Dodaj do ulubionych

Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy?

• to_nie_my_toniemy Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 22:27
      4 jest cyfrą idealną!półlitrowe nie te półtaralitrowesmile
      Najlepiej jak to jest Ciechan miodowy albo pszenicznesmile
      Po 4 konic kropka i żołądek odmawia współpracysmile
    • selavi2 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 22:57
      Ja mogę bezkarnie wypić jedno piwo, po drugim jestem porzadnie wstawiona.

Ale znam z 3 takich delikwentów co potrafią wypić 4-5 piw CODZIENNIE po pracy i ... normalnie nie znać tego po nich. A ja jako DDA baaardzo wyczulona jestem.
    • katriel Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 23:00
      Zwykle wypijam dwa, bo po jednym w ogóle nie czuję, że piłam alkohol. Po dwóch
      już coś zaczynam czuć.
      Jak siedzę długo (np. do 2-3 przy ognisku), to jak mi się te pierwsze dwa ulatniają,
      to wypijam 1-2 kolejne. Żeby podtrzymać ten miły stan lekkiego ubzdryngolenia.
      Więcej niż 4 przy jednym posiedzeniu nigdy nie wypiłam. Ale pewnie potrafiłabym,
      bo nie mam poczucia że to kres moich możliwości. Nie piję więcej bo nie czuję
      potrzeby, nie dlatego że nie mogę.
    • haidi0111 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 23:13
      Wieczorem na imprezie czyli przez 4-6 godzin 4 mogę wypić bez żadnych konsekwencji zdrowotno-psychicznych. Wakacyjnie czyli łącznie z plażowaniem i piciem piwa i wieczornym biesiadowaniem (czytaj 14 godzin) to 8 spokojnie się zmieści. Wodki nie lubię i generalnie mam z nią złe wspomnienia związane - mniej kontrolowalna jest wink Pije człowiek spokojnie, a potem nagle wstaje się od stołu i nogi niosą nie w tą stronę, co by głowa chciała... A po winie to mam kaca przez pół dnia ;-P
    • duch_mariana Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 23:54
      Nie liczyłem nigdy, bo nie pamiętałem wyniku i nie pamiętałem czy w ogóle liczyłem. Wczoraj w trakcie dnia wypiłem 6, wieczorem przy grillu kolejne 6 i byłem w stanie wskazującym na spożycie, ale zachowałem przytomność umysłu. Do stanu przedbetonowego musiałoby być jeszcze ze cztery, bo potem to już coraz szybciej bierze.
      • lannntana Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 08:57
        Kiedyś mogłam wypić przez wieczór 10 Warek Strong,teraz już po dwóch odpadam a rano czuję się fatalnie. Z alkoholu pijam tylko piwo i wermut,mocniejsze alkohole mi szkodzą i nie lubię. Zresztą alkohol w ogóle zaczął mi szkodzić (starość) więc wypijam może trzy piwa w miesiącu.
    • e_r_i_n Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 09:25
      Maksymalnie 2-3
      Ale rzadko mi się zdarza, bo średnio lubię. Tzn. nie zawsze mam ochotę.
      Zdecydowanie wolę Martini z mieszanką soków pomarańczowego i grejpfrutowego. Tego mogę duuużo smile
      • loganmylove Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 09:56
        Gdzieś 2-3 bo więcej się w brzuchu nie mieści no i kac rano nieprzyjemny...sad ale wina butlę spokojniesmile
    • truscaveczka Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:08
      Personal Best mojego ojca - 17 piw.
      Mój - jedno.
      Męża - dwa, ale resztkę wciągał na siłę i źle się czuł.
    • malepiffko Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:28
      bedac licealista jednego wieczoru (22-3) wypilem 8 warek strong i jest to moj rekord. wedlug kalkulatorow internetowych "alkomatow" jest to teoretycznie dawka smiertelna.
      teraz po 2 mam dosc. optymalna ilosc to poltora piwa czyli 0.75 l.
    • tonik777 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:36
      Ja maks. 3 na wieczór. I chodzi nie tylko o upicie się, ale też o pojemność układu pokarmowego. Po trzech piwach czuję się po prostu pełny i nic więcej nie dam rady w siebie wlać.
    • kapitansiuwax Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:38
      ta a ja nie ukrywam że po 3 już się dobrze bawie zresztą wszystko zalezy od tego jak szybko i czy cos sie je. pozatym to żenujące w naszej kulturze że nie można już się z kimś spotkać 'tak o' tylko trzeba iść na piwo albo jakiś alkohol najlepiej do klubu. pozatym wole jointy
    • hobbes1980 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 12:22
      8 piw to nie jest jakis niebywaly wyczyn. Wszystko oczywiscie zalezy od tego w jakim czasie, ile kto 'trenuje' i ile wazy. Kiedys w przeciagu doby (z przerwą ok 2 godz na sen) wypilem chyba ze 25 i kończyłem w pionie. Świetna impreza byłabig_grin
    • poppy_pi Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 12:24
      Zazwyczaj nie wypijam więcej niż 3 (nooo maksymalnie 4) reddsy jabłkowe bo więcej nie mieści mi się w żołądku i kolejne już mi zwyczajnie nie smakują wink Im jestem starsza tym mniej piję, często kończę na jednym. Mój facet wypija 3-6 piw maxymalnie.
    • zewszad_i_znikad Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 12:26
      Partnera na szczęście nie mam, nie potrzebuję - więc nie podam, ile ta nieistniejąca osoba może wypić.
      Dla mnie nawet łyk alkoholu, w tym piwa, to za dużo (po prostu nieprzyjemnie).

Przykład anegdotyczny: raz w życiu byłam na typowym łażeniu z pubu do pubu. "Zaliczyłyśmy" 4 lokale. Jedna koleżanka wypiła 6 piw, druga 4 piwa, a ja: colę, fantę, gęsty napój z jogurtu i truskawek oraz herbatę.
      (Skądinąd herbaty uwielbiam - zwłaszcza wypróbowywanie coraz to nowych smaków. Niemal wszelkie: czarne, zielone, ziołowe... najmniej owocowe na bazie hibiskusa, ale i takie czasem piję. Potrafię wypić 9 szklanek herbat, obowiązkowo różnych, w ciągu jednego dnia.)

Poważniej: po prostu NIE ZNOSZĘ alkoholu. Już w wieku jakichś 12 lat mogłam za zgodą rodziców spróbować odrobiny wina czy piwa i przekonałam się, że smak alkoholu jest dla moich kubków smakowych nie do zniesienia. Picie alkoholu to dla mnie 100% nieprzyjemności. Na to nakłada się warstwa psychiczna: po pierwsze upodobanie do odróżniania się od innych (więc nie wstydzę się jako jedyna w towarzystwie wypić herbatę zamiast piwa, a nawet mogę się tym lubować), po drugie przekonanie, że odurzenie typu alkoholowego nie jest ciekawym stanem. Ze względu na działanie byłabym skłonna przełknąć okropne w smaku środki takie jak peyotl czy ayahuasca (tym niemniej póki co pozostaję teoretyczką), użerać się z wmuszeniem w siebie iluś tam porcji alkoholu (ilość prowadząca u mnie do nietrzeźwości jest nieznana i zapewne nigdy zbadana nie będzie) dla stanu byle rozweselenia nie mam zamiaru.
    • canaris1 25 piw 27.06.11, 13:12
      Pewnie nikt i tak ni euwwierzy ale napiszę. Rok temu wspólnie ze szwagrem wypiliśmy po 25 piw na głowę - były to półlitrowe butelki i warki, i zywce, i miodowe i żubry. Pilismy od 13-20 przy grillu a potem przerwa bo sklepy były pozamykane. Dodam , że grubasem nie jestem waze 70 kg nie nawaliłem się totalnie film mi sie nie urwał.
      • the_last_guardian_angel Re: 25 piw 27.06.11, 13:29
        canaris1 napisał:

> Pewnie nikt i tak ni euwwierzy ale napiszę.

Ale dlaczego ma nikt nie uwierzyć?! Skrzynka (20 butelek) na dwóch na wieczór to jest taki optymalny zestaw dla dwojga....

Tylko piwa a nie tego chemicznego syfu...

W.
        • canaris1 Re: 25 piw 27.06.11, 14:32
          the_last_guardian_angel napisał:

> canaris1 napisał:
          >
          > > Pewnie nikt i tak ni euwwierzy ale napiszę.
          >
          > Ale dlaczego ma nikt nie uwierzyć?! Skrzynka (20 butelek) na dwóch na wieczór t
          > o jest taki optymalny zestaw dla dwojga....
          >
          > Tylko piwa a nie tego chemicznego syfu...
          >
          > W.
          Nie skrzynka na 2!!!!!!!!!!!! Tylko 25 na osobę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • sadosia75 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 13:17
      Nie lubię alkoholu, nie piję alkoholu. Więc nie wiem ile by mi było trzeba ( podejrzewam , że bardzo mało ) żeby się zakręcić. Odrzuca mnie sam zapach ( smród się znaczy ) alkoholu. Więc nie wyobrażam sobie, że mogłabym wlać w siebie choćby łyk piwa, wina czy wódki.
      • ylunia78 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 13:23
        Ostatnio Gingersa 1puszke piłam 3dnitongue_out
        Mąż wypija 1-3."Napruty" jest po jakiś 8.
        Kolega nasz może wypić "morze"alkoholu i nic po nim nie widać.Jest wysoki,zbudowany.
    • miniofilka Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 13:24
      Dwa mocnesmile
      gdybym wypiła więcej, to by mnie brzuch rozbolał
    • wkkr Kolega z pracy 27.06.11, 13:37
      będąc w delegacji wypił do kolacji (bardzo długiej kolacji) 15 piw.
      Potem spał w łazience.....
    • senseiek Moj rekord to 11.. 27.06.11, 14:25
      Moj rekord to 11..

Ale staram sie zatrzymac na 6 dziennie.
      • thaures Re: Moj rekord to 11.. 27.06.11, 14:37
        Nie jestem w stanie przełknąć łyka piwa, mogę "wlać" w siebie pół szklanki Reedsa , ale tylko jabłkowego...
        • heyjoe Re: Moj rekord to 11.. 27.06.11, 16:26
          To powinnaś sobie załatwic orzeczenie o niepełnosprawności.
          • senseiek Tylko geje poja piwa smakowe.. ;) 27.06.11, 17:44
            > To powinnaś sobie załatwic orzeczenie o niepełnosprawności.

Tylko geje poja piwa smakowe.. wink
    • wiesenblum Re: Pije dopoki czuje smak 27.06.11, 15:31
      czyli najczesciej jest to max 4-5 piw za jednym posiedzeniem (do dluzszej kolacji, przy spotkaniu w pubie itp) - potem to nie ma sensu.
      "Mocy przerobowej" mam na jakies 10-12, tylko - j.w. - po co ? lanie w siebie tylu litrow cieczy na pewno oraganizmu nie raduje (chocby to byla woda) - ostatecznie czlowiek to nie pompa ssaco tloczaca
      Jesli chce sie mocniej wstawic to 2 butelki wina zalatwi sprawe a i smak szlachetniejszy i litrow mniej.

Mowimy o dawkach nie powodujacych zejscia dzis i kaca na drugi dzien.
      Zreszta ja po piwie kaca nie mam - predzej i sie cofnie z ilosci niz wypije tyle zeby miec kaca na drugi dzien.
    • sueellen Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 16:04
      Nie potrafię wypić nawet 0,33 i nie dlatego, że mi sie kreci w glowie ale dlatego e bardzo szybko czuję sie pełna i to poczucie sytosci nie pozwala na więcej.
    • baltycki Dzisiaj sprawdze, jutro odpowiem. n/t 27.06.11, 16:07

• heyjoe Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 16:13
      Ja piwa wypić dużo nie moge ani nie lubie.
      Ale moj typowy zestaw imprezowy, taki po którym rano dobrze się czuje, to dwa piwa i 0.7 wódy. Czasem zdarza się wypić więcej ale wtedy to już następnego dnia nie jestem taki zadowolony.
      • aggula3 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 17:03
        Dwa piwa jak na kogos kto piwa nie lubi to niezły wynik smile. Ja piwo lubię i dla mnie 2 to max.Mój rekord to 4 , przez cały wieczór. Wiecej bym nie zmiesciła . Pijana jestem po 2, po trzecim ten stan mija .
    • tully.makker Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 16:36
      Ja gora jedno, chlopa nie widzialam nigdy zeby wydudnil wiecej niz 3 - 4, choc pewnie by mogl, tylko po co?
    • black_margo Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 19:13
      To zależy od wielu czynników. Jak jestem zmęczona, to po 2 mam dość. ale jak się "trenuje" kilka dni- urlop czy długi weekend np., to ja też mogę 8 wypić (w ciągu powiedzmy 5 godzin przy grilu) i jestem normalnie na chodzie. mój rekord za starych dobrych czasów to 12. a jestem niewielką kobietką i każdy się dziwi, gdzie to mi się mieści. smile moja mama mawia, że jestem nieekonomiczna, jeśli chodzi o picie i jedzenie, za to można mnie w dziecinnym sklepie ubierać smile więc się wyrównuje. Kaca i ból głowy mam tylko wtedy, jak mieszam różne gatunki alkoholi. 0,7 też mi się zdarzyło "popełnić" i nie padłam niepitomna. nie sama oczywiście. koleżanka drugie tyle wypiła i też chodziła nadal na dwóch.
      a wina to mniej więcej litr. pewnie mogłabym więcej, ale wtedy pewnie bym się ululała. a tu chodzi o dobry humorek, no nie?
      A, i nie piję codziennie. smile żeby nie było.
    • lady.papryczka Re: Jedno 27.06.11, 21:15
      Po drugim jestem pijanasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka