grudniowa377 20.08.10, 16:00 Miała któraś? Dużo potrzebuje ruchu? Szybko sie uczy czy raczej nie? Dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgyporgy Re: Tosa inu 20.08.10, 16:18 Mój brat miał tosę. To była piękna suka, ale na pewno wymagała silnego i zdecydowanego przewodnika. Z tego co wiem, są to psy bardzo mądre więc ułożenie ich wymaga wprawy - nie podporządkują się bezmyślnie i wykorzystają sprytnie każdą słabość właściciela. Ruchu też potrzebują sporo, mimo że w domu wydają się leniwymi krowami (sucz mojego brata w domowych pieleszach tylko by boki zmieniała, ale na spacerach była aktywna). Jeśli masz doświadczenie "psiejskie" i jesteś stanowcza to będziesz mieć świetnego kompana. Jeśli jednak ma być to pierwszy pies to postawiłabym na inną rasę. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Tosa inu 20.08.10, 23:45 A jesteś doświadczoną psiarą? Masz dużo czasu i doświdczenie? To duże psy, wojownicze, wymagające ogromnej konsekwencji i stanowczości. To są psy, które wychodowano do walki. Odpowiedz Link Zgłoś
nelamela Re: Tosa inu 20.08.10, 23:56 Kolezanka ma tose.Silny charakter,zadziorna i wojownicza.Jako pupilka chyba bym nie chciala...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Tosa inu 21.08.10, 02:12 Znam kobiete, ktora ma jedna tose - spedza z nia godziny dziennie - ciagnie z nia po lasach jakies ciezary, czy cos (pies, nie babka ). Fajny psiak - wyglada okazale i budzi respekt , ma takie "przeszywajace" spojrzenie.....ALE jest bardzo agresywna do kazdego innego zwierza i kiedy widzi jakies stworzenie jest poza jakakolwiek kontrola... Wydaje mi sie, ze to tylko kwestia czasu, kiedy cos sie stanie... No i uparciuch straszny . Wg mnie to pies tylko dla bardzo doswiadczonej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Tosa inu 21.08.10, 09:44 Znam kobietę, która ma dwie tośki Piękne psice, ale agresywne wobec siebie i innych zwierzkaków. Do ludzi raczej nie, ale tak jak dziewczyny napisały - właściciel musi mieć doświadczenie i mocny charakter. A poza tym w Polsce są wpisane na listę psów niebezpiecznych, trzeba mieć pozwolenie na ich posiadanie, oczwyście mowa tutaj o psie z rodowodem, nie w typie Tosy. Odpowiedz Link Zgłoś