Dodaj do ulubionych

Modowe dylematy

21.03.11, 10:22
Mam wystarczającą ilość ubrań i w zasadzie nic mogłabym na wiosnę czy lato nie kupować- ale przeleciałam się wczoraj po sklepach i widzę same kwiatki i kropki- a ja jak no złość nic w ten deseń nie posiadam. Niby mogłabym parę sztuk dopkupić- ale wkurza mnie to- cała szafa, fajnych dobrych ciuchów- mam je wyrzucić, czy jak? Wydać parę stów, żeby wyglądać modnie?
Co wy robicie?
Obserwuj wątek
    • ewcia-k26 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 10:24
      Dokupiłabym apaszkę i torebkę w kwiatki/kropki. Może baleriny ze wzorkiem i ciekawa biżuteria. Od razu będzie inaczej.
    • gryzelda71 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 10:29
      Zainwestuj w dodatki.
    • adwarp Re: Modowe dylematy 21.03.11, 10:32
      a tobie się te kwiatki, kropki podobają?
      • tola_i_tolek Re: Modowe dylematy 21.03.11, 10:37
        No jak tak wczoraj popatrzyłam to kilka rzeczy mi w oko wpadło.
    • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 10:34
      Kup dodatki.
      • alanis11 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 10:53
        Zawsze jak wchodzę do sieciówki co sie zwie Zara to mnie pusty śmiech ogarnia w zatrzesieniu bawełnianych szmat widze marynarkę ale za te 5 stówek ile tam kosztuje to ja mogę mieć idealnie wykonaną Dsquared we włoskim outlecie ...kpina z tymi cenami.
        • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:04
          500zl w zarze?
          W zeszlym roku kupilam tam plaszcz. za 40zl! no fakt nie w PL ale zaplacilam 40zl.
          kupilam 2 bluzki kazda za 12zl. i do tego kupilam apaszki kazda po 4zl.
          obkupilam sie jak glupia za 80zl.
          Nie wiem dlaczego w polsce zara ma tak wysokie ceny. i dziwi mnie to bardzo.
          • alanis11 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:11
            Wez pod uwagę ze cena zalezy od linii , tyle że ta młodzieżowa dla nastek to nie jest warta złamanego centa ze względu na jakość , a ta podajże woman ? Ma przegięte ceny jak na tego typu sieciówke.
            • ewcia-k26 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:15
              To fakt, ceny z Zarze oszałamiają crying
            • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:16
              Nie kupuje w Zarze w polsce nic. czasem zajde kupic u nich skarpetki bo maja fajne smile i jakies korale czy cos takiego. trafiaja sie naprawde ladne i trwale jak na niska cene.
              ale, zeby ciuchy kosztowaly 500zl?
              Widzialam sliczna kamizelke ze sztucznym futerkiem. kosztowala 90zl. tyle bym mogla dac ale rozmiaru mojego nie bylo a w za duze wygladalam smiesznie.
              tyle, ze ja te zakupy robilam w sierpniu zeszlego roku. w tym roku znowu sa ladne sukienki na lato. kosztuja max 60-80zl. ale w czerwcu cena znowu spadnie i znowu beda za grosze. akurat na nasze lato.
              zara to przeciez zwykla sieciowka. to w pl jest czyms wiecej niz zara? big_grin
              serio dziwie sie bo te ceny sa z kosmosu.
              • landora Re: Modowe dylematy 21.03.11, 12:44
                W Polsce ludzie traktują Zarę jak ósmy cud świata. Kumpela Hiszpanka była mocno zdumiona - u nich to zwykła sieciówka typu H&M. ||Ja w Zarze kupuje na wyprzedażach, jeszcze nie oszalałam, żeby za takie szmatki płacić tyle kasy.
                • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 12:52
                  No to ja sie nie dziwie, ze tyle kosztuja ich ciuchy skoro u nas to "wysoka polka" ale faktem jest, ze w Hiszpani Zara to zwykla sieciowka i ciuchy tanie.
                  Ale co dziwi mnie bardzo. W tym roku w Zarze nie widzialam tych futrzanych kamizelek. Moze mi gdzies umknely. Ale nie sadze. Pytalam kolezanke,ktora w Zarze kupuje dosc czesto.
                  Moze byc tak, ze to co teraz w Hiszpani jest w sklepach u nas bedzie za rok?
                  Bo tak nie do konca znam sie na tym smile
                  • franczii Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:12
                    Ja kiedys we wloskiej zarze widzialam w pelni sezonu i w normalnej cenie kiecki, ktore rok czy dwa wczesniej miala jakas dziewczyna na fotkach na forum moda.
                  • pade Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:39
                    szara?
                    nabyłam takąsmile przeceniona z 179zł na 99zł
                    • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:41
                      Moze i byla szara. ja widzialam sliczne kremowe.
                      a kiedy zanabylas taka? smile moze i ja sie przejde do zary i jeszcze znajde smile poczeka do jesieni albo zimy w szafie smile
                      • pade Re: Modowe dylematy 21.03.11, 23:20
                        na przełomie grudnia i styczniasmile
    • franczii Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:36
      Kupilabym gdyby mi sie cos spodobalo.
    • lusitania2 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:38
      nie kupuję, żeby wyglądać modnie, tylko dobrze.
      Ergo: jak mi się coś podoba, będę dobrze w tym wyglądać i wiem, że będę to nosić (bo są rzeczy spełniające dwa pierwsze warunki, ale jakoś "nienoszalne") to kupuję. Że do tego wszystkiego to coś będzie modne - wcale mi nie przeszkadza smile. I odwrotnie - niczego nie kupuję tylko dlatego, żeby wyglądać modnie.
    • hummer Re: Modowe dylematy 21.03.11, 11:53
      > Co wy robicie?

pl.wikipedia.org/wiki/Mod_(fale)
      Chłopcy się bawią rezonatorami, a dziewczynki modami smile
    • shellerka Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:02
      naszły mnie takie same refleksjesmile i kurde powiedziałam sobie NIE! bo ani się w kwiatkach i groszkach nie czuję (mam i nie noszę), ani to długo modne nie będzie.
      to już bardziej kręcą mnie fluorescencyjne kolorki i marzy mi się amarantowa kiecka, ale tylko jeśli trafię na idealną, a to raczej wątpliwe.
      ja w tym roku stawiam na zwiewne spódnice maksi i sukienki - a takie mam w szafie, dżins, skórę i ogólnie taki kowbojsko hippisowski wygląd.
      • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:08
        A ja chce sobie kupic taka sukienke jak w reklamie H&M. dluga, zwiewna, z miliardem warstw smile
        ale ta z H&M mi nie pasi jakos. wiec szukac bede cierpliwie smile
        i tych maxi spodnic bardzo zazdroszcze smile ja sie w nich poruszac jakos nie potrafie. nastepuje na kiecke ciagle. jakos nie wiem smile nie stworzona do nich jestem.
        • franczii Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:14
          No wlasnie mnie tez sie podobaja i kupilam w zeszlym roku sukienke ale srednio mi tym bylo wygodnie i co wazniejsze goraco. Dobrzez ze kupilam tylko jedna. W tym roku stawiam na minibig_grin
          • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:16
            A niech bedzie goraco . przecierpie big_grin
            w zeszlym roku widzialam kobiete w podobnej sukience. piekna byla. warstwowa, kolorowa, bardzo zwiewna. i zakochalam sie na amen w tym kroju. kupie i bede cierpiec goraco smile
            czasem tak mam, ze sie na cos upre smile i w tym roku uparlam sie na taka sukienke.
            • franczii Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:19
              E no to ja tez cierpie bo prozna jestembig_grin
              • sadosia75 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:30
                Piekno wymaga poswiecen wink
          • franczii Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:17
            I mnie tez sie klasyczne groszki nie podobaja ani kwiatki ale upatrzylam sobie juz sukienke na lato w roznokolorowe i roznej wielkosci grochy i jeszcze jedna wielobarwna w motywy roslinne.
      • ania.rene Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:09
        czyli mój ulubiony styl

ostatnio kupiłam tanio timberlandy wysokie na wiosnę/jesień
        a propo mody NIGDY niem kupuję tego co modne w sesozie, nie podobają mi się te rzeczy. \dbam tylko o swój styl
    • fajka7 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:11
      Nie jestem podatna na 1-sezonowe trendy. Ew. jakiś dodatek sobie strzelę.
    • undoo Re: Modowe dylematy 21.03.11, 13:23
      zmnieniajace sie trendy sluza wyciaganiu kasy z mojej kieszeni, swiadoma tego faktu ubieram sie, by wygladac dobrze i jak ja, a nie jak manekin z wystawy sieciowki odziezowej
    • marghe_72 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 14:08
      tola_i_tolek napisała:
      Wydać parę stów, żeby wyglądać modnie?
      > Co wy robicie?

Decyzja nalezy do Ciebie.
      Ja modę mam w nosie. Kupuję to co mi się podoba i w czym korzystanie wyglądam, a nie to w czym akurat bryka połowa kraju wink
    • bell82 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 15:11
      aa tam nic nie robie, kompletnie nie patrze na trendy..kupuje rzeczy proste, typowe klasyki, w "moich" kolorach..sa to rzeczy bezpieczne i zawsze modne i tyle..
    • suazi1 Re: Modowe dylematy 21.03.11, 22:33
      Z reguły nie trzymam się tak kurczowo trendów. Zresztą nie zawsze danej osobie pasuje to co jest akurat modne. Kwiatków na moich ciuchach sobie nie wyobrażam, a już zwłaszcza ordynarnych czerwonych makopodobnych tworów, jakie ostatnio gdzieś mi mignęły. Brrr, pasudztwo!
    • angazetka Re: Modowe dylematy 21.03.11, 23:53
      Nie kupuję ciuchów dlatego, że modne wink Owszem, co sezon coś tam dokupuję - ale niewiele rzeczy i wybieram z trendów to, co mi pasuje, w czym mi ładnie i co mogę zestawić z rzeczami, które już mam w szafie.
    • asia_i_p Re: Modowe dylematy 22.03.11, 07:31
      Ja bym dokupiła apaszkę w groszki, apaszkę w kwiatki. Jak masz trochę luźnej gotówki jedną bluzkę w kwiatki i sukienkę albo spódnicę w groszki. Pasek, torebka, baleriny/tenisówki w zależności od stylu. Kolczyki.
      Według idei szafy-bazy, baza powinna być gładka, we w miarę uniwersalnych kolorach i krojach, żeby ją było łatwo co sezon "podrasować".
    • adwarp Re: Modowe dylematy 22.03.11, 08:54
      to może torebka
      bi.gazeta.pl/im/8/9261/z9261278X.jpg
    • morgen_stern Re: Modowe dylematy 22.03.11, 09:20
      Zazdroszczę! Cała szafa dobrych ciuchów, miałabym głęboko w de "modne dodatki".
      Ja zaczynam wiosnę z pustym portfelem i 10 kg więcej tongue_out Dwie pary spodni na krzyż, 2 sukienki, w co ja się będę ubierać, to ja nie wiem.. Nie ma w okolicach Warszawy jakiejś wymiany ciuchów? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka