Dodaj do ulubionych

Do mama piorących w orzechach

17.03.11, 19:59
witam, pytanie techniczne - ile tych łupinek na pralkę? Moje (przyszły dziś) wcale się nie pienią - czy to normalne? Ile sody do białego prania dodajecie? Ile olejku, żeby pranie pachniało? ot takie dylematy nowicjuszki w temacie... z góry dzieki za info

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iuscogens Re: Do mama piorących w orzechach 17.03.11, 20:03
      Z 8-10, czasem po prostu biorę małą garstkę. Moje też się tak normalnie nie pienią, ale pranie piorą, chyba ze sa mocne plamy to proszek trzeba dodać.
      Olejku i sody nie daję.
      • mas.uka Re: Do mama piorących w orzechach 28.02.15, 11:42
        to ja się podepnę do starego wątku smile Czy ja robię coś źle? Do woreczka wrzucam rozdrobnione łupinki z 10-12 sztuk. Piorę w 40 stopniach zwykle, 3-4 razy z tymi samymi. Dodaję sodę i olejek pomarańczowy lub lawendowy. Ale w praniu ręczników się to nie sprawdza, mają taki słaby stęchły zapach po wysuszeniu. Zrobiłam wywar, ale on jest strasznie mętny. Zostawiłam go do odstania, przecedziłam przez sitko i filtr do kawy i z tym wyprałam ręczniki, jest trochę lepiej ale strasznie dużo roboty z tym wywarem jest. Fakt że wyszorowałam nim umywalkę i błyszczy jak nigdy wink Macie jakieś patenty na ten wywar?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka