ruda_henryka Re: Najgłupsze cytaty z reklam 14.02.11, 13:06 reklama jakiegoś piwa ma taki chyba tekst: Lubię słuchać jak pękają pęcherzyki.... Zawsze, ale to zawsze mam skojarzenia ginekologiczne. Który to dziś dzień cyklu mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Najgłupsze cytaty z reklam 14.02.11, 13:12 Kiedy usłyszałam pierwszy raz o tym nietrzymaniu moczu, myślałam, że się przesłyszałam, a może to jakiś kabaret jest. Mnie akurat wk.. Peszek, nie lubię jej pozy i tekstów, nie bierze mnie to kompletnie, śmierdzi fałszem i pozą właśnie, nie ma w tym grama naturalności (zaznaczam, że to tylko moje odczucia). "Ach, taka jestem wyluzowana i wyzwolona i śpiewałam w Polsce o penisie ŁAŁ" Najbardziej wkurzają mnie wszystkie reklamy z polskim dubbingiem - szkoda im było kasy na polską reklamę, podłoży się lektorów i będzie git. Olewanie na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Najgłupsze cytaty z reklam 14.02.11, 13:13 I ja też przy "tata zaraził mamę" mam tylko jedno na myśli, np. kiłę Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Najgłupsze cytaty z reklam 14.02.11, 13:20 Dzięki, przez Ciebie będę miała takie samo skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 17:30 Morgen_stern, z tym lektorem o nie tak. W latach '90 puszczali u nas reklamy tych wchodzących na rynek Persilów, Omo i innych "zachodnich" specjałów. Reklamy były dubbingowane. I do dzisiaj nieco wyższa wiekowo niż my grupa konsumentek nadal podświadomie uważa, że te reklamy sprzedają im "coś lepszego" - zwykle są to Grube Baby Spod Białegostoku - to określenie bodajże Orlińskiego - czyli słabo wykształcone kobiety z małych miejscowości. Żeby nie było - mnie też wkurzają te reklamy, ale ja nie jestem klientką na proszki do prania czy płyny do mycia naczyń, albo kremy przeciwzmarszczkowe za 18,90 - czy co tam jeszcze reklamują w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: Najgłupsze cytaty z reklam 14.02.11, 13:22 Lekkiego nietrzymania moczu nic nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard A ja to myślę, 14.02.11, 13:32 że brakuje dobrych sloganów środków przeczyszczających (xenna, regulax, czy jakoś tak) i jakby co, to mogę im podrzucuć dwa: 1. Strzel se kała moja mała! 2. nim przyjdzie nocka postawisz kl*cka! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: A ja to myślę, 14.02.11, 13:45 Reklama tranu leci ostatnio. Jakaś rozczochrana kobieta w dużym zbliżeniu mówi o zaletach tranu. Doskonale widać, że ruch jej ust ma się nijak do tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: A ja to myślę, 14.02.11, 13:56 Halo! Czy jest tu jakaś kadrowa z agencji reklamowej? Ta dziewczyna(mallard) ma prawdziwy talent. Oczy mi się spociły Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopakow2 Re: A ja to myślę, 14.02.11, 14:05 a już wogóle dodawanie aktorom (i zwykłym wyłonionym na castingu)tytułów naukowych.Jak ta babka co kiedyś grała w serialu "Adam i Ewa" na polsacie.A teraz pokazują ją jako panią z tytułem dr-a.Bardzo to mnie przekonuje za zakupu tego lekatstwa na kaszel.Heh! Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: A ja to myślę, 14.02.11, 15:33 agaja5b napisała: > Ta dziewczyna (mallard) Tylko nie dziewczyna, dobra?! Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: A ja to myślę, 14.02.11, 23:26 Z niewykorzystanych sloganów: Ace, doskonale czyści sracze! By moja mama Odpowiedz Link Zgłoś
birch70 Re: A ja to myślę, 21.02.11, 12:57 łojezu, nie mogę przestać się śmiać talent, panie, wielki talent! Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Najgłupsze cytaty z reklam 14.02.11, 20:54 To nie cytat, ale cała reklama. Reklama, której nie cierpię. Koleś idzie do żony z kwiatami i przeprasza "za wczoraj", a ona ojej, ale biedny jesteś, że tak cię głowa bolała i cieszy się z kwiatów. Kurczę, jak facet z kwiatami przeprasza, to musiało być naprawdę ostro, a kretynka jeszcze go żałuje i kwiatki sobie ustawia w dzbanuszku. A reklama, która jest obleśna, to ta, w której kobiety noszą wielkie wory, z kupą w domyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
hejterzyna oreooo oreooo ooooreooooo 21.02.11, 12:14 i to przekrec, poliz, sklej, zamocz , zjedz co za deb*l to wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
naja79 Re: oreooo oreooo ooooreooooo 21.02.11, 14:51 I takie oblizane przez pana "tatę" ciastko zabiera korzystając z chwili nieuwagi "synek" i je zjada. To niehigieniczne Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz nowa piosenka merci 21.02.11, 12:22 nie pamietam zbyt dobrze, ale tam jest cos o tym, ze "jestes wiatrem, ktory wieje w oczy" czy cos w tym stylu - generalnie mialo byc pozytywnie i romantycznie, a wyszlo jak zwykle.. Odpowiedz Link Zgłoś
nople Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 12:28 BSA - spot wyglądający na pierwszy rzut oka na jakąś kampanię społeczną dot. mobbingu w pracy. Okazało się, że to jednak namawianie na donoszenie na szefa w ramach zemsty (pirackie oprogramowanie). Piękny przykład dla dzieciaków, które w ten sposób dowiadują się, że donoszenie w ramach zemsty jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
kasinek07 Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 13:11 A mnie do szału doprowadza mama, która "wierzy w nutellę" i przekonuje, że to super zdrowe i w ogóle. Już nie chcę wnikać w wartości odżywcze kremu orzechowego, ale co do tego ma wiara??? Odpowiedz Link Zgłoś
olga.dobroslawa Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 13:56 Nieśmiertelna reklama szminki L'Oreal 'Usta pełne już za pierwszym pociągnięciem' Odpowiedz Link Zgłoś
hipinka Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 14:13 faworyt mój i mojego męża to Adaś Małysz: Teekane rozgrzewa mnie PO NARTACH myślałam, że raczej może po żołądku lub gdzieś indziej i jeszcze jedna: Oskarek i oscilococinum (czy też jak tam się to pisze) brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 14:17 O rany, dopiero dzięki Tobie zajarzyłam, czemu Oskarek to Oskarek A zawsze zastanawiałam się, skąd im się to rzadkie imię wzięło, w końcu kobiety w reklamach w 75% nazywają się Ania, a faceci głównie Tomek/Marek/Jaś Odpowiedz Link Zgłoś
naja79 Apap :) 21.02.11, 14:50 Na Apap to już za późno.. Ale to jest Apap ekstra! Zastanawiam się, czy to reklama, czy antyreklama... Rozumiałabym, gdyby Apap Ekstra produkowała jakaś konkurencyjna firma... Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro Mam serce jak dzwon! - mówił Bogusz Bilewski 21.02.11, 15:13 Mam serce jak dzwon! - mówił Bogusz Bilewski jako Kwiczoł w telewizyjnej reklamie margaryny. Reklamę emitowano jeszcze kilka dni po ogłoszeniu komunikatu, że aktor umarł na zawał serca. --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
yanca1 Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 15:19 Reklama jakiejś "karmy" dla dzieci - latający stworek krzyczy: juhu ja lecę!!! A ja zawsze się łapię na tym, że dziwię się dlaczego to dziecko przeklina tak szpetnie Najgorszy dla mnie jest ednak Ibum - melodia jak się przyczepi.... Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 15:41 Reklama której oglądać nie mogę: Mój tata kaszle tak (kaszel). A ja kaszle tek (kaszel). Dzieci żartują sobie z kaszlu. No i to ma być "żart" z kaszlu? Matko, jakie to głupie i żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
mmmks Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 15:49 Podobnie ,jak większość wypowiadających się na tym forum, wnerwiają mnie wszelkie reklamy medyczne. Zaliczam do tego środki przeciwbólowe, na zgagę, na krążenie, na wzdęcia, bóle reumatyczne itp, itd. No bo jest Apap a za moment już dużo skuteczniejszy jest Ibuprom. No i co wybrać? . Zresztą podobnie z wszelkiego rodzaju środkami do czyszczenia czy prania. Odlotowa biel - pod warunkiem że dopiero ta koszulka czy skarpety zostały wyjęte z opakowania i pozbawione metki i ceny. No i do tego osoby, które to sztucznie zachwalają - mdłości mnie dopadają. Ale najbardziej chyba irytuje mnie reklama z latającymi kurami (sieć komórkowa). Zaraz po niej plasuje się nietrzymanie moczu (brrr - obrzydliwe). Trzecie miejsce gra w warcaby ojca i córki - Rutinoscorbin. Odpowiedz Link Zgłoś
clarisse Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 16:39 Oj ta z kurami jest przerażająco głupia... Ale w ogóle po przeczytaniu tego wątku cieszę się, że tak mało telewizji oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia86 Dzieci często żartują z kaszlu....:/ 21.02.11, 16:26 I cała reklama i ten tekst działa mi na nerwy. O tym lekkim nietrzymaniu moczu też jest za mocne Odpowiedz Link Zgłoś
kamikadze82 Re: Dzieci często żartują z kaszlu....:/ 21.02.11, 16:37 PO OBEJRZENIU TEJ REKLAMY NIC JUŻ NIE BĘDZIE TAKIE SAMO (TAK DEBILNA ŻE AŻ ŚMIESZNA) - KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
mmmks Re: Dzieci często żartują z kaszlu....:/ 21.02.11, 18:40 W zasadzie u nas jest tak z tą naszą telewizją, że siedzi sobie rodzinka, ogląda spokojnie reklamy a tu nagle film im przerywa ten cudowny seans Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Najgłupsze cytaty z reklam 21.02.11, 18:48 Tak, mój ulubiony w sygnaturce Odpowiedz Link Zgłoś
estel7 Re: Najgłupsze cytaty z reklam 23.02.11, 13:38 Wnerwia mnie tekst "wierzę w nutellę" Ale hitem jest: "życie zaczyna się od pierwszego oddechu" - nawet SLD jest bardziej konserwatywne w porównaniu do tej reklamy WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Najgłupsze cytaty z reklam 23.02.11, 20:38 Wyjątkowo dobija mnie reklama z Peszek, jest tak nienaturalna, że aż mi wstyd na coś takiego patrzeć. No i Rutinoscorbin i mama-cyborg, która nie może zachorować. A gdzie tatuś ja się pytam?? Ta o bohaterze w swoim domu zainspirowała mojego męża, ale mam obawy jak na tym wyjdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Najgłupsze cytaty z reklam 13.04.11, 20:47 Choć wątek już stary to nie mogłam się powstrzymać: " nowy, ulepszony mop i wiadro" Odpowiedz Link Zgłoś