Dodaj do ulubionych

concord - fusion i neo

04.07.13, 09:45
Czy koła tylne fusiona i neo są takie same? Chodzi mi o to, czy mają taki sam system montażu
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 09:58
      kiedys z koleżanką to rozkminiałyśmy, bo neo ma pompowane i fajnie byłoby zamienić.Zwróc jednak uwagę na hamulec. wink
      W obu wózkach jest inny, przez to niestety koła nawet jak wejdą to nie zahamujesz.
      O ile dobrze pamiętam to w fusionie koło ma zębatki i hamuje się z góry, a w neo koło ma dziurki i bolce hamulca wchodzą z boku. wink
      • maja1406 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 10:27
        szkoda, bo właśnie myślałam o kupnie kół pompowanych do neo i zamontowanie ich w fusionie
      • maja1406 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 10:34
        a orientujesz się czy ten koszyk na zakupy w nowszych neo jest w miarę duży?
        • maja1406 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 13:07
          tak sobie myślę, że ten neo mógłby mi zastąpić jane ridera. Podobna konstrukcja, siedzisko chyba identyczne ale jest lżejszy chyba ze dwa kilo, tylko nie wiem jak z tym koszem na zakupy.
          • martuska1982 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 15:29
            nie wiem o neo niemal nic, nie pomogę w kwestii koszytka,nie znam tego wózka.Jedynie te koła z koleżanką przetudiowałyśmy, bo miałąm fusiona, a ona miała na niego ochotę,ale chciała pompowane koła.
            • maja1406 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 20:56
              a jeśli chodzi o fusiona to czy jest jakiś sposób na tę pokrętła które są przy przednich kołach do blokowania na wprost? Chodzi mi o to, czy jak ich nie ma to czy jest możliwość zablokowania, albo może można dokupić takie pokrętła w serwisie?
              • martuska1982 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 21:21
                jest możliwośc zablokowania jak ich nie ma.Wystarczy czymś podwadzić (śrubokrętem na przykład) i przesunąć. Ja jeżdziłam tylko na odblokowanych, więc nie musiałam się ze srubokrętem bawić.
                • maja1406 Re: concord - fusion i neo 04.07.13, 21:52
                  ja w sumie praktycznie nie blokuję, jedynie w zimie czasem. Zastanawiam się nad fusionem używanym, który właśnie nie ma tych pokręteł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka