Dodaj do ulubionych

Wasze nałogi

27.04.11, 00:03
U mnie to kawa. Bez niej usnę zaraz po przebudzeniu.
Potem znowu kawa.

Słodycze. To nałóg z którym walczę bez skutku uncertain

Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: Wasze nałogi 27.04.11, 00:07
      Fajkiuncertain
    • ola Re: Wasze nałogi 27.04.11, 00:07

poranna kawa i sport.
      jeden dzień na tyłku bez treningu i każda kośc i każdy mięsień zaczyna mnie boleć.
      • pamela788 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 00:13
        Fajki okolo 30 sztuk dziennie.
        Codziennie w nocy pracujac wypijam dwa,trzy kieliszki wina to nalog?
        • naomi19 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 08:06
          Prawdopodobnie Ty wiesz sama.
        • czar_bajry Re: Wasze nałogi 22.06.11, 02:41
          Codziennie w nocy pracujac wypijam dwa,trzy kieliszki wina to nalog?

Tu nie chodzi o ilość tylko o systematyczność i o to że musisz się napić. Czasami wystarczy JEDNA butelka piwa pita codziennie od lat- to jest nałóg.
    • rosapulchra-0 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 00:43
      PPP
      big_grinbig_grinbig_grin
    • gacusia1 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 02:28
      1. Slodycze
      2. TVN wink
      3. Kawa? -nie jestem pewna...
      Kiedys
      4. Kawa na 100%
      5. Sex tongue_out
    • fabryka.lodow.napatyku Re: Wasze nałogi 27.04.11, 03:37
      warzywa (dlatego nigdy nie skorzystam z Dukana)
      kawa, ktorej obecnie nie moge pic, ale czasami oszukuje i pije sztuczna lure
    • echtom Re: Wasze nałogi 27.04.11, 08:29
      Kawa rano i po południu, słodycze, forum. Nie walczę z tym przesadnie, bo trzeba mieć w życiu jakieś rozrywki wink
    • madame_zuzu Re: Wasze nałogi 27.04.11, 08:50
      kawa i ematka z przydatkami tongue_out

Nie wiem czy zaliczyć do tego fajki, bo czasami spalam 5 dziennie, a czasami kilka dni pod rząd żadnej i nie czuję z tego powodu braku.

Ostatnio uzależniłam sie od szydełka. Czasami nawet sny mam z tym związane tongue_out jak przesadzę za dnia z szydłemtongue_out
      • sowa_hu_hu Re: Wasze nałogi 27.04.11, 08:57

żarcie w różnej formie - od słodyczy po boczek big_grin

internet w różnych jego odsłonach
    • broceliande Re: Wasze nałogi 27.04.11, 09:03
      Gry! Z hidden objects trochę się wyleczyłam, ale jest taka jedna "Diner dash", normalnie mam potrzebę zagrać w wolnej chwili, a mam ją już kilka lat.
      I szpinak.
      Właśnie rośnie na działce i będę jadła CODZIENNIE.
    • aanna6 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 09:10
      -peplanie przez telefon i
      -pepsi (ok 2l dziennie)
    • katia.seitz Re: Wasze nałogi 27.04.11, 14:18
      Stały nałóg - internet.
      Mam tendencje do wpadania w inne "ciągi", ale jak widzę, że przeginam, to odstępuje od tego i zamieniam na inny wink Potrafię 2-3 miesiące wypijać po 2 litry coli dziennie, a potem jest kilka miesięcy abstynecji. Z fajkami mam jak madame_zuzu - dodatkowo, jak wypalę w jakimś tygodniu więcej niż zwykle, to w następnym nie palę wcale. Podobnie z alkoholem - jak się zdarzą 2-3 okazje do spożycia w tygodniu, to w następnym nie piję.
      • naomi19 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 08:08
        Akurat okresy abstynencji są tylko potwierdzeniem wystąpienia nałogu, a uzależnić można się praktycznie od wszystkiego.
    • drinkit Alko. n/t 27.04.11, 14:20
    • e-dziunia Re: Wasze nałogi 27.04.11, 16:35
      internet, cola z Biedronki i kawa zbożowa wink
      no limit! big_grin
    • iwoniaw 1.Kawa 2.Net 3. Czekolada 27.04.11, 16:58
      W ww. kolejności. Dwa ostatnie jestem w stanie odstawić bez objawów "głodu", bez kawy usypiam i mam ciśnienie niższe niż nieboszczyk.
      • jszko222 Re: 1.Kawa 2.Net 3. Czekolada 27.04.11, 17:09
        Różnego rodzaju słodycze, a przede wszystkim czekolada (to już chyba naprawde podpada pod nałóg).
    • baltycki Re: Wasze nałogi 27.04.11, 17:13
      Baby (seks), alkohol, papierosy, kawa, internet i.... luzik smile
    • rosapulchra-0 Jestem zawiedziona :( 27.04.11, 17:31
      A gdzie zakupoholiczki? hazardziści? pracoholicy? uzależnieni od seksu, od botoksu i operacji plastycznych? No gdzie, ja się pytam suspicious Nawet palaczy jak na lekarstwo suspicious
    • tempera_tura Re: Wasze nałogi 27.04.11, 17:33
      -fajkisad
      -cola
      -kawa
      -amerykańskie durne seriale
      -landrynki kwaśne i kitkat senses(? jakoś taksmile
      -mój Małżonek...
    • czarnaalineczka net net i net 27.04.11, 17:39

• mijaczek Re: net net i net 27.04.11, 18:26
        Internet (facebook, ematka, etc) a co za tym idzie moj telefon, ktory czasami musze ladowac 2 razy dziennie bo spedzam tyle czasu na nim… chipsy kukurydziane + salsa… naprawde mam z tym problem… potrafie jesc codziennie… czasami zrobie sobie nachos, albo dorzuce 6 layer dip albo guacamole, ale najczesciej tylko chips + salsa… ech… no I kawa oczywiscie… czasami wciagne sie w gry, ale dlatego ich nie instaluje, bo to pulapka dla mnie…
    • chusteczka4 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 18:32
      Na pewno kawa, papierosy, internet aaaaa jak mogłabym zapomnieć lakiery do paznokci, których nigdy nie mam dość aż głupio się przyznać ile ich mam tongue_out
      • drinkit Re: Wasze nałogi 27.04.11, 21:43
        chusteczka4 napisała:

> Na pewno kawa, papierosy, internet aaaaa jak mogłabym zapomnieć lakiery do pazn
        > okci, których nigdy nie mam dość aż głupio się przyznać ile ich mam tongue_out

Ile masz i czy udało Ci się jakikolwiek zużyć do końca (lub do linii pędzelka)? Bo ja mam zawsze mało (max 2-3) i nigdy mi się to nie udało.
        • chusteczka4 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 23:30
          Mam głupi nawyk wchodzenia do drogerii kupowania różnych kolorów, których nie mam i nawet wszystkich nie zużywam a wciąż kupuje następne. Nie napisze ile mam, bo dziewczyny pomyślą, że jestem szalona! tongue_out
    • marghe_72 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 18:53
      czekolaaaaada

i żarcie jako takie..
      • loganmylove Re: Wasze nałogi 27.04.11, 19:28
        Fajki, wino i internetsmilei cholera...romansesmile
        • marzeka1 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 21:22
          Kawa, szczególnie z rana, oraz słodycze.
    • shellerka Re: Wasze nałogi 27.04.11, 21:26
      głównie alkohol, ale u mnie nałogi tak jakoś falami sie przewalaja przez me zycie. raz jestem palaczka, raz pijaczka, raz maniaczką czekoladową, był czas, że lubiłam sobie coś wciągnąć wink na ruszt oczywiście tongue_out, byłam też zakupoholiczką.
      i jakoś każdy nałóg mi mija po jakimś czasie sam, nie proszony.
      np. przez miesiąc uwielbiam whiskey, po czym przychodzi czas, ze nie mogę. to samo z fajkami, winem, wódką, a nawet - zakupami ubraniowymi!!!
      jakaś taka dziwna jestem....
      • martinkowa Re: Wasze nałogi 27.04.11, 21:43
        Cola i mozzarellasmile
        • marcysia51 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 21:46
          Jedzenie pod każdą postacią to cud,że nie ważę 100 kg.
      • chusteczka4 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 23:33
        A co takiego wciągałaś tongue_out
      • naomi19 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 08:10
        Albo się jest alkoholoczką albo nie. Zdecyduj się. Okres abstynencji nie oznacza wyjście z problemu, akurat najgorsi aloholicy miewają okresy abstynencji.
        • naomi19 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 08:16
          W sumie Twoje uzależnienia ideanie tłumaczyłoby nieporadność wychowawczą wobec dzieci, teraz rozumiem, czemu sobie nie radzisz, szukaj pomocy dziewczyno póki będzie za późno.
        • rosapulchra-0 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 08:53
          naomi19 napisała:

> Albo się jest alkoholoczką albo nie. Zdecyduj się. Okres abstynencji nie oznacz
          > a wyjście z problemu, akurat najgorsi aloholicy miewają okresy abstynencji.

Podaj, proszę, przykład najgorszego alkoholika?
          • naomi19 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 21:36
            Kwaśniewski big_grin
      • chudalaska Re: Wasze nałogi 18.06.11, 22:17
        Polecam obejrzeć filmik o nałogach : www.youtube.com/watch?v=55xVPMEvSrs&feature=channel_video_title

W śmieszny sposób przedstawione problemy używek.
    • leeloo2002 Re: Wasze nałogi 27.04.11, 23:23
      kawa i słodycze niestety. Ze słodyczami to jest tak, że niby nie wpierniczam batonów, wafelków ale np dobrej czekolady nie potrafię sobie odmówić niestety
      • asocial Re: Wasze nałogi 27.04.11, 23:34
        nie mam zadnych. Slodyczy nie traktuje jako uzaleznienia, ale naturalna potrzebe mojego cialatongue_out.
        Internet jest w obecnych czasach niezbedny do zycia (np. dla mnie ze wzgledu na prace), wiec to tak, jakby powiedziec, ze uzaleznieniem jest np. metro. A moze jest?,)

Kiedys bylam uzalezniona od fajek, ale sprawnie rzucilam: podjelam decyzje w kilka dni i nigdy nie wrocilam do nalogu, mimo ze moj facet pali jak komin:p
    • aga.pier zdecydowanie zakupy: ciuchy, buty, dodatki n/t 28.04.11, 07:36

• fiszki Re: Wasze nałogi 28.04.11, 07:56
      kawa, herbata z herbaciarni, słodycze, net, książki
    • naomi19 Re: Wasze nałogi 28.04.11, 08:14
      Do niedawna nie byłam uzależniona od niczego. Kawę pijałam kilka razy w roku, tak samo jak alkohol. Papierosy paliłam w minimalnych ilościach, czasem 2 papierosy dziennie, czasem w ogóle. Internet/tvn24 jak jet to jest dobrze, jak nie ma to zero stresu. Niestety ostatnio zauważyłam, że kawa trzyma mnie przy życiu a jej brak boleśnie odczuwam.
      Nie jestem z tego powodu zadowolona, rozumiem, że jest to silny "uzależniacz" silniejszy od niektórych narkotyków, ale uzależnienie od czegokolwiek to niefajna sprawa. Pocieszam się, że to tylko kawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka