Dodaj do ulubionych

czarny kot

08.11.10, 08:24
wierzycie w zabobony przepowiednie itp czy jak przejdzie wam czarny kot przed nogami macie stracha ?? dziś kot wskoczył mi na balkon był czarniusieńki i te zielone duże oczy przeraziłam się go niby nie wierzę w pecha na koty ale jakiś taki lęk drzemie we mnie teraz
Obserwuj wątek
    • melmire Re: czarny kot 08.11.10, 08:29
      wyszlas z domu przez balkon? nie? to ci drogi nie przeszedl.
      I ja osobiscie nie wierze w takie bzdury, kot sasiadow regularnie przebiega mi przed rowerem, i nic sie nie dzieje smile
    • sadosia75 Re: czarny kot 08.11.10, 08:30
      Gdybym wierzyla to bym w ogole z pokoju nie wychodzila. mam w domu 3 czarne kociska ciagle pod nogami sie placza.
      • dorotatop Re: czarny kot 08.11.10, 08:42
        to może na szczęście co ?? smile
        • sadosia75 Re: czarny kot 08.11.10, 08:53
          Tez tak sadze smile moja siostra urodzila sie w piatek 13 o godzinie 13. pecha dziewczyna w zyciu nie ma. codziennie lataja mi kolo nog czarne koty, pecha nie zauwazylam, lustro zbilam ( 2 m na 2 m ) i tez jakos pech mnie nie nawiedzil.
          ja w taki bzdurki nie wierze po prostu smile
      • echtom Re: czarny kot 08.11.10, 10:02
        Ja mam 2 i kilka na podwórku, ale jak mi całkiem obcy przebiegnie drogę, na wszelki wypadek spluwam przez lewe ramię tongue_out
        • beataj1 Re: czarny kot 08.11.10, 13:16
          To przy takiej ilości kotów odwodnić sie można od tego ciągłego spluwania.
          • echtom Re: czarny kot 08.11.10, 13:40
            Mówię przecież, że tylko na obce smile Poza tym jestem osobą kulturalną i tylko markuję spluwanie wink
    • angazetka Re: czarny kot 08.11.10, 08:46
      Jasne, że nie wierzę. Lęk drzemiący z powodu kota czy innych takich jest mi obcy.
      • ewelsia Re: czarny kot 08.11.10, 08:50
        ja mam czarnucha w domu, super się nam razem śpi smile
      • annaa77 Re: czarny kot 08.11.10, 08:52
        "gdy Ci kot przebiegnie droge nie mow ze to pech, kot Ci szczescie przyniesc moze jesli tylko chcesz"
        smile
        • ewelsia Re: czarny kot 08.11.10, 08:56
          smile
    • ania_silenter Re: czarny kot 08.11.10, 09:17
      Mam takiego domownikabig_grin. Czarna, prawie trzyletnia kotka ze złotymi oczami. Jest ślicznasmile. Pecha nie stwierdziliśmy.
    • default Re: czarny kot 08.11.10, 09:47
      Miałam kiedyś czarną kotkę, więc przelatywała mi pod nogami co najmniej kilka razy dziennie. Z perspektywy czasu oceniam, że był to chyba najlepszy czas w moim życiu (tzn. nie dlatego, że mi przelatywała, tylko wszystko mi super szło i w ogóle szczęśliwa byłam smile )
      Moim takim zupełnie prywatnym zabobonem i przepowiednią jest sen o zabłądzeniu w nieznanym mieście. Jak mi się przyśni, to na bank wiem, że będę miała kłopoty, nieprzyjemności czy wręcz jakieś nieszczęście sad
    • deszcz.ryb Re: czarny kot 08.11.10, 10:05
      To pewnie mój, pomylił się i wskoczył na nie ten balkon. tongue_out

Puknij się w głowę, jesteś dorosła, wykształcona i wierzysz w te głupoty? uncertain Rozumiem niedouczone baby ze wsi, ale ciebie?
    • mara_jade73 Re: czarny kot 08.11.10, 10:42
      Naprawd ktoś jeszce w to wierzy

????
    • tommama Re: czarny kot 08.11.10, 10:55
      Ja nie wierzę, ale zawsze jak mi przebiegnie kocisko czarne, to czuję się nieswojo big_grin
    • solaris31 Re: czarny kot 08.11.10, 11:02
      ja nie wierzę oczywiście.

ale fakt, to gadanie od małego i wtłaczanie do głowy zabobonów od niemowlęctwa powoduje, że człowiek zawsze, zanim zacznie myśleć racjonalnie, "pomyśli nieracjonalnie" wink
      • echtom Re: czarny kot 08.11.10, 12:36
        > ja nie wierzę oczywiście.

Tak jak z podkową: "Oczywiście, że nie wierzę, ale podobno przynosi szczęście także tym, którzy nie wierzą" wink
        • solaris31 Re: czarny kot 08.11.10, 12:42
          wink

na zasadzie - nie pomoże - ale i nie zaszkodzi wink

podkowy w domu nie mam i nie zamierzam, stłukłam kiedys lustro i nie narzekałam na 7 lat nieszczęścia wink

jedyne, co mnie w przesądach mocno straszy to to, że jeśli ktoś umiera i ciało leży przez niedzielę, to za soba kogos pociągnie na tamten świat

i tez nie rozpatruję tego w kategoriach wiary i przeznacznia, co raczej właśnie mnie to straszy, bo smierć to inna sprawa niż pech przez kota czy lustro. trochę jakby tabu...
    • przeciwcialo Re: czarny kot 08.11.10, 12:45
      Głupoty jakieś. Kot nie jest winny że matka natura dała mu czarne futro wink
      • aandzia43 Re: czarny kot 08.11.10, 12:51
        przeciwcialo napisała:

> Głupoty jakieś. Kot nie jest winny że matka natura dała mu czarne futro wink

Ale jakiś winny musi być! ;-P
    • beataj1 Re: czarny kot 08.11.10, 13:19
      Mam w domu trzy koty. I wszystkim opowiadam że kot przebiegający drogę to przynosi szczęście. I tego sie trzymam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka