Dodaj do ulubionych

polećcie mi horror

28.09.10, 20:17
chcę obejrzeć coś NAPRAWDĘ strasznego,oczywiście w grę nie wchodzą pierdoły typu "Piła" czy "Noc żywych trupów" albo kretyństwa o wampirach czy ufoludkach
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:19
      Wszystkie wątki na forum typu "mieszkam z teściową" lub zaczynające się od słów "moja bratowa/szwagierka/teściowa"...
    • kali_pso Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:19

Sierociniec
      • sowa_hu_hu Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:22
        najgorsze dla mnie to "Klątwa" 'Ring" "Egozrcysta" - dla mnie nie do przebrnięcia...

"egzorcyzmy emily rose" - na faktach

a ostatnio obejrzałam "case 32" z rene zelweger ,naprawde dobry film ,i motywów horrorowych było niewiele ,ale sam film naprawde mocny.
        • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:27
          sowa_hu_hu napisała:

> a ostatnio obejrzałam "case 32" z rene zelweger

Case 39 www.filmweb.pl/film/Przypadek+39-2009-318437 ale faktycznie dobry smile
          • sowa_hu_hu Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:32

tak czułam że coś popieprzyłam big_grin
            ale to mogłam jeszcze obejrzeć... natomiast tą reszte...
            jak wy to robicie ,że możecie to oglądać? ja to jestem tak ze.... w gacie ,że później przez miesiac zasypiam przy zaswieconym świetle uncertain
            • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:37
              sowa_hu_hu napisała:

> jak wy to robicie ,że możecie to oglądać? ja to jestem tak ze.... w gacie ,że p
              > óźniej przez miesiac zasypiam przy zaswieconym świetle uncertain

Nie wiem smile Oglądam. Czytam. Uwielbiam smile
        • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:38
          sowa_hu_hu napisała:

> najgorsze dla mnie to "Klątwa" 'Ring" "Egozrcysta" - dla mnie nie do przebrnięc
          > ia...

Na początku myślałam, że Cię po prostu znudziły i nie mogłaś wytrwać do końca big_grin
        • kunegunda32 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:21
          Dokładnie, "Egzorcysta", "Ring" i "Egzorcyzmy Emily Rose". Egzorcystę widziałam raz i za więcej dziękuję.
        • zmija9 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:03
          KLĄTWA albo CIEMNA WODA oczywiście w wersjach japońskich bo amerykańska klatwa to kicha

SQ5MWG
    • figrut Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:21
      Paranormal acktivity
      • super-mikunia Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:26
        Paranormal acktivity przeleżałam połowę filmu z głową w poduszce a mąż musiał mi opowiadać co się dzieje big_grin
      • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:28
        figrut napisała:

> Paranormal acktivity

Czekając na rozwój akcji zasnęłam głębokim snem...chyba tam chciałam ją odnaleźć big_grin
        • monikaa13 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:21
          Nie zasnęłam ale rozwoju akcji się nie doczekałam więc dużo nie straciłaś. Nudy na maksa.
    • super-mikunia Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:23
      straszny, niestraszny - jeśli jeszcze nie widziałaś - to "Frozen", wart polecenia, no i "Zejście 2" choć trochę wplecione wątki typu science-fiction, ale jak dla mnie do przełknięcia..
      • czarnysceptyk Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:24
        wszystkie powyżej proponowane oglądałam,gazeta-kocham Cię
    • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:24
      - Dead end (naprawdę polecam)
      - Delikatna (nie pamiętam angielskiego tytułu)

no było więcej ale nie pamiętam. Jak mi się przypomni, to odnajdę wątek i dopiszę smile
      • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:26
        tu masz do nich linki - będzie Ci łatwiej znaleźć:

www.filmweb.pl/film/Droga+%C5%9Bmierci-2003-112232
        www.filmweb.pl/film/Delikatna-2005-181683
    • jkk74 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:25
      eee ja jak czasem czytam posty na ematce, to dopiero jest horror... i to jaki realny...
      wink
    • krolowanocy Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:34
      Lśnienie widziałaś?
      • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:38
        krolowanocy napisała:

> Lśnienie widziałaś?

Ale to stare! smile
        Chociaż książka i tak jest bezkonkurencyjna.
        • czarnysceptyk Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:39
          "Lśnienie" czy widziałam????? no wiesz,przecież to klasyk,oczywiście z Nicholsonem,chociaż ta druga wersja też ujdzie
    • majenkir . 28.09.10, 20:40

Co prawda nie horror, a thriller, ale polecam Shutter Island z DiCaprio.
      • shellerka Re: . 28.09.10, 21:08
        potwierdzamsmile ja po tym bałam się iść siku samabig_grin
      • super-mikunia Re: . 29.09.10, 10:34
        Przez tydzień po obejrzeniu, kogo spotkałam to o tym filmie opowiadałam.. smile
    • broceliande Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:58
      Może "Shutter" czyli "Widmo" i to w pierwszej wersji?
      Ja sobie ostrzę kły na szwedzki "Pozwól mi wejść".
      Nie lubię odrywania kończyn, lubię to napięcie. Jak "Inni", "Szósty zmysł".

"Paranormal activity" polecam serdecznie, wystraszyłam się śmiertelnie.
      Do tego "Sierociniec" i "Wezwani", a także "Lustra" z fantastyczną podwójną pointą.
      Wszystko subtelne, bez ostentacji, super.
      • monikaa13 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:23
        Pozwól mi wejść - ni epolecam, straszna nuda. Nie mój klimat.
    • chloe30 Re: polećcie mi horror 28.09.10, 20:59
      uwielbiam horrory, z polecanych tutaj nie znam tylko Delikatnej (dzięki)
      ja dodałabym jeszcze dead silence

ale naprawdę to się bałam po egzorcyzmach Emily Rose
      • monikaa13 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:24
        Delikatna polecam.

Reszta moich propozycji w linku poniżej.
    • asia_i_p Re: polećcie mi horror 28.09.10, 22:25
      Zależy, co cię straszy.
      Wszystkie japońskopochodne - Ring, Dark Water, Klątwa - dobrze straszą. Jak dla mnie, lepiej straszą w wersji amerykańskiej, choć w japońskiej bywają ładniejsze.
      Sen odbiera "Ukryty horyzont", kiedyś bardziej poprawnie tłumaczony jako "Horyzont zdarzeń".
      Przerażający przy pierwszym oglądaniu są "Inni" i "Sierociniec", ale po obejrzeniu jest już głównie smutno - ja kocham, ale nie każdy musi lubić.
      Zdrowo mnie wystraszyły "To" (nie mylić z "Coś" - ma być to na podstawie Kinga, z clownem), "Silent Hill" (ma ładny początek i koniec, w środku gorzej) i "Amityville", ale to nowe.
      Ja lubię jeszcze "Zdarzenie" Shyamlana, ale to właśnie bardziej dla jego miłośników.
      Wszystkie części "Egzorcysty", pierwsza i siódma część "Koszmaru z Ulicy Wiązów".
      • czar_bajry Re: polećcie mi horror 28.09.10, 22:33
        Będąc w każdej z ciąż namiętnie oglądałam horrory od Freddiego zaczynając a "Ringu" kończąc po porodzie mi przechodziło. Moje dzieci namiętnie oglądają horrory, chociaż 6 latek to jak na razie tylko te z Cartonutongue_out
        • asia_i_p Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:11
          Moja macocha w ciąży oglądała "Obcego" i "Dziecko Rosemary" - mnie się raz śniło, że na USG wyszło, że mam w środku jakąś larwę.
      • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 08:01
        asia_i_p napisała:

> Wszystkie części "Egzorcysty"

Asia pliiizzzzzzz gdzie znaleźć pozostałe części Egzorcysty??? Szukałam prawie wszędzie i do licha znaleźć nie mogę sad

A jeśli chodzi o pierwszego Egzorcystę to POLECAM GORĄCO książkę. Potem jak obejrzysz film, to stwierdzisz, że to taka niedorobiona namiastka akcji i wątków stamtąd smile
        • asia_i_p Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:12
          Ja widziałam w telewizji (to ze Scorupco), nie wiem, gdzie można dostać.
          • m.i.n.e.s Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:49
            Asia
            oto "Egzorcysta poczatek"
            www.kino.pecetowiec.pl/video/1063/Egzorcysta-Pocz%C4%85tekExorcist-The-Beginning-PL
          • izabellaz1 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:40
            asia_i_p napisała:

> Ja widziałam w telewizji (to ze Scorupco), nie wiem, gdzie można dostać.

Eeee, to już popłuczyny wink
            Myślałam o Egzorcyście 2. Wiem, że istnieje i nakręcona dawno temu ale nigdy nie widziałam.
            • m.i.n.e.s Re: polećcie mi horror 29.09.10, 16:02

> Myślałam o Egzorcyście 2. Wiem, że istnieje i nakręcona dawno temu ale nigdy ni
              > e widziałam.

Prosze bardzo
              eonline.pl/video/14086/Egzorcysta-II-Heretyk
              Zjedz do polowy strony.Tylko ze ogladasz z limitem.
    • lili-2008 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:20
      Klątwa, w wersji z Sarah Michelle Gellar (czy jak tam się ona nazywa) - ja wymiękłam po tym horrorze i przestałam jakiekolwiek filmy z tego gatunku oglądać. Film widziałam 5 lat temu, a do tej pory boję się na samo wspomnieniewink
      • lili-2008 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:25
        Nie oglądanie horrorów nie dotyczy mocnych thrillerów, jak Shutter Island. Film bardzo mi się podobał, ale nie zaliczam go do tego gatunku.
        Inni i Szósty Zmysł to też dla mnie nie są horrory. Ogólnie uwielbiam mocne thrillery, gdzie trzeba się trochę zastanowić. Nie znoszę tych krwawych, jak Teksańska Masakra...
    • monikaa13 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:20
      Proszę:
      tiny.pl/h9q54
    • zona_mi Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:41
      "Nieznajomi" - oglądałam będąc sama w domu i w połowie musiałam przerwać, wziąć oddech, zaświecić wszystkie swiatła...
      smile
      Oczywiście też "Szósty zmysł", "Inni", "Dziecko Rosemary" już może trochę trącić myszką, ale nadal chętnie oglądam. "Sierociniec" to chyba bardziej dramat, niż horror, ale bardzo mi się podobał. Ostatnio widziałam też "Pułapkę" www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=23201 - lubię horrory bliższe thrillerom, niż bajkom o wampirach i zombi.
      Różne japońskie też, jeśli lubisz te klimaty.
      • monikaa13 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:08
        Zona amerykańscy "Nieznajomi"??!! Toż to był film o niczym. Niestety nie polecam jeżeli ktoś chce się pobać.
        • lili-2008 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:41
          A ja się bałam, ale bardziej tej świadomości, że takie coś może się wszędzie wydarzyć i człowiek tak naprawdę nigdy nie jest bezpieczny, nawet we własnym domu. Parę razy zakrywałam oczy ze strachuwink
          W podobnym klimacie jest film Funny Games. W sumie polecam.
          • zona_mi Re: polećcie mi horror 29.09.10, 21:14
            Właśnie mnie kręcą takie klimaty - fabuła właściwie żadna, ale napięcie rosło jak ta lala - naprawdę się trochę pobałam.
            To też zależy od dnia - jeśli siedziałabym z koleżankami nad pizzą i przy okazji rozmowy spoglądałyśmy na film, to na pewno odebrałabym go inaczej niż siedząc sama w pustym, ciemnym mieszkaniu.
            A może po prostu lubię takie rzeczy, a Ty - Monika w sensie - nie.

W ogóle to bardzo lubię różne horrory z dziećmi. Jak Szósty zmysł itp.
            Jeszcze Labirynt Fauna mi się skojarzył, chociaż to nie horror przecież. Co to właściwie jest - dramat fantasy?
    • paula6666 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 14:56
      Polecam film Sierota - org. tytuł "Orphan". Fajny.
    • zonka77 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:03
      "The ring". Oczywiście amerykańska wersja - japońska jest wg mnie po prostu słaba. Nie jestem w stanie obejrzeć The ring 2 po pierwszej części. Po oglądnięciu tego filmu przestałam oglądać horrory na długo mimo że bardzo lubiłam. W trakcie oglądania mój mąż bał się ze mną oglądać gdyż moje reakcje były takie że bał się że zawału dostanę. Przez kilka dni jak zadzwonił telefon to miałam gęsią skórkę.
      • e.mama.s Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:14
        Cube
      • joana.com Re: polećcie mi horror 29.09.10, 22:43
        Ja też na Ringu mało nie odjechałam na tamten świat. Byliśmy z mężem w kinie i pierwsza straszna scena taka znienacka, a mnie aż serce zastopowało. Jedyny raz takie coś mi się w życiu stało żeby na głupim filmie się tak wystraszyc. Ale film uważam za najlepszy z horrorów jaki obejrzałam, bo jest inteligentny, wszystko składa się w całośc.
        Ring 2 jest też bardzo mocny, nawet powiedziałabym że straszniejszy.

W ogóle to nie cierpię horrorów i ich unikam jak mogę, za to moja siostra to ma "hopla na nie" he he
    • kachwi1 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:19
      a "jestem legendą"? lub "przepowiednia"? z filmów trochę starszych: "wąż i tęcza", "linia życia" (fajna obsada). ze prawdziwych staroci: oczywiście "mucha", a będąc dzieckiem spać nie mogłam po filmie "poltergeist" (po ciemku zajrzeć pod łóżko? w życiu! i telewizor - włączony, trzeszczący, bez obrazu - koszmar do tej porywink.
    • aurita Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:28
      Labirynt Fauna

a teraz czytam Ruiny, podobno byl tez film?
      • lili-2008 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:44
        Był. Widziałam. Interesujący, ale nie straszny.
        • e.mama.s Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:49
          Przypomnialo mi się, że będąc malym dzieckiem, na dwudniowej wycieczce mama wziela mnie na bajkę dla dzieci pt Gremliny rozrabiają. Nie mogłam po tym filmie spać przez kilka nocy, przez długi czas spalam tylko przy świetle. Więc ten film najbardziej mną wstrząsnął:-p
          • lili-2008 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 16:05
            Ja miałam nocne schizy po Laleczce Chuckysmile
            Chyba po tych filmach zaczęłam się bać, gdy zostawałam sama przez chwilę w domu i za oknem robiło się ciemnosmile
    • lili-2008 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 15:46
      Przypomniał mi się jeszcze film "The Messengers". Ale jeśli widziałaś już Krąg, Klątwę itp. i chcesz coś jeszcze mocniejszego to ten film słabiutkiwink
      • mona_mayfair Re: polećcie mi horror 29.09.10, 18:02
        Udręczeni
        www.filmweb.pl/film/Udr%C4%99czeni-2009-282920
        i wspomniane juz Lustra
    • i_love_my_babies Re: polećcie mi horror 29.09.10, 18:09
      paranormal activity
      • lukrecja34 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 19:15
        Labirynt Fauna
        Omen I
        Egzorcysta
        REC
        Cube-co prawda nie horror ale mocne
        • alba27 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 19:53
          potwierdzam, omen I to najgorszy horror jak dla mnie, druga i trzecia część juz mnie nie ruszały ale pierwsza rewelka, zwłaszcza ścieżka dźwiękowa, sierociniec dla mnie był smutny, na końcu to mi się płakać chciało, szósty zmysł i inni to moje klimaty.
          • lukrecja34 Re: polećcie mi horror 29.09.10, 20:54
            no omen jest po prostu genialny.
            i jeszcze dziecko rosemary
            • zona_mi Re: polećcie mi horror 29.09.10, 21:24
              O, tak Omen jest świetny.
              I powstał zupełnie niezły nowy (no, z 2005) z Mią Farrow:
              film.wp.pl/id,64119,title,Omen-666-czyli-nowa-wersja-horrorowego-hitu-z-przed-lat,wiadomosc.html?ticaid=1af95
    • gochalek82 Re: polećcie mi horror 30.09.10, 08:46
      Sierociniec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka