dziub_dziubasek 05.10.10, 08:52 jaka kwota za damskie buty (pantofle, takie do sukienki/spódnicy, nie jakieś tam hiper wyjściowe) jest dla Was akceptowalna? A jaką uważacie już za przesadną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolinka2 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:06 200 to moja mentalna zapora powyżej 200 zastanawiam się wybitnie i rozważam inne opcje. przy botkach/kozakach szaleję na wysokość 400 PLN w standardzie. Znaczy: wyższe ceny się zdarzają, ale muszę naprawdę "zachorować" na konkretną parę butów. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:13 mam podobnie- 200zł to jakas taka moja granica.... Czyli wczoraj zaszalałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:20 widziałam ostatnio kozaki cena 800zł i gdybym miala na zbyciu taka kwote kupilabym bez mrugniecia okiem , podobały mi sie bardzo popatrzyłam i wyszłam Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:23 200 zł. Nie widzę sensu wydawać więcej, gdyż "pomykam" w swoim obuwiu dosłownie po każdej nawierzchni, nie oszczedzając ich zupełnie. Ostatnio , np. muiałam przyjrzeć się mojemu samochodowi. Akurat stał zaparkowany na nawierzchni żwirowej. Biegałam wokół niego na tych obcasach i żwir zrobił swoje. Skóra na obcasach zniszczona. Kiedyś wydawałam więcej, ale własnie w podobny sposób zniszczyłam mega drogie buty i powiedziałam sobie never again Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:26 zwazywszy ze dla mnie buty pantofle do sukienki to dosc niecodzienny wydatek chyba bym zaakceptowala kwote do 300 pln. dla mnie to w sumie duzo jak za buty w ktorych bede chodzila od wielkiego dzwonu i predzej zuzyja sie modowo (wyjda z mody) niz zuzyje je chodzac. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:28 Tak jak w Ryłce, do 230 zł mniej więcej. Szkoda mi kasy na droższe, bo dużo chodzę, a chodniki jakie są każdy widzi i obcasy się bardzo niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas73 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:36 Zależy chyba od zasobności kiesy Gdyby mi się bardzo ale to bardzo podobały z 350 bym wydała ale z przeświadczeniem , że szaleję.. a więc dawno nie szalałam....tak do 250 wydam ale najchętniej tak do 170 zł.. Na kozaki do 350 - wyżej to nieee.... a najlepiej to z przeceny i już... Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:48 Nigdy nie kupuje butów na jedno wyjście.Mogę kupić bo do kiecki potrzeba,ale potem je noszę.Szkoda mi jak stoją w pudełku i odchodzą w zapomnienie głownie jak elza napisała modowe. Ostatnio kupiłam za ponad 3 stówy,ale je noszę i po imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:58 wlasnie bo to glownie zalezy od tego jak czesto sie w nich chadza ja tam inwestuje wiecej raczej w innego typu buty chociaz w sumie allegro jest nieocenione pod tym wzgledem, staram sie zawsze znalezc taniej, buty okolo tysia to jest dla mnie gruba przesada w kazdym wydaniu bo sorry ilez moze kosztowac wyprodukowanie skorzanego dobrego jakosciowo buta - 100/150 pln? nie bede dotowac snobistycznych marek tylko dlatego ze zalozmy maja czerwona podeszwe, sa pewne granice zdrowego rozsadku swoja droga buty modne i drogie sa tak charakterystyczne ze za sezon dwa beda obciachem i co ja wowczas zrobie ze szpileczkami zakupionymi za dwa tysie w ktorych bylam ze dwa razy z okazji wielkiego wyjscia? jesli ktos pracuje gdzies gdzie wymagany jest scisly dress code w zwiazku z tym chadza czesto w pantoflach sukienkowych to moze sobie i 5 stow wydawac ja zasadniczo - buty w ktorych chodze ja i moja rodzina musza byc dobre, buty w ktorych chadzam raz na jakis czas i tu sa dwie drogi - jesli jest to wzor ponadczasowy klasyczny ok, moge wydac te 300 pln bo wiem ze posluza mi dlugo, jesli jest to hit jednego dwoch sezonow - sorry sa pewne granice i moj zdrowy rozsadek nakazuje wstrzemiezliwosc finansowa wzgledem takich hitow . Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:12 Nawet tansze pantofle po 2 sezonach sie dezaktualizuja.Niemodny fason, obcas nie ten.Co innego mokasyny czy jakies inne ponadczasowe obuwie. Nie wiem serio, gdzie kupic buty ze skory do 200 zl.Allegro odpada, bo nie kupuje obuwia bez mierzenia. Wlasnie sie wybieram na rajd po sklepach, juz zrobilam pobiezne rozeznanie i niestety, ale bez minimum 3-4 setek nie ma co startowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:16 A ja mam w d... modę i jak mi się coś podoba to o ile się nie zniszczy będę w tym chodzić latami. A że niemodne- wisi mi to i powiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:29 Alez miej. Ja butów o fasonie sprzed lat nie włoze, czulabym sie jak stara ciotka. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:10 ok ale na tanszych butach oszczedze troche kasy, z reszta ja nie mam tkaich dylematow, nie chadzam w szpilkach bo po pierwsze nie musze podrugie na moje stopy sa trudno dostepne rozmiarowo, po trzecie jestem wysoka co do allegro, czy trudnoscia jest znac swoj rozmiar w kilku wiodacych markach w ktorych gustujemy, dobre buty sa robione tak ze rozchadzac ich nie trzeba sa wygodne jesli sa rozmiarowo dostosowane. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:44 Musze but przymierzyc, bo co fason to inaczej sie stopy trzyma.Zdarza sie, ze buty w moim rozmiarze firmy, ktora juz przetestowalam, zle lezy.Gdzies uwiera, cisnie albo przeciwnie- jest tak płytki ze "klapie".A juz czólenka to musowao musze na zywo przetestowac, zwlaszcza jak sie prezentuja na nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ile za buty? 05.10.10, 14:40 czesto bywa tak ze z all sprzedawcy pozwalaja ci zwrocic towar jesli rozmiarowo nei pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ile za buty? 05.10.10, 18:23 Mnie szkoda czasu i energii na takie zabawy.Trzeba czekac na towar, odebrac na poczcie,w razie czego znowu pakowac, na poczte, odstac dlugasna kolejke i znowu czekac na przesylke.O nie- to juz wole sklep i buty od razu w garsci. A co z reklamacja jak sie but za miesiac rozwali? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ile za buty? 05.10.10, 18:35 to zalezy od sprzedawcy jesli to normalny sklep to reklamowac tez zwykle mozna Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:53 Biorac pod uwage, co oferuja w sklepach i co jest w stanie mi sie z tej oferty spodobac, przygotowuje sie na wydatek minimum 350 zl. za tego typu buty. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:56 Kiedyś zapłaciłam 600 zł, były klasyczne, nie wyszły z mody, przestały funkcjonować i wyglądać po 5 latach. Uważam, że były warte tej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:56 Mam kilka par butów wyjściowych, które kosztowały ok. 300 zł i więcej. Mam kilka za max. 200 zł. Gdybym dużo więcej zarabiała byłabym gotowa zapłacić za buty jeszcze więcej (nawet nie będę pisać ile), bo są one moją obsesją i lubię je kolekcjonować. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ile za buty? 05.10.10, 09:58 Za idealnie mi odpowiadające pantofle jestem w stanie dac do ok. 400 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Ile za buty? 05.10.10, 10:01 250 zł. Powyżej to już musiałyby mnie zaczarować. Kozaki i inne buty zimowe to 400zł. Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Ile za buty? 05.10.10, 10:07 zależy jakie. Za klasyczne buty "na lata" mogłabym zapłacić nawet 1000zł, natomiast za takie do chodzenia pewnie górną granicę ustawiałabym w okolicach 400-500zł, za kozaki do 700zł. Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:23 Standard to 300-400 zł. Dałabym i więcej, gdybym miała gwarancję, że nie zaczną mnie uwierać po paru godzinach ale jeszcze na takie nie trafiłam. Staram się kupować za granicą, ciekawsze fasony, lepsze ceny. Ku mojemu zdziwieniu odkryłam, że buty, które u nas w Salamandrze kosztują 600 zł, w Pradze można kupić poniżej 400. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Burza off top 05.10.10, 11:33 Tak off topic, chciałabym, żebys się wypowiedziała w wątku Suellen obok, o jedenastolatce, która nie życzy sobie, aby jej matka 3 lata po rozwodzie spotykała się z facetem i nocowała z nim w jednym pokoju na jakimś grupowym wyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:37 Za pantofle tak do 200 kilkudziesięciu (ale to już muszą mi się NAPRAWDĘ podobać), za kozaki do 300 parudziesięciu. Więcej ni dom Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:41 Szpilki na co dzień i do pracy do 250, a kozaki dwa razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:51 dla siebie kupuję tylko ecco, których ceny są dość wysokie, za każdą przeze mnie kupioną parę butów tej firmy płaciłam średnio 500 zł i tak, wiem - jestem bezguściem patrzącym na markę Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Ile za buty? 05.10.10, 11:57 o matko ja to 100 zl.nie przekrocze a co mowic 300 umnie bida Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:02 250 zl, rowniez za kozaki tyle dalam za cudne kozaki, takie eleganckie na obcasie, skorzane z ociepleniem, rowniez na stopie a nie tylko na cholewce (jak zdarzaja sie w veneziach czy innych pseudo markowych), w tym nowym outlecie TK MAXX, czy jak on sie tam zwie, w dawnych domach centrum, W-wa dla rozmiarow bardziej popularnych 38, 39 butow bylo full ! polecam, naprawde fajne buty byly i taniej , ciuchy to juz gorzej, za duzo szmat wisialo zebym miala cierpliwosc przebierac, aczkolwiek te najdrozsze zauwazylam, jednak i po obnizce za zakiet nie dam 2 tys zl. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:19 powyżej 200 zł uważam za DUŻO powyżej 500 za przesadę Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:29 Buty do pracy i buty sportowe - 200 pln to dla mnie dużo, 250 maks. W Polsce. Bo w Moskwie za taką cenę raczej butów nie kupię (innych, niż chińskie), choć gdzieś na Syberii czasem można. Kiedyś zobaczyłam w sklepie obuwniczym witrynkę zamykaną na kłódkę. Zdziwiłam się, co też tam takiego może być. Były normalne (chyba) czółenka za równowartość... 2000 pln. Szkoda, że zimowych butów nie mogę kupić w PL - nie sprzedają u nas takich ciepłych... Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:27 Ja zwykle kupuje takie za ok. 150-170 E a kozaki ok. 250E. Powyzej uwazam za przesade. Ale jak mnie cos urzecze to jestem sklonna popasc w przesade. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycja.30 Re: Ile za buty? 05.10.10, 12:37 300 zł to max za czółenka 500 zł max za kozaki chętnie kupuję taniej i staram się nie przepłacać Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Ile za buty? 05.10.10, 14:38 250 zł, 350 za kozaki, ale oczywiście mówimy o cenach wyjściowych. Ja staram się zawsze kupować na przecenie (sierpień, styczeń) i wtedy ceny spadają o jakieś 30%. Tylko trzeba mieć cierpliwość i czas żeby upolować to co się chce. Buty za więcej kasy to zwykle płacenie za firmę (niekoniecznie za jakość), a Manolo Blahnika nie odważyłabym się zajechać na polskich chodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś