km.,w tamtym mogła spać wygodnie.Moby ma jedynie na tyle ruchome połączenie siedziska z oparciem,że dopasuje się do każdej kanapy samochodowej.To jest jedyna nieścisłość w jego opisie - kupiłam w sklepie internetowym.Poza tym wydaje się bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 10:02 maxi cosi priori Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 10:07 Maxi Cosi Tobi Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: W jakich fotelikach samochodowych wozicie dzi 14.05.10, 12:04 Dzięki za wypowiedzi, chyba faktycznie najpierw obejrzę je w sklepie zanim zamówię na allegro Odpowiedz Link Zgłoś