Dodaj do ulubionych

casual but smart

29.11.10, 12:17
dostałam zaproszenie na imprezę jubileuszową, a że dawno nie wychodziłam na wielkie rauty, to nie wiem jak potraktować tą swobodną elegancję?
Jakieś konkretne propozycje byłyby mile widzianesmile

wpisałam na forum moda, bo liczyłam,że dziewczyny zasypią mnie konkretami, ale tam tłoku nie ma, więc liczę na wassmile
gdyby było tylko casual założyłabym dżinsy, szpilki,jakąś koszulę i już, ale jeszcze ten but smart

p.s. mam nadzieję,że mnie moderatorki nie wyrzucą na forum modasad
Obserwuj wątek
    • nihiru Re: casual but smart 29.11.10, 12:20
      wydaje mi się, że jak do tego zestawu dodasz jakąś apaszkę lub marynarkę, to już bedzie smartsmile
      • bri Re: casual but smart 29.11.10, 12:42
        Moim zdaniem jeansy odpadają.
    • d.o.s.i.a Re: casual but smart 29.11.10, 12:40
      Niestety. W smart casual dzinsy nie sa dopuszczalne.
      • kolpik124 Ta impreza to w UK IRL czu USA? 29.11.10, 12:58
        Że takie potworki językowe zapodajecie?
        • baba06 Re: kolpik124 29.11.10, 13:05
          impreza w PLsmile, ale na zaproszeniu tak mam!
          i myślę,że nic polskiego w tym temacie nie wymyślonosad tak jak P.S.;R.S.V.P.; czy SMS albo MMS
    • an_ni Re: casual but smart 29.11.10, 13:45
      w skrocie tak jak bys sie ubrala do cioci na imieniny , takiej cioci z dobrego domu, ktora kladzie gosciom materialowa serwetke zamiast papierowej
      czyli nie zalozysz dzinsow ani tez sukni do ziemi

zamiast dzinsow spodnie materialowe, moze nie koniecznie w kancik, ale bron boze nie legginsy i tunika, nie rurki i kozaczki muszkieterki
      spodnica, ale nie mini i nie w kwiaty czy inne falbanki, raczej prosta, moze mniej sztywna niz biurowa np w kolorze
      bluzka z dlugim rekawem, moze byc koszulowa + marynarka nie typowo biurowa tylko mniej formalna, np bez klap, bez guzikow, wiazana zamiast zapinana, w kolorze, ale moze nie koniecznie krzykliwie czerwonym i polyskliwym
      ewentualnie inna bluzka, ale nie top z nadrukiem I LOVE PARIS, + cos na wierzch, moze byc jakis sweterek, blezerek, czy inne takie okrycie lub szal - taki obszerny jedwabny lub kaszmirowy
      moze byc sukienka nawet bawelniana / welniana + rajstopy nie legginsy ! bo to nie jest nawet casual
      caly czarny stroj (a bron boze polyskliwy) nie jest tez dobrym pomyslem, bo to juz bardziej wieczorowo, koktajlowo
      bizuteria, ale nie wieczorowa i nie swiecaco bazarowa
      dobre buty, torebka nie wielka codzienna ale i nie taka z cekinami
      cos wiecej niz pozwalasz sobie w biurze, ale bez sztywnej elegancji czyli nie wbijasz sie w kostium czy suknie, tylko laczysz codziennosc = wygoda z dyskretna elegancja - czyli bez wystawnosci

PS strasznie mi sie nie podoba kiedy kobiety zakladaja biale bluzki na takie okazje brrrr
      a dzinsy / sztruksy / quasi sportowe obuwie z gornej polki sa dozwolone na imprezy w plenerze pod haslem smart casual
      • bi_scotti Re: casual but smart 29.11.10, 14:37
        Jeans to chyba w ogole TYLKO wtedy gdy jest jasno powiedziane "jeans OK" - my mamy w pracy takie piatki gdy wolno wink ale wtedy "za zalozenie jeans" placi sie "haracz" na jakis cel charity, najczesciej rodzine w potrzebie. Jak kazdy da dolara, dwa, piec, to sie najczesciej sporo uzbiera.
        Na impreze pracowa to zdecydowanie nie jeans bez uprzedniego jak wyzej. Do opisu powyzej dodalabym tylko uwage, ze zawsze lepiej byc ciut overdressed niz underdressed, nawet na tych niby "swobodnych" imprezach biurowych.
        Baw sie dobrze!
        • baba06 Re: casual but smart 30.11.10, 08:04
          no, czyli muszę iść na zakupysad
          mam czarny "garnitur", ale rozumiem,że nie bardzosad
    • zwolennik_twardej_reki Kazual but smart oznacza. 16.12.16, 18:34
      Ze musisz siem na kazualowo ubrac moze byc te- Szyrt ale smart. Smart oznacza ze musisz miec w bak pokecie denimu smartfona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka