to_nie_my_toniemy Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 22:27 4 jest cyfrą idealną!półlitrowe nie te półtaralitrowe Najlepiej jak to jest Ciechan miodowy albo pszeniczne Po 4 konic kropka i żołądek odmawia współpracy Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 22:57 Ja mogę bezkarnie wypić jedno piwo, po drugim jestem porzadnie wstawiona. Ale znam z 3 takich delikwentów co potrafią wypić 4-5 piw CODZIENNIE po pracy i ... normalnie nie znać tego po nich. A ja jako DDA baaardzo wyczulona jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 23:00 Zwykle wypijam dwa, bo po jednym w ogóle nie czuję, że piłam alkohol. Po dwóch już coś zaczynam czuć. Jak siedzę długo (np. do 2-3 przy ognisku), to jak mi się te pierwsze dwa ulatniają, to wypijam 1-2 kolejne. Żeby podtrzymać ten miły stan lekkiego ubzdryngolenia. Więcej niż 4 przy jednym posiedzeniu nigdy nie wypiłam. Ale pewnie potrafiłabym, bo nie mam poczucia że to kres moich możliwości. Nie piję więcej bo nie czuję potrzeby, nie dlatego że nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
haidi0111 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 23:13 Wieczorem na imprezie czyli przez 4-6 godzin 4 mogę wypić bez żadnych konsekwencji zdrowotno-psychicznych. Wakacyjnie czyli łącznie z plażowaniem i piciem piwa i wieczornym biesiadowaniem (czytaj 14 godzin) to 8 spokojnie się zmieści. Wodki nie lubię i generalnie mam z nią złe wspomnienia związane - mniej kontrolowalna jest Pije człowiek spokojnie, a potem nagle wstaje się od stołu i nogi niosą nie w tą stronę, co by głowa chciała... A po winie to mam kaca przez pół dnia ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 26.06.11, 23:54 Nie liczyłem nigdy, bo nie pamiętałem wyniku i nie pamiętałem czy w ogóle liczyłem. Wczoraj w trakcie dnia wypiłem 6, wieczorem przy grillu kolejne 6 i byłem w stanie wskazującym na spożycie, ale zachowałem przytomność umysłu. Do stanu przedbetonowego musiałoby być jeszcze ze cztery, bo potem to już coraz szybciej bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
lannntana Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 08:57 Kiedyś mogłam wypić przez wieczór 10 Warek Strong,teraz już po dwóch odpadam a rano czuję się fatalnie. Z alkoholu pijam tylko piwo i wermut,mocniejsze alkohole mi szkodzą i nie lubię. Zresztą alkohol w ogóle zaczął mi szkodzić (starość) więc wypijam może trzy piwa w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 09:25 Maksymalnie 2-3 Ale rzadko mi się zdarza, bo średnio lubię. Tzn. nie zawsze mam ochotę. Zdecydowanie wolę Martini z mieszanką soków pomarańczowego i grejpfrutowego. Tego mogę duuużo Odpowiedz Link Zgłoś
loganmylove Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 09:56 Gdzieś 2-3 bo więcej się w brzuchu nie mieści no i kac rano nieprzyjemny... ale wina butlę spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:08 Personal Best mojego ojca - 17 piw. Mój - jedno. Męża - dwa, ale resztkę wciągał na siłę i źle się czuł. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:28 bedac licealista jednego wieczoru (22-3) wypilem 8 warek strong i jest to moj rekord. wedlug kalkulatorow internetowych "alkomatow" jest to teoretycznie dawka smiertelna. teraz po 2 mam dosc. optymalna ilosc to poltora piwa czyli 0.75 l. Odpowiedz Link Zgłoś
tonik777 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:36 Ja maks. 3 na wieczór. I chodzi nie tylko o upicie się, ale też o pojemność układu pokarmowego. Po trzech piwach czuję się po prostu pełny i nic więcej nie dam rady w siebie wlać. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitansiuwax Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 11:38 ta a ja nie ukrywam że po 3 już się dobrze bawie zresztą wszystko zalezy od tego jak szybko i czy cos sie je. pozatym to żenujące w naszej kulturze że nie można już się z kimś spotkać 'tak o' tylko trzeba iść na piwo albo jakiś alkohol najlepiej do klubu. pozatym wole jointy Odpowiedz Link Zgłoś
hobbes1980 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 12:22 8 piw to nie jest jakis niebywaly wyczyn. Wszystko oczywiscie zalezy od tego w jakim czasie, ile kto 'trenuje' i ile wazy. Kiedys w przeciagu doby (z przerwą ok 2 godz na sen) wypilem chyba ze 25 i kończyłem w pionie. Świetna impreza była Odpowiedz Link Zgłoś
poppy_pi Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 12:24 Zazwyczaj nie wypijam więcej niż 3 (nooo maksymalnie 4) reddsy jabłkowe bo więcej nie mieści mi się w żołądku i kolejne już mi zwyczajnie nie smakują Im jestem starsza tym mniej piję, często kończę na jednym. Mój facet wypija 3-6 piw maxymalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 12:26 Partnera na szczęście nie mam, nie potrzebuję - więc nie podam, ile ta nieistniejąca osoba może wypić. Dla mnie nawet łyk alkoholu, w tym piwa, to za dużo (po prostu nieprzyjemnie). Przykład anegdotyczny: raz w życiu byłam na typowym łażeniu z pubu do pubu. "Zaliczyłyśmy" 4 lokale. Jedna koleżanka wypiła 6 piw, druga 4 piwa, a ja: colę, fantę, gęsty napój z jogurtu i truskawek oraz herbatę. (Skądinąd herbaty uwielbiam - zwłaszcza wypróbowywanie coraz to nowych smaków. Niemal wszelkie: czarne, zielone, ziołowe... najmniej owocowe na bazie hibiskusa, ale i takie czasem piję. Potrafię wypić 9 szklanek herbat, obowiązkowo różnych, w ciągu jednego dnia.) Poważniej: po prostu NIE ZNOSZĘ alkoholu. Już w wieku jakichś 12 lat mogłam za zgodą rodziców spróbować odrobiny wina czy piwa i przekonałam się, że smak alkoholu jest dla moich kubków smakowych nie do zniesienia. Picie alkoholu to dla mnie 100% nieprzyjemności. Na to nakłada się warstwa psychiczna: po pierwsze upodobanie do odróżniania się od innych (więc nie wstydzę się jako jedyna w towarzystwie wypić herbatę zamiast piwa, a nawet mogę się tym lubować), po drugie przekonanie, że odurzenie typu alkoholowego nie jest ciekawym stanem. Ze względu na działanie byłabym skłonna przełknąć okropne w smaku środki takie jak peyotl czy ayahuasca (tym niemniej póki co pozostaję teoretyczką), użerać się z wmuszeniem w siebie iluś tam porcji alkoholu (ilość prowadząca u mnie do nietrzeźwości jest nieznana i zapewne nigdy zbadana nie będzie) dla stanu byle rozweselenia nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
canaris1 25 piw 27.06.11, 13:12 Pewnie nikt i tak ni euwwierzy ale napiszę. Rok temu wspólnie ze szwagrem wypiliśmy po 25 piw na głowę - były to półlitrowe butelki i warki, i zywce, i miodowe i żubry. Pilismy od 13-20 przy grillu a potem przerwa bo sklepy były pozamykane. Dodam , że grubasem nie jestem waze 70 kg nie nawaliłem się totalnie film mi sie nie urwał. Odpowiedz Link Zgłoś
the_last_guardian_angel Re: 25 piw 27.06.11, 13:29 canaris1 napisał: > Pewnie nikt i tak ni euwwierzy ale napiszę. Ale dlaczego ma nikt nie uwierzyć?! Skrzynka (20 butelek) na dwóch na wieczór to jest taki optymalny zestaw dla dwojga.... Tylko piwa a nie tego chemicznego syfu... W. Odpowiedz Link Zgłoś
canaris1 Re: 25 piw 27.06.11, 14:32 the_last_guardian_angel napisał: > canaris1 napisał: > > > Pewnie nikt i tak ni euwwierzy ale napiszę. > > Ale dlaczego ma nikt nie uwierzyć?! Skrzynka (20 butelek) na dwóch na wieczór t > o jest taki optymalny zestaw dla dwojga.... > > Tylko piwa a nie tego chemicznego syfu... > > W. Nie skrzynka na 2!!!!!!!!!!!! Tylko 25 na osobę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia75 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 13:17 Nie lubię alkoholu, nie piję alkoholu. Więc nie wiem ile by mi było trzeba ( podejrzewam , że bardzo mało ) żeby się zakręcić. Odrzuca mnie sam zapach ( smród się znaczy ) alkoholu. Więc nie wyobrażam sobie, że mogłabym wlać w siebie choćby łyk piwa, wina czy wódki. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 13:23 Ostatnio Gingersa 1puszke piłam 3dni Mąż wypija 1-3."Napruty" jest po jakiś 8. Kolega nasz może wypić "morze"alkoholu i nic po nim nie widać.Jest wysoki,zbudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 13:24 Dwa mocne gdybym wypiła więcej, to by mnie brzuch rozbolał Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Kolega z pracy 27.06.11, 13:37 będąc w delegacji wypił do kolacji (bardzo długiej kolacji) 15 piw. Potem spał w łazience..... Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Moj rekord to 11.. 27.06.11, 14:25 Moj rekord to 11.. Ale staram sie zatrzymac na 6 dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Moj rekord to 11.. 27.06.11, 14:37 Nie jestem w stanie przełknąć łyka piwa, mogę "wlać" w siebie pół szklanki Reedsa , ale tylko jabłkowego... Odpowiedz Link Zgłoś
heyjoe Re: Moj rekord to 11.. 27.06.11, 16:26 To powinnaś sobie załatwic orzeczenie o niepełnosprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Tylko geje poja piwa smakowe.. ;) 27.06.11, 17:44 > To powinnaś sobie załatwic orzeczenie o niepełnosprawności. Tylko geje poja piwa smakowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesenblum Re: Pije dopoki czuje smak 27.06.11, 15:31 czyli najczesciej jest to max 4-5 piw za jednym posiedzeniem (do dluzszej kolacji, przy spotkaniu w pubie itp) - potem to nie ma sensu. "Mocy przerobowej" mam na jakies 10-12, tylko - j.w. - po co ? lanie w siebie tylu litrow cieczy na pewno oraganizmu nie raduje (chocby to byla woda) - ostatecznie czlowiek to nie pompa ssaco tloczaca Jesli chce sie mocniej wstawic to 2 butelki wina zalatwi sprawe a i smak szlachetniejszy i litrow mniej. Mowimy o dawkach nie powodujacych zejscia dzis i kaca na drugi dzien. Zreszta ja po piwie kaca nie mam - predzej i sie cofnie z ilosci niz wypije tyle zeby miec kaca na drugi dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 16:04 Nie potrafię wypić nawet 0,33 i nie dlatego, że mi sie kreci w glowie ale dlatego e bardzo szybko czuję sie pełna i to poczucie sytosci nie pozwala na więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
heyjoe Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 16:13 Ja piwa wypić dużo nie moge ani nie lubie. Ale moj typowy zestaw imprezowy, taki po którym rano dobrze się czuje, to dwa piwa i 0.7 wódy. Czasem zdarza się wypić więcej ale wtedy to już następnego dnia nie jestem taki zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
aggula3 Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 17:03 Dwa piwa jak na kogos kto piwa nie lubi to niezły wynik . Ja piwo lubię i dla mnie 2 to max.Mój rekord to 4 , przez cały wieczór. Wiecej bym nie zmiesciła . Pijana jestem po 2, po trzecim ten stan mija . Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 16:36 Ja gora jedno, chlopa nie widzialam nigdy zeby wydudnil wiecej niz 3 - 4, choc pewnie by mogl, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
black_margo Re: Ile potraficie wypic piw ,Wy i Wasi partnerzy 27.06.11, 19:13 To zależy od wielu czynników. Jak jestem zmęczona, to po 2 mam dość. ale jak się "trenuje" kilka dni- urlop czy długi weekend np., to ja też mogę 8 wypić (w ciągu powiedzmy 5 godzin przy grilu) i jestem normalnie na chodzie. mój rekord za starych dobrych czasów to 12. a jestem niewielką kobietką i każdy się dziwi, gdzie to mi się mieści. moja mama mawia, że jestem nieekonomiczna, jeśli chodzi o picie i jedzenie, za to można mnie w dziecinnym sklepie ubierać więc się wyrównuje. Kaca i ból głowy mam tylko wtedy, jak mieszam różne gatunki alkoholi. 0,7 też mi się zdarzyło "popełnić" i nie padłam niepitomna. nie sama oczywiście. koleżanka drugie tyle wypiła i też chodziła nadal na dwóch. a wina to mniej więcej litr. pewnie mogłabym więcej, ale wtedy pewnie bym się ululała. a tu chodzi o dobry humorek, no nie? A, i nie piję codziennie. żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś