Dodaj do ulubionych

orange-oszuści

24.03.11, 09:14
Wczoraj syn dostał sms, żeby pilnie wysłać sms o treści "orange", sprawa priorytetowa. Wysłał, myślał że może chodzi o umowę czy coś podobnego. Dostał zwrotnego sms-a z informacją że aktywował płatne przychodzące sms-y 2xdziennie po 4,99 zł. Gdy poszłam do biura obsługi (akurat byłam blisko) kazali mi wysłać PŁATNY (5,00) sms o treści stop. Wkurzyłam się i zadzwoniłam do operatora, twierdził że musiało w tereści pisać coś o loterii lub o audi. Gdy mu przeczytałam to był zdziwiony. Słowa o audi i loteri nie było, było tylko o tym żeby pilnie skontaktować się wysyłając smsa o treści "ORANGE". W końcu dostałam nr pod który mam wysłać blokadę i jest to cena normalnego sms-a. Uważajcie, to zwykli naciągacze i złodzieje i kary na nich nie ma.
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:20
      Ale odpuścił tę opłatę po przeczytaniu treści SMSa?
      Mamy orange i zasadę, żadnych SMSów.
      • laaisa Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:25
        klasyka. U nas jest inny problem. Osłabł sygnał i czasem nie ma nowet połączeń z alarmowymi. Tragedia, nie wspomnę o MOBILNYM internecie, który .. ach szkoda gadać. Czekam aż mi się umowy pokończą i spierdzielam do konkurencji.
    • adwarp Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:23
      ja tez mam zasadę,że nie odpowiadam na żadne sms, pochodzące nie wiadomo od kogosad
      też czytałam,że ludzie nieopatrznie aktywowali sobie usługę,że za przychodzące sms musieli płacićsad
      jak Orange chce się skontaktować, to zna numer i może zadzwonićsmile
      • kawad Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:27
        Nie wysyłam żadnych sms na żadne nieznane, dziwne numery. Dzieciakom też to wkładam do głowy. Orange ostatnio też mi podpada. Przez pomyłkę wpłaciłam kasę nie na to konto(też orange tylko opłata abonamentowa za inny nr) i przeksięgowanie kasy trwa u ich 4 tygodnie! Oczywiście co piątek mam zablokowany numer i muszę wydzwaniać do nich, wyjaśniać za każdym razem od nowa, po czym numer zostaje odblokowany (do następnego piątkuuncertain
    • kota_marcowa Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:28
      Ja tez mam zasadę kasować takie smsy od razu. Chociaz to i tak nie najgorzej, któraś z pozostałych sieci wysyłała smsy płatne po 5 zeta jeżeli ktoś NIE ODPOWIEDZIAŁ na pierwszego smsa stop. To paranoja jakaś. Był pozew zbiorowy oszukanych i sąd rozsądził, że nikt nie ma obowiązku czytać wszystkich smsów i to bezprawie totalne. Nie tak dawno w ekspresie reporterów było.
      • hiacynta333 Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:47
        A moje dziecko dostało ostatnio smsa o gorących laskach , które tylko czekają na nią.Zastanawiam się czy można coś z tym zrobić . Nie chcę by moję 12 letnie dziecko dostawało erotyczne smsy.
        • anna_geras Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:53
          Orange to strasznie ciezka we wspolpracy firma. Pół roku temu przeniosłam się do play i jest o wiele lepiej, zwłaszcza,że rachunki mam o połowę niższe (z 300 na 150 zl)
          • jowita771 Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:58
            Oj, ciężka. Ja do nich dzwoniłam kilka razy, żeby zablokować smsy marketingowe. Za każdym razem miła osoba z infolinii mówiła, że już nie będą przychodzić. Wreszcie raz byłam bardziej stanowcza i napomknęłam o prawach konsumentów i się skończyło. A na koniec i tak zabrałam swój fantastycznie prosty numer i poszłam do konkurencji. Jak dostali pismo, że kończę współpracę, to się obudzili i bombardowali mnie niezłymi ofertami, ale wiedziałam, że nie chcę mieć z ta firmą nic wspólnego.
    • gryzelda71 Re: orange-oszuści 24.03.11, 09:53
      Tak to oszustwo.Choć pewnie znajda się panie co powiedzą trzeba czytać regulamin hehehehe
      Tez wczoraj szukałam info na necie bo córce smsy przychodzące spod 60328 żarły kase.
    • blue_forest Re: orange-oszuści 24.03.11, 10:43
      Majka to tel na abonament?
      • blue_forest Re: orange-oszuści 24.03.11, 10:48

> Majka to tel na abonament?
        wysłałam Ci priv.
      • majka200 Re: orange-oszuści 24.03.11, 10:49
        nie, zetafon-ale jest umowa i co m-c min muszę doładować 25 zł. Tyle mogłam dać młodemu max do wygadania, a na abonament bałabym się, że przekroczy granice.
        • pina_colada88 Re: orange-oszuści 24.03.11, 11:20
          Ja może nie na temat trochę.
          Ja od 5 lat jestem w plusie.
          Mix.
          smsów reklamowych nie przychodzi dużo.
          Za to brat mial w erze tak taka i to byl koszmar.
          Nie bylo dnia żeby nie przyszedl sms od nich.
          Promocje, muzyka, internet.
          I tak codziennie, albo góra co dwa dni.
          • ylunia78 Re: orange-oszuści 25.03.11, 11:41
            pina_colada88 napisała:

> Ja może nie na temat trochę.
            > Ja od 5 lat jestem w plusie.
            > Mix.
            > smsów reklamowych nie przychodzi dużo.
            > Za to brat mial w erze tak taka i to byl koszmar.
            > Nie bylo dnia żeby nie przyszedl sms od nich.
            > Promocje, muzyka, internet.
            > I tak codziennie, albo góra co dwa dni.

A to chyba zalezy.Ja dostaję smsy marketingowe i szlag mnie już trafia.Jestem w mixie.Moi rodzice w erze.I poszli do ery zablokować te sms-y.Bez problemu.Tylko teraz co jakiś czas dostają sms-a że gdyby chcieli zmienić zdanie co do sms-ów market.maj,a dac znać.A jak poszłam po to samo do PLUSA do koles mi powiedział,że powinnam przyjść z każdym zapisanym nr z jakiego dostaje sms-y i tylko te zapisane nr-y można zablokować .Kuwa!no paranoja jakaś.!
    • lykaena Re: orange-oszuści 24.03.11, 13:24
      Ja zapomniałam kiedyś o fakturze, bo zmieniała mi się stawka i się pogubiłam.
      Zablokowali mi telefon, automatycznie zostałam połaczona z biurem regulacji nalezności i dostałam smsem zwrotnym: " zaległość w kwocie 65 PLN, prosimy o niezwłoczną wpłatę na konto xxxxx, po czym prosimy przesłać potwierdzenie faxem lub mailem"
      Od razu wpłaciłam pieniądze na konto, przesłałam im potwierdzenie i czekałam na odblokowanie.
      2 dnia zadzwoniłam i pytam co się dzieje ,
      a facet mi na to :tak przyszło potwierdzenie nawet pieniądze się zaksięgowały, ale kwota się nie zgadza.
      Ja wielkie oczy: jak się nie zgadza, wpłaciłam 65 PLN!
      Facet: Tak, ale do zapłaty było 65,02 to nota odsetkowa
      Ja: No dobrze to z następną fakturą dopłacę te 0,02 a teraz proszę o odblokowanie konta
      Facet: Nie, muszę dostać potwierdzenie przelewu na pełną kwotę...

Pogadałam z nim jeszcze ze 2 minuty w ten deseń, po czym rozłączyłam się, zadzwoniłam ponownie ,inny konsultant odblokował konto od razu i przyjął na kolegę skargę - chociaż nie mam z tego żadnej satysfakcji, bo u nich pewnie procesowanie takich skarg i tak wygląda jak na "błękitnej" w TP.
    • kol.3 Re: Zgadzam się 24.03.11, 17:57
      i mam na to papiery.
    • ka_thy Re: orange-oszuści 24.03.11, 19:24
      Czy to był sms na numer 60400? Bo właśnie dziś coś takiego dostałam. Ale ja od razu kasuję tego typu smsy, na ten zwróciłam uwagę bo wcześniej czytałam ten wątek.
      • majka200 Re: orange-oszuści 25.03.11, 10:45
        Tak, to z nr 60400. A miałaś w tym smse cokolwiek o loterii? Bo my nic, nawet o regulaminie mowy nie było.
        • lola211 Re: orange-oszuści 25.03.11, 11:12
          Ja mam nr w orange od wielu lat.Nie mam zastrzezen- nie sa zadnym wyjatkiem, jesli chodzi o takie sms-y.
          Sms o jakim piszesz rowniez otrzymalam, ale od razu widac, ze to REKLAMA i ze trzeba go zignorowac.
          Moja córka ma tel na abonament w tej sieci i zostala po prostu poinstruowana, ze na zaden sms z sieci ma nie odpowiadac.
          I tego sie wszyscy trzymamy.
        • ka_thy Re: orange-oszuści 25.03.11, 12:46
          Treść smsa:
          Specjalnie dla abonenta nr ..... Wyslij ORANGE na 60400 i usiadz zanim przeczytasz odpowiedz! NIE PRZEGAP OKAZJI!. Koszt jak zw sms reg. orange.pl
          • majka200 Re: orange-oszuści 25.03.11, 13:59
            No ale u nas nie było nic o okazji. Treść smsa: "ORANGE, sprawę prosimy potraktować priorytetowo, pilnie skontaktuj się wysyłając sms o treści ORANGE pod nr 60400. Koszt jak zwykłego sms orange"
            Syn nie odpisuje na smsy reklamowe, ale tym razem myślał że jest to coś pilnego. Jego błąd, nie pomyślał, że to oni powinni zadzwonić jakby co. Ma teraz nauczkę, na szczęście szybko zareagowaliśmy i stracił tylko 5 zł. Ale uważam że to zwykłe oszustwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka