maniol4 23.03.04, 22:19 Czy kto badał tam wzrok? Czy to jest badanie komputerowe czy konsultacja z okulistą?Ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aarabeska Re: vision express 24.03.04, 09:15 Jakies 3 lata temu (okolo) odwiedzilam ich w Poznaniu. Badanie jest bezplatne i komputerowe, jezeli kupujesz w vision express i oprawki i szkla. Mozesz tez ubezpieczyc okulary W rezultacie ja sie jednak nie zdecydowalam mimo kuszacej oferty ) Moge natomiast polecic innego dobrego optyka w stolicy Wielkopolski - ul. Glogowska przy narozniku z ul.Sniadeckich Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: vision express 24.03.04, 10:04 Hej! poczytaj sobie, zapytaj ich o ceny itp. www.visionexpress.pl/ Byliśmy z mężem w styczniu, badanie takim automatem kosztowało bodajże 5 zł albo nawet mniej!! Bylam w szoku! Dostaliśmy wydruk, maszyna określiła, ze mąz ma astygmatyzm, co bylo zaskoczeniem, bo ma okulary od ponad 10 lat i żaden lekarz tego niestwierził i nie dawał szkieł cylindrycznych niezbednych w tym przypadku, bo to wada wrodzona. Potem był na badaniu- konsultacji u p. doktor- kolejne zaskoczenie, czekaliśmy ok 15 min, nie kilka godzin, nie dzień. O, doktor zbadała go dokladnie komputerowo, bez zakraplania źrenic- kolejne zaskoczenie- pozytywne- bo byliśmy samochodem. Niestety nie pamiętam, ile kosztowało badanie, bo kupowaliśmy jeszcze okulary itp pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: vision express 24.03.04, 10:39 Badanie kosztuje teraz 49 zł. Byłam właśnie niedawno. Najlepsze jest to, że ja od 5 roku życia nosze okulary i wyobraźcie sobie, że pierwszy raz mam takie szkla w których normalnie widze. Zawsze mi przepisywali kijowe. Czasem nawet widziałam gorzej w okularach. Ale lekarze twierdzili że coś ściemniam. Paranoja. A teraz? Widze bosko! Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: vision express 24.03.04, 11:16 ja osobiście nie, moja mama tak i nie jest zadowoona własnie ze szkieł. Mnie nie stać na vision express, co prawda nie mam (chyba) popsutego wzroku, ale antyrefleksy by się przydały, ponieważ strasznie pękają mi naczynka od kompa i w ogóle odbiorników,jak się zapytałam to ze średnimi oprawkami ok. 500zł. Wiec na razie podleczam się solą fizjologiczną. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: vision express 24.03.04, 13:44 Skay masz racje, oprawki tam nie są tanie. ja za badanie plus okulary z antyrefleksem zapłaciłam 308 zł. I to jeszcze miałam zniżke 150 zł. Dawno temu robiła tam badania i przyszedł mi do domku kupon zniżkowy na różne wersje okularów i to dla całej rodziny (cztery kupony). Warto tam się pojawić raz bo jak mają nasze dane to przysyłają różne promocje. Wieć pewnie zapłaciłabym 450 a tak mniej o 150 zł ) Jak były promocje na niektóre oprawki to były nawet po 70 zł. ylko wtey kasy nie maiłam Więc oprawki kupiłam za 170 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
p_swiat Re: vision express 24.03.04, 14:07 Ja robiłam tam raz okulary i badałam sobie zwrok, niestety nie jestem zadowolona źle doradzono mi oprawkę ( wybrałam sobie droga ) ale nie powiedziano mi że jest ona dla mnie za dużo- bo po co?! wązne że kupuję drogą. Mam dużą wadę wzroku i każda pomyłka ze strony okulistów czy optyków drogo mnie kosztuje i na zdrowiu i na portfelu. Same szkła mnie kosztują około 500-700 zł nie wliczając oprawek. Owszem robią szybko , ale mało solidnie przynajmniej tak było!! Polecam robić gdzie indziej iść do prywatnego okulisty , a okulary robić w innym salonie . Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: vision express 24.03.04, 22:30 Mnie trochę przerazją ich ceny- zrobiłam ostatnio okulary w małym stoisku przy pl.Szembeka (warszawa) i wraz ze szkłami zapłaciłam 160 zł, a najbardziej zadowolona jestem z kształtu oprawek na które mnie namówiono pozdrawiam- Ania Odpowiedz Link Zgłoś