Dodaj do ulubionych

O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach!

20.04.11, 14:15
Jadę sobie dziś samochodem. Wzdłuż drogi trawka, drzewka i chodnik. I z daleka widzę kobietę z bernardynem na chodniku. Pies na trawce w pozycji na narciarza. Podjeżdżam bliżej, pies wstaje a pani co robi?!? gmera sobie w kieszeni i wyciąga torebkę foliowąsurprisedsurprisedsurprised Ale nadal nie wierzę własnym oczom, oglądam się, patrzę w lusterko a ona sie schyla i .....podnosi tą kupęsurprisedsurprisedsurprised. Odwracam głowę w porę, dojeżdżam do świateł i ledwo hamuję , na pasach lekko spanikowana kobietawink
I proszę , oto w Józefowie pod Wawą są osoby sprzątające po swoim psie( pierwszy raz widzę w tej okolicy bo w Wawie to widuję często). Zeby tak się jeszcze w Falenicy znalazływink
Obserwuj wątek
    • bellatrix01 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 14:28
      Po bernerdynie to niezły urobek musiał być wink Ale ja też nigdy nie widziałam w naszej otwocko-józefowsko-falenickiej okolicy, żeby ktoś sprzątał...
    • agata_abbott Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 14:31
      Ale nie rozumiem... chwalisz się, że prawie kogoś rozjechałaś?
    • czarnaalineczka Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 14:39
      > Jadę sobie dziś samochodem. Wzdłuż drogi trawka, drzewka i chodnik. I z daleka
      > widzę kobietę z bernardynem na chodniku. Pies na trawce w pozycji na narciarza.

a gdzie pies patrzyl?
      bo moja srajac miedzy chodnikiem a jezdnia patrzy kierowcom w oczy big_grin
      dla zwiekszenia efektu przed srankiem czesto szuka jak najdluzszego kija i tak se zalatwia
      z wielkij kijem w zebach i patrzac kierowcom w oczy big_grin

i tez w zwykle foliowki zbieram tongue_out
      tyle ze moja mnijesza duzo niz bernardyn tongue_out
    • katia.seitz Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 14:41
      Ja też z linii otwockiej, ale bliżej Warszawy, i muszę się pochwalić, że u mnie z zasady sprzątają smile Więcej widzę sprzątających, niż niesprzątających.
    • izabellaz1 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 14:46
      Ja wczoraj widziałam pana nieopodal Tesco na Kabatach jak to czynił big_grin
      • heca7 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 14:59
        Pies chyba patrzył na trawę, nic nie trzymał. Aaa, równowagę trzymał co by sobie ogona nie usmarowaćbig_grin
        Co do kobiety to głupio by było przejechać kogoś przez psią kupęwink
        Tu rzadko się sprząta bo wszyscy myślą, że jak laski, krzaczki, puste parcele to się rozłoży. Ja już przestałam chodzić jedną scieżką, którą sobie upodobali psiarze z dużymi psami, nie da się tam przejść "suchą stopą".
        • lola211 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 15:10
          Ja ostatnio przez okno obserwowalam pania z psem.Widok niecodzienny, bo to chart piekny był, a tej rasy tak na co dzien nie uswiadczysz.No i pani jakby nigdy nic -posprzatała.Nie jestem juz odosobnionym przypadkiem w mojej dzielnicysmile.
          • czarnaalineczka Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 17:55
            a jaki chart ?
            • lola211 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 18:51
              Afgański.
    • wuika Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 15:07
      Jak chcesz, to wyślę Ci zdjęcie, jak sprzątam po moim psie. Napatrzysz się tongue_out to szok potem będzie mniejszy big_grin Chcesz?
      • sadosia75 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 17:41
        Ja swoje tez chetnie wysle smile
        ja i dwa psy,ktore robiac kupsztala maja bardzo skupione miny. Husky do tego bardzo ale to bardzo wytrzeszcz robi a goldenica jak robi kupsztala to zawsze zaglada gleboko w oczy. jak ktos obcy na nia sie gapi to nie ma zmiluj. dziewczyna potrzebuje prywatnosci big_grin
        wiec oferuje zdjecie
        moje psy kupsztola
        ja sprzatam kupsztole
        ludzie dookola - niesmak- zdziwienie- szok- brak rekacji,
      • hanalui Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 21.04.11, 09:45
        wuika napisała:

> Jak chcesz, to wyślę Ci zdjęcie, jak sprzątam po moim psie. Napatrzysz się tongue_out t
        > o szok potem będzie mniejszy big_grin Chcesz?

Dokumentujecie fotograficznie fakt sprzatania po swoim psie surprised?
        A juz myslalam ze nic mnie nie zdziwi
    • jowita771 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 17:32
      Ja w mojej okolicy widziałam dwa razy. Raz dawno temu staruszka sprzątała po owczarku niemieckim i ostatnio też przy drodze widziałam panią, ale na szczęście jechałam taksówka i nie groziło to, że kogoś rozjadę. A Ty nie chwal się głośno tym prawie rozjechaniem pani, bo psiarze będą się tłumaczyć, że nie sprzątają w obawie o życie pieszych wink
    • aga.pier Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 17:49
      ja też sprzątam. Wychodzę ze swoim psem za zabudowania, na pola. Pies oczywiście załatwia sie prawie za domem, ja to do torebki i idziemy w te pola. Tak godzinę noszę tę kupę, czasem jeszcze jedną i przynoszę do swojego śmietnika pod domem. Nigdzie nie ma koszy, no ale ja na wsi mieszkam.
    • dorry Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 18:16
      Hmmm, nie ma się czym chwalićuncertain
      Ciekawe na co gapił się ten palant, który potrącił na pasach, na zielonym dla pieszych, moją córkę.
    • gazeta_mi_placi Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 18:51
      Ta Pani markowała tylko sprzątanie po psie, po bernardynie nie jest bowiem potrzebny worek foliowy tylko solidne taczki...
    • gazeta_mi_placi Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 18:52
      Znam z widzenia jedną Panią (w dodatku raczej w starszym wieku) która zawsze sprząta po swoim psie.
    • trzyswinie Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 19:08
      miała pewnie duuużo sprzątania po bernardynie wink
    • schere Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 19:54
      Regularnie widuję panią sprzątającą. Jednak gada do psa po angielsku... być może uczy go języka wink.
      Sporadycznie (niestety baardzo sporadycznie) spotykanym osobom sprzątającym rozsyłam pełne podziwu uśmiechy i popierające spojrzenia. A jeśli jestem z dzieckiem pozwalam sobie na komentarz w stylu: "popatrz synu jaki kulturalny właściciel pieska" wygłoszony tonem pełnym podziwu i poparcia.
    • marg0tka Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 20:36
      Idiotka do n-tej potęgi chwali się, że zamiast patrzeć, co się dzieje na drodze zagapiła się w lusterko na kobietę sprzatającą po psie i omal nie przejechała pieszego na pasach, a wy dyskutujecie o psich kupach!!!
      Przyecież ta kretynka, do czarnej ospy i żółtej febry, omal człowieka nie zabiła, bo patrzyła nie tam, gdzie powinna!!!
      K...wa, choćby na poboczu ekipa właścicieli psów czyściła trawnik z psich g...wien, albo inni czipendejlsi tam tanczyli, to psim obowiązkiem prowadzącego samochód jest orientować sie co się dzieje na drodze, a nie na trawniku obok!!!
      Gratuluję założycielce wątku własciwego rozłożenia akcentów sad
      • mgla_jedwabna Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 21:30
        Wydaje mi się, że cały ten komentarz jest w pewnym stopniu metaforą, znaczącą mniej-więcej "byłam pod tak wielkim wrażeniem faktu sprzątania psiej kupy przez właściciela, że o mało...". Nawet, jeśli rzeczywiście autorka wątku zahamowała nieco późno, a osoba na pasach była lekko spłoszona, to całość jest raczej opowieścią "o mało z krzesła nie spadłam" (= krzesło lekko się zachwiało) "myślałam, że zawału dostanę" (= chwilowo skoczyło mi ciśnienie) itp. Jak ktoś napisze "myślałam, że zabiję głupią babę" to też będziecie mówić o zamiarze popełnienia przestępstwa?
        • kkokos Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 21:34
          hiperbola

taki zabieg literacki, z powodzeniem, wyczuciem i poczuciem dystansu zastosowany przez autorkę wątku. ale, jak widać, hiperbola to trudne słowo sad

• kkokos Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 21:35
            o, mgła-jedwabna, sorry - to było do ciebie, pisałam do marg0tki, widać razem z tobą smile
            • kkokos Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 21:36
              kkokos napisała:

> o, mgła-jedwabna, sorry - to było do ciebie, pisałam do marg0tki, widać razem z
              > tobą smile

kurza stopa, to nie było do ciebie!
              • mgla_jedwabna Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 22:20
                To ja już jestem lekko zdezorientowana. Fakt, chodziło mi o hiperbolę, fakt, zabrakło mi tego słowa. Dzięki za podpowiedź, w każdym razie.
          • agata_abbott Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 21:44
            Dzisiaj w Warszawie dwie osoby zostały potrącone na pasach. Więc średnio udana ta hiperbola.
            • mgla_jedwabna Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 22:22
              Ale co to ma wspólnego z tym wątkiem? Jeśli napiszę "o mało na serce nie zeszłam" o tym, jak mój mąż nie odbierał komórki przez3 godziny, to napiszesz, że "średnio udana hiperbola" bo dziś na serce zeszło kilkanaście osób w warszawskich szpitalach?
              • gazeta_mi_placi Re: Pogięło was w tym wątku?!?!?!?! 20.04.11, 22:54
                Strasz napisać "Mało nie umarłam ze strachu gdy...."
      • heca7 Re: MargOtka 20.04.11, 21:46
        Jeśli ty masz nierówno pod sufitem nie znaczy, że inni też. Wszyscy, ale to wszyscy w tym wątku zrozumieli na co został "połozony akcent", tylko nie ty. O czym to świadczy? Nie odpowiadaj, nie jestem zainteresowana twoimi wypocinami.
        • nangaparbat3 Re: MargOtka 20.04.11, 22:31
          To zależy, czy panią na pasach wymyśliłaś, czy naprawdę hamowałaś w ostatniej chwili.
    • nangaparbat3 Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 21:02
      Rozumiem, ze celem nieprzyczyniania się do rozjeżdżania pieszych na pasach powinnam zaniechać zbierania kup?
    • niezwykladziewczyna Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 20.04.11, 21:33
      No, nieźle cię to poruszyło.
    • majowadusza Re: O mało co nie potrąciłam kobiety na pasach! 21.04.11, 13:18
      lubię temat psich kup. Niektórzy to nawet mają taką pasję.

Zastanawiam się czy nie założyć nowego wątku o psich odchodach, mhmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka