27.03.11, 23:15
chcialabym zrobic je z truskawek i banana ale boje sie, ze polamie mi sie blender. czy do takich eksperymentow blender musi byc z tych metalowych i drozszych ? moj jest z alaski. a tak na marginecie dobre to smoothies bo nigdy nie pilam ?
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: smoothies 27.03.11, 23:21
      Smoothies sa dobre
      Za dobre
      Osobiscie juz ich unikam i nie zgodzilam sie na zakup urzadzenia do domu smile
    • czarnaalineczka Re: smoothies 27.03.11, 23:21
      a co dokladnie chcesz zrobic ?
      tego banana i truskawki ( jakie surowe czy mrozone ?) to z czym zmiksowac ?
      • miaowi Re: smoothies 27.03.11, 23:24
        Pysznościowe. Ja akurat wolałam mrożone wisnie i banana, ale truskawki tez stykną. Bierze się mrożone truskawki, banana, jogurt naturalny i trochę cukru, jak kto woli. Jeżeli się boisz o blender, odczekaj chwilę po wyjęciu mrożonki z zamrażalnika, chociaż wydaje mi się, że powinien wytrzymać. Ja mam zwykłego Brauna i daje radę.
        • czarnaalineczka Re: smoothies 27.03.11, 23:28
          o to sie dowiedzialm ze robie smoothies tongue_out a myslalam ze koktail z mrozonych owocow big_grin
          mialam lender jakis taniutki z hipermarketu i ponad rok wytrzymal ( nie przezyl miksowania goracej zupy tongue_out )
          teraz mam braun i radzi sobie swietnie
          koktaile robie z malin , jezyn , jagod , mieszanych owocow z bananami , mlekiem , smietanka , serkiem mascarpoone itd
          • mruwa9 Re: smoothies 27.03.11, 23:35
            ja tez od dziecinstwa pijam koktajle, nie wiedzac, ze pije smoothies smile
            U nas tradycyjnie- truskawki + kefir + troche cukru. Owoce wedle uznania (np. jagody, maliny, aronia, co kto chce i lubi).
            • miaowi Re: smoothies 27.03.11, 23:36
              Nie gwarantuję - mogło mi się popieprzyć. Być może smoothie to to samo,ale bez jogurtu,znaczy same owoce.
              To i to jest dobre smile
              • wiera1 Re: smoothies 28.03.11, 10:34
                Jak to smakuje? Możesz kupić pierwszy lepszy napój (owocowy) dla dzieci w wieku 6-mcy i będziesz znała smak. Mnie smakuje
                Smoothies - zapożyczono z j.angielskiego ale tak naprawdę to są to po prostu zmiksowane owoce (mogą być z mlekiem/jogurtem ale wtedy to nie jest czyste smoothies).

My (mam na myśli Polaków) znamy to od lat ( za komuny nie było soczków w kartonach/coli itp a jak było to drogie i szybko znikało) więc, żeby coś fajnego zrobić do picia roiło się miks owocowy (z lub bez mleka) i wsio. Zachód wrócił do początków wink i do nas po latach wróciło jako ...smoothies wink)
                • japanunieprzerywalempanieposle Re: smoothies 28.03.11, 11:16
                  przeczytalas watek ? chodzi o smoothies czli miksowane MROZONE owoce
                  • manuela72 Re: smoothies 28.03.11, 12:16
                    Smoothies to nie tylko mrożone owoce, to przede wszystkim SUROWE owoce, często np. z zielonymi warzywami, ziarnami.
                  • wiera1 Re: smoothies 28.03.11, 18:59

A Ty wiesz o co pytasz?wink
                    Jak chcesz zapytać czy mrożone owoce nie zniszczą Ci blendera to nie używaj słowa smoothies. Jak chcesz zapytać o smoothies to nie dziw się, że dostajesz odpowiedzi inne niż pasują do Twojej koncepcji - tyle na ten temat.

japanunieprzerywalempanieposle napisała:

> przeczytalas watek ? chodzi o smoothies czli miksowane MROZONE owoce
                    • japanunieprzerywalempanieposle Re: smoothies 28.03.11, 20:19
                      sa rozne warianty smoothies. wszelkie, ktore znajduje sa albo z lodem kruszonym albo z morozonymi owocami. ty mi zas wyjezdzasz z soczkami do lat 6 . wlasciwie nie wiem po co zeby blynac erudycja ?i udowodnic ze bardzo sie myle bo swojski koktail nazywam smoothies ? nie chodzi mi o zwykla paciaje tylko smoothies z mroxzonych owocow
                      • cherry.coke Re: smoothies 28.03.11, 21:19
                        Smoothies tu sa na kazdym rogu i rzadko z mrozonki - wiekszosc nie jest, wrzucaja owoce na zywca i ewentualnie lod osobno.
                  • czarnaalineczka Re: smoothies 28.03.11, 19:19
                    ja miksuje mrozone
                  • nanuk24 Re: smoothies 28.03.11, 19:52
                    Tobie chyba o papke owocowa chodziwink
                    answers.ask.com/Food_and_Drinks/Food_and_Cooking/what_is_a_smoothie
                    en.wikipedia.org/wiki/Smoothie
    • kagrami Re: smoothies 28.03.11, 21:05
      Mmmmm, ja uwielbiam, pijałam je codziennie podczas urlopu w UK, ale nie pomyslałam, że mozna to zrobić w domu! Super bo mam taki specjalny nóż do lodu w komplecie do blendera smile Ale nie mam przepisu a przecież to nie tylko owoce prawda??
      • kagrami Re: smoothies 28.03.11, 21:07
        czytam wasze odpowiedzi i.. nie sądzę żeby tam był jogurt. To coś zupełnie innego niz koktajl!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka