Dodaj do ulubionych

Leniwe nauczycielki

29.10.10, 10:47
Z moich ostatnich doświadczeń jak i z relacji matek , również na forach stwierdzam że jest jakaś plaga leniwych i wygodnickich nauczycieli. Mam dziecko w I klasie szkoły podstawowej i na świetlicy usłyszałam ostatnio od kobiety kiedy moge na swietlice dziecko przyprowadzac , kiedy jej byłoby wygodniej.Myslalam ze z siebie wyjdę i stanę obok , to jest jakas kpina???
Nauczycielki 13 pazdziernika skróciły lekcje , 14 nie było lekcji , 15 do kina kto chce. 3 dni laby bo dzien nauczyciela. Matki mające dzieci z orzeczeniem ( klasa integracyjna ) twierdzą ze panie nakazały przyprowadzac dzieci jedynie na 2 lub 3 godziny lekcyjne ( klasa liczy 16 dzieci i są tam dwie nauczycielki ) Zrozumiałe ze kazdy chce sobie zrobić dobrze ale sorry jak słysze teksty jaka ta grupa zawodowa wyjątkowa i jak ją trzeba wspierać , gdy słysze jak Tusk grzmi że podwyzki dla nauczycieli są priorytetem , słysze jęki jacy to oni biedni jednoczesnie widząc ten ogrom lenistwa to mam ochotę się puścić pawia.
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 10:55
      > Nauczycielki 13 pazdziernika skróciły lekcje ,

same z siebie?

Matki mające dzieci z orzeczeniem (
      > klasa integracyjna ) twierdzą ze panie nakazały przyprowadzac dzieci jedynie na
      > 2 lub 3 godziny lekcyjne

same z siebie?

ale sorry jak słysze teksty jaka
      > ta grupa zawodowa wyjątkowa

A co? Nie jest? Dzieki niej potrafisz cos skrobnac, laluniusmile))))
      • irmaaa Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 11:01
        > A co? Nie jest? Dzieki niej potrafisz cos skrobnac, laluniusmile))))

A tu bym nie przesadzała. Większość znanych mi dzieci nauczyła się pisac i czytać bez pomocy nauczyciela- przedszkole wykorzystując wyłącznie do celów rozrywkowych.
        • simply_z Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:06
          Szkole tez wykorzystywaly do celow rozrywkowych?
        • marzeka11 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:43
          irmaaa napisała:

> > A co? Nie jest? Dzieki niej potrafisz cos skrobnac, laluniusmile))))
          >
          > A tu bym nie przesadzała. Większość znanych mi dzieci nauczyła się pisac i czyt
          > ać bez pomocy nauczyciela- przedszkole wykorzystując wyłącznie do celów rozrywk
          > owych.

big_grin
        • primula.alpicola Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:47
          irmaaa napisała:

Większość znanych mi dzieci nauczyła się pisac i czyt
          > ać bez pomocy nauczyciela- przedszkole wykorzystując wyłącznie do celów rozrywk
          > owych.

Powiem więcej, te leniwe tępe krowy z klas 1-3 wręcz przeszkadzają w nauce czytania i pisania!
    • irmaaa Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 10:57
      A ja nie narzekam. Moje dziecko ma nauczycielki pomysłowe, energiczne i chętnie współpracujace z rodzicami.
      • alfa36 Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 11:07
        A ja ostatnio od pani z przedszkola, nauczycielki mojego 5 latka, uslyszalam, że powinnam pracowac z moim dzieckiem, bo mu kiepsko rysowanie idzie. A mialam nadzieję, że jeszcze mam 2 lata luzusad
        • irmaaa Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 11:10
          Ale tutaj chyba nie chodzi o tworzenie arcydzieł, tylko o ćwiczenie rączki,żeby pózniej nie miał problemów z pisaniem.
        • babcia47 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 15:47
          A chciałabyś mieć problem za te 2 lata gdy dziecko będzie już mialo problemy z motoryka i wykonaniem podstawowych czynności niezbędnych w szkole? By ćwiczyć motorykę nie trzeba nie wiadomo jakich nauk. Po prostu trzeba dziecku zapewnić zabawy ktore te raczki usprawnia przy okazji. To mogą być wrecz prace kuchenne, lepienie z ciasta czy plasteliny,vwycinanie, wydzieranie, manipulowanie wszelkiego rodzaju. Nawet nauka jedzenia sztućcami czy paleczkami. Malowanki, rysowanki oczywiście tez, male, niesoomplikowane puzzle, układanie czy nawlekanie koralików. Ileż to roboty? Jak dziecko sie zainteresuje to przy okazji będziesz miała chwilę wolnego
          • babcia47 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 15:48
            Ups dopiero zauwazylam jaki to staroć, wątek z lamusa
            • hrasier_2 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 15:55
              Ale ciągle wznawiany. Ile hejtu spadło na nauczycieli.
    • moofka Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 11:02
      otoz
      moje dziecko czytac umialo zanim poslzo do szkoly a pani sie skarzy ze sie dziecko nudzi
      no co zrobie JA ze nudzi sie na lekcji?
      • e_r_i_n Re: Leniwe nauczycielki 29.10.10, 11:08
        Kochana, matka jesteś. Zrób COŚ tongue_out
    • okiokianonim Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 12:57
      Nauczyciele odgrywają kluczową rolę w edukacji i rozwoju naszych dzieci, często pracując w trudnych warunkach i z ograniczonymi zasobami. Ich praca jest wymagająca i odpowiedzialna, a skrócone lekcje czy dni wolne są często efektem decyzji administracyjnych, a nie ich lenistwa. Ważne jest, abyśmy jako rodzice wspierali ich wysiłki i współpracowali dla dobra dzieci.
    • iza232 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:01
      Oho! Dawno nie było jazdy po nauczycielach. Koniec roku - idealny czas! Zaraz się zaczną nieśmiertelne teksty o 2 miesiącach wakacji itp. głupoty
      • asia_i_p1 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:36
        No, dokładnie 14 lat nie było. Wątek jest z 2010. A pierwszy wpis z 2024 brzmi jak dzieło AI.
    • ichi51e Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:08
      Nie spotkałam sie
    • little_fish Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:18
      "Nauczycielki 13 pazdziernika skróciły lekcje , 14 nie było lekcji , 15 do kina kto chce."
      Ale to w tym roku szkolnym tak zrobiły? Rozumiem że w tym, skoro bombelek w pierwszej klasie.. no to tylko podziwiać, że się paniom w niedzielę chciało dymać do kina z dzieciakami, serio! A że w sobotę lekcji nie zrobiły? No może inne plany miały, a nie za zaraz leniwe!! 😉
      • arwena_111 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:23
        Post założycielski z 2010 roku, sama sprawdzałam datę - bo dziwne się wydawało aby ktoś teraz wylewał żale z powodu wolnego w październiku.

Jakiś nawiedzony wyciągnął staroć
        • little_fish Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:27
          Ło jeny, ale się dałam nabrać 🤦🤦🤦
          Zwiodła mnie mała liczba wpisów 🤣
          • arwena_111 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 14:02
            Znaczy wtedy nie zażarło big_grin, ale teraz już poszło lepiej big_grin
          • iza232 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 15:08
            little_fish napisała:

> Ło jeny, ale się dałam nabrać 🤦🤦🤦
            > Zwiodła mnie mała liczba wpisów 🤣

No, ja też się dałam nabrać. Nie zwróciłam uwagi na fatę🤦
    • primula.alpicola Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:20
      Masz całkowitą rację! Wszystkie nauczycielki są skandalicznie leniwymi larwami.
      • little_fish Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:23
        No wiesz, a jak inaczej nazwać kogoś, kto nie prowadzi lekcji w sobotę, a w niedzielę jedynie zabiera chętne dzieci do kina? Wyłącznie leniwa larwa!
      • przepio Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 13:32
        Zwlaszcza teraz- tydzień przed wakacjami!
    • hrasier_2 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 14:15
      carmelax napisała. Wiesz co zamiast posyłać do szkoły dziecko do tych leniwych nauczycieli co kończyli studia i różne kursy i użerają się dziećmi, a niektórzy są pasjonatami zawodu. Sama ucz dziecko i stwórz grupę dla niego. Ile tu było wątku o nauczycielach i nie widać by się pchali do zawodu. Kompletna żenada ten twój wpis.
      • little_fish Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 14:22
        Spoko. Dziecko pewnie właśnie kończy studia 🤣🤣🤣
      • cranberries1983 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 14:29
        Ci nauczyciele są w pracy. Jak im się nie podoba, albo im coś przeszkadza, mogą wrócić na szerokie wody rynku pracy.
        Mają pracować, tak jak przez resztę roku. To jest ich obowiązek. I tyle
    • cranberries1983 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 14:31
      Taka postawa jest do nie zaakceptowania - ale mnie nie dziwi. Rozumiem, że nauczyciel jak każdy pracownik, chce sobie zorganizować pracę, jakieś udogodnienia - spoko, ale oni są w pracy, i ta praca jest ich podstawowym obowiązkiem, a nie kasowanie lekcji i udawanie, ze coś tam robią
      • little_fish Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 15:53
        Żaden nauczyciel sam z siebie "nie kasuje" lekcji
    • demono2004 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 14:37
      Z moi9ch obserwacji wynika, ze leniwi i wygodniccy są na ogół rodzice. Do tego roszczeniowi.
      • iza232 Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 15:09
        O! To to!👏
    • homohominilupus Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 16:21
      To puszczaj pawia, na zdrowie.
      • kocynder Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 16:26
        Myślisz, że rzyga tak od 14 lat?
        • homohominilupus Re: Leniwe nauczycielki 15.06.24, 17:36
          Dopiero teraz spojrzałam na datę pierwszego postu.

No tak. Rzygac przez 14 lat jest jednak trochę niezdrowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka