Dodaj do ulubionych

nr w obiegu

13.04.11, 12:19
Trzy miesiące temu wzięłam nowy nr na komórkę. Karta, nigdzie nie rejestrowana, chodziło mi tylko o tanie rozmowy z mamą i siostrą w tej sieci, bo potrafimy nawijać ze sobą godzinami. I dzisiaj dzwoni do mnie pani z ING witając mnie z imienia i nazwiska!!! Numeru nigdzie, nikomu nie podawałam, we wszystkich insytucjach funkcjonuję pod starym numerem. No jakim cudem!!! Teraz, skoro nr w obiegu, czekam na milion innych super ofert!!!
Obserwuj wątek
    • broceliande Re: nr w obiegu 13.04.11, 12:39
      Podpisywałaś coś?
      • edelstein Re: nr w obiegu 13.04.11, 12:47
        Jak jade do Pl to kupuje karte bez podpisywania niczego, juz raz probowal mnie jakis becwal naciagnac na kase, twierdzac, ze mam umowe z siecia i abonament i wisze kase za rachunkitongue_out na moje pytania czy ma moja umowe z podpisem i mozemy wyjasnic to na policji wylaczyl sie, nie wiem skad oni biora te numery, ale karty bez umow nie sa wcale anonimowe.
        • lelija05 Re: nr w obiegu 13.04.11, 12:55
          To ciekawe, że jak jest jakiś problem z głupimi telefonami czy smsami, to policja rozkłada bezradnie ręce.
          Hmm, trzeba się zgłosić wobec tego do kogoś z banku, jak byk natręta namierzy.
    • mancipi Re: nr w obiegu 13.04.11, 13:21
      po pierwsze proponuję zadzwonić do ING-pod nr z którego do ciebie dzwonion i zapytać się skąd mają twój nr-muszą ci udzielić informacji
      nastepnie zapytać się ING czy mają twoją zgodę na dysponowanie twoimi danymi osobowymi jak nie to powiedziec co o tym myslisz i że pismo do GIODO oraz KNF jest juz w fazie drukowania (i w sumie nawet takie pismo bym wysłała) a jak mają to po prostu wycofaj oraz poproś o przesłanie na pismie informacji o usunięciu danych z systemu
      po trzecie zadzwon do firmy ktora przekazala ING info o twoich danych osobowych i zapytaj się skąd oni je mają oraz cofnij oświadczenia o zgodzie na ich przetwarzanie

a dane prawdopodobnie mogą miec od kogoś bliskiego lub operatora sieci
    • jadena Re: nr w obiegu 13.04.11, 18:33
      Przeanalizowałam cały okres wstecz i przypomniałam sobie, ze podawałam ten numer w kancelarii notarialnej w razie gdyby trzeba było donieść dokumenty i w przedszkolu, na wypadek kryzysowej sytuacji. Nie wydaje mi się, żeby osoby tam pracujące miały prawo handlować moimi danymi, ale tudno afery robić nie będę. Najwyżej kupię inny starter. Jestem wyczulona, bo kiedyś próbowano mi mówić, że skorzystałam z telefonicznej oferty. Podobno zamówiłam bieliznę i nie zapłaciłam. Dlatego tak mi zależy na spokoju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka