Dodaj do ulubionych

Biała szminka...? Znów?

29.11.10, 22:41
Czy białe szminki znów są w modzie? Miałam nadzieję, że ta tendencja zginie na zawsze w mrokach niepamięci... aż zaczęłam szukac sukienki na allegro. Adminki, sorry za wklejanie linków, ale absolutnie nie mam zamiaru zalinkowanych rzeczy pochwalać. Ale spójrzcie na to: trzy pierwsze z brzegu aukcje i trzy panie (albo jedna pani) w "klasycznym" makijażu... A może w Manieczkach jest to po prostu ciągle w modzie? Brrrr!
moda.allegro.pl/ar-atelier-sukienka-tunika-idealny-prezent-i1337407326.html
moda.allegro.pl/redial-najnowsza-kolekcja-2010-cudenko-chaber-i1345434801.html
moda.allegro.pl/g-zjawiskowa-kreacja-cekiny-elegancka-i1339685187.html
moda.allegro.pl/zjawiskowa-mini-sukienka-z-koronki-sylwester-i1330600670.html
I tak dalej... Prawda, że cudne?
Obserwuj wątek
    • viviene12 Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 22:45

> I tak dalej... Prawda, że cudne?

no cudna, nawet nie tyle szminka co cala Pani.
      Chyba sie biedactwo w solarce zatrzasnelo bylouncertain
    • grandan Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 22:46
      W złe linki wchodzisz. Ja modę obserwuję z pobocza trochę, ale zdaje mi się, że biała szminka plus zaprezentowany wyżej look to tylko do Manieczek się nadaje. Tendencja bialych szminek może i ginie, ale nie warto sugerować się tzw. allegrowym Białym Borsukiem rozważając trendy mody ad. 2010 i wcześniej pewnie też.
      • grandan Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 22:48
        *ginie/ ew. jest popularna być miało. I Manieczki też powtórzyłam, znaczy się miałyśmy to samo na myśli wink
        • agatina8 Ta "modelka" 30.11.10, 10:32
          najbardziej mnie irytuje...zastanawialam sie czy aby nie napisac do sprzedajacego, zeby pania zmienil bo nawet nie mam ochoty patrzec na ciuchy na niej...bleeee
    • morgen_stern Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 22:46
      O rany, przeca to bladzia jest, tpisiara encyklopedyczna, a nie dyktator stylu.
      Sukienek nie kupuj, paskudne.
    • aretahebanowska Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 22:51
      Śliczności big_grin!!!!!
    • szyszunia11 Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 22:53
      Wydaje mi się, że szminka nie jest biała zwłaszcza na drugim zdjęciu to raczej tzw. kolor nude, czyli zbliżony do cielistego, naturalnego. Bardzo ładnie wygląda do mocnego makijażu oczu. natomiast problem tej pani polega na tym, że ma bardzo mocną i bardzo nienaturalna opaleniznę. Poza tym ma absolutnie koszmarną fryzurę i w ogóle image mocno tandetny.
      • hanalui Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 00:55
        szyszunia11 napisała:

> Wydaje mi się, że szminka nie jest biała zwłaszcza na drugim zdjęciu to raczej
        > tzw. kolor nude, czyli zbliżony do cielistego, naturalnego. Bardzo ładnie wyglą
        > da do mocnego makijażu oczu. natomiast problem tej pani polega na tym, że ma ba
        > rdzo mocną i bardzo nienaturalna opaleniznę. Poza tym ma absolutnie koszmarną f
        > ryzurę i w ogóle image mocno tandetny.

Dokladnie,mial byc kolor nude, ale ktos od make upu nie przewidzial ze przyjdzie pomarancza solariowa smile
    • solejrolia Re: Biała szminka...? Znów? 29.11.10, 23:07
      ogólnie to ta laska jest koszmarna. taki dyżurny satyryk kraju, upss, nie kraju, tylko allegrotongue_out pełno jej tam. i jej wygląd nie ma nic wspólnego z tym, jakie są trendy i co jest na czasie.
      i makijaż, i stroje bazarkowe.
      • krapheika Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 01:41
        Kolor nude jak i czerwony jest bardzo modny w tym sezonie i w rzeczywistosci jasna szminka jest bardzo ladna przy stonowanym niezbyt opalonym kolorycie skory w polaczeniu z mocno pomalowanymi oczyma lub w polaczeniu z bardzo naturalnym prawie niewidocznym naturalnym makijazem.Ta pani ma niedobrany do siebie makijaz,przy takiej opaleniznie powinna wogole sie nie malowac,bo inaczej wszystko jest przerysowane.Moze i ona solarkowa,moze i nie,moja kolezanka tak wyglada po wakacjach na Majorce,bo sie szybko opala,ja potrzebuje 2miesiecy w pelnym sloncu,by byc srednio brazowasmile
        Ogolnie przeciwko jasnej szmince nie mam nic.
        • franczii Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 12:47
          A coz to za roznica wysmazyc sie w solarce czy na Majorce?
          • krapheika Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 18:29
            Taka,ze nikt na urlopie nie bedzie siedzial w cieniu albo chodzil ubrany od glow do stop tylko dlatego,by jedna z druga ,przeciwniczki opalania, nie gadaly.Nie waz sie opalonym wrocic z urlopu,bo od razu ci latke dopna.
            Mi sie podoba naturalna opalenizna "przwieziona"z urlopu,nawet jesli ktos sie mocno opali,bo taka jego zroda to,to zadna tragedia.
            • franczii Re: Biała szminka...? Znów? 01.12.10, 01:47
              Naturalna opalenizna inaczej wyglada. To jest skwarek a nie palenizna.
    • changeone Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 08:27
      Nie wiem czy modne, mało mnie to intersuje. Zresztą a kto to????

Dla mnie biała szminka, pomimo bieli, kojarzy mi się z wielkim brudem uncertain
    • mimka23 Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 08:34
      U nas biała szminka nie zginęła. Zrobiło się zimniej, to co chwila spotykam na ulicy panny w "bladych ustach".
    • osa551 Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 11:07
      To nie szminka jest biała, tylko panie dobrze wysmażone w solarium.
    • mona_mayfair Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 11:11
      Pani "borsuk" zawsze tak umalowana, myślę, że żadna to powracająca modawink
    • sadosia75 Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 12:06
      Ta " modelka" zawsze tak wygladala tylko kiedys korzystala chyba ze slabszego solarium smile
      za kazdym razem jak wchodze na alledrogo to widze tego borsuka.
    • moofka Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 12:28
      ja do dzisiaj nosze w kieszeni nivea sun protect ochronną bo sie skonczyc nie chce i ona mi tak robi na biało big_grin

pani jest koszmiarna w ogolnosci
      bo sam trend trzyma sie i ma sie dobrze
      modne sa usta nie tylko nude, ale i srebrzystoszare w tym sezonie
    • lili-2008 Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 12:39
      Moim zdaniem to nie biała szminka tylko jasnoróżowa, a że modelka spalona w solarium to i kontrast większy.
      Bądź co bądź modelka straszna i ciuchy też paskudnewink

Uważam, że 'moda' lansowana przez solary nie ma nic wspólnego z prawdziwą modą, kreowaną przez światowych projektantówwink
    • shellerka hehe 30.11.10, 14:01
      jaka sukienka taka szminka,
      ta modelka faktycznie zywcem z manieczek wyjęta, ale tak z 10 lat temubig_grin

mnie zawsze zadziwia taka estetyka i ludzie, którzy się w niej zakochują i kupują.
      • circa.about Re: hehe 30.11.10, 14:24
        Jednak wszystko zależy od całej reszty - tutaj Ania wygląda super:

https://e2.pudelek.pl/p1673/b8600b28000775764cf2e911
        • sueellen Re: hehe 30.11.10, 18:23
          Od kiedy pol kilo kitu na twarzy jest super?????
        • gagunia Re: hehe 30.11.10, 18:42
          Faktycznie. Super staro z tą tapetą.
        • franczii Re: hehe 01.12.10, 01:45
          Ale czerwona. Ta z rozem przesadzila a i tez podpieczona.
    • madzioreck Re: Biała szminka...? Znów? 30.11.10, 17:59
      A gdzie Ty tam biała szminkę widzisz? Pani wygląda, jakby korektorem usta wysmarowała...
      W dodatku zjarana na marchewkę uncertain
    • triss_merigold6 Powrót do przeszłości 30.11.10, 18:39
      Lata 80-te jak żywe! Cudne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka