rozamund 07.07.11, 18:41 Mam do wyboru - cyklinowanie starej (30-letniej) mozaiki parkietowej, lub zerwanie jej i położenie deski podłogowej. Co byście wybrały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: Podłoga 07.07.11, 18:49 Położyłabym deskę, bo mi się mozaika nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
rozamund Re: Podłoga 07.07.11, 18:51 Mnie też się nie podoba i chętnie bym ją wywaliła, tylko przerażają mnie koszty, a ktoś ze znajomych ostrzegał przed deską, że podobno źle się sprawuje. Z kolei cyklinowanie i lakierowanie też mnie przeraża, szukam mniejszego zła Odpowiedz Link Zgłoś
saga55-5 Re: Podłoga 07.07.11, 19:02 Bez bałaganu i tak się nie obejdzie bo i po cyklinowaniu i po zrobieniu podłogi z dech, lakierować trzeba niestety. Osobiście wolę deskę i takową mam. Niestety sosnową i po cyklinowaniu we wrześniu, już są minimalne rysy i to nie ze względu na jakieś złe użytkowanie. Sosna jest miękka, albo może tylko moja taka " czuła ". Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Podłoga 07.07.11, 20:00 ja kupiłam gotową już polakierowaną, pobieloną dębową deskę litą, parkieciarzowi praca zajeła 3 dni jeden dzień gruntowanie 2 dni klejenie, od razu ja można uzytkować, fakt koszt duży, ale efekt cudny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Podłoga 07.07.11, 20:11 > Z kolei cyklinowanie i lakierowanie też mnie przeraża, szukam mniejszego zła kup dywan pokrywajacy cala podloge Odpowiedz Link Zgłoś
rozamund Re: Podłoga 07.07.11, 21:30 Przez chwilę rozważałam taki pomysł, ale jednak nie - lubię gołe dechy Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Podłoga 07.07.11, 19:09 A ta deska to drewniana by miala byc? Bo jak myslisz o plastiku , to lepiej odswiez to co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rozamund Re: Podłoga 07.07.11, 21:31 Myślałam, że wszystkie deski są drewniane... które to te plastikowe? Jeśli chodzi o panele, to im mówię zdecydowane NIE. Oglądałam ostatnio deski w sklepie i podobały mi się dębowe Tarkett. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Podłoga 22.12.15, 10:15 Ja właśnie córce zafundowałam deski dębowe Kahrsa, drogie cholerstwo, ale przepięknie wyglądają, bardzo przyjemnie chodzi się bosą stopą po drewnie, dostosowane są do ogrzewania podłogowego. No jest efekt wow można zamiast mebli wstawić skrzynkę po pomarańczach i tak będzie dobrze wyglądało Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Podłoga 07.07.11, 20:08 Ja bym mozaikę wybieliła. Ale musisz mieć odpowiedni styl mieszkania (typ skandynawski na przykłąd). Odpowiedz Link Zgłoś
kolia30 Re: Podłoga 07.07.11, 20:34 Polecam firmę Parkiet House-zadzwoń, zapytaj, na pewno coś doradzą)))mi robili piękny dąb bielony-a maruda ze mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Podłoga 07.07.11, 20:43 Ja mam deskę Merbau - kładziona 4 lata temu - dziś porysowana jak cholera - będziemy cyklinować i utwardzać jakimś lakierem do pomieszczeń przemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Podłoga 08.07.11, 10:35 jak już masz pie...ik robić, a deska bardziej ci się podoba - to rób deskę. rujnacja mieszkania i kieszeni i tak cię nie ominie, a tak przynajmniej efekt będzie ci się podobał Odpowiedz Link Zgłoś
toltinka Re: Podłoga 30.07.11, 18:20 ja zdecydowanie wybrałabym nową podłogę i nie bawiłabym sie w cyklinowanie.. a jesli chodzi o wybór to napewno deski drewniane dębowe! co jak co ale dąb według mnie jest najlepszym materiałem na podłogę. przede wszytskim jest stylowe, nadaje niezwykły charakter pomieszczeniu i przede wszystkim jest trwałe. Dużo i ciekawe produkty pod tym względem ma Decowood. Napewno znajdziesz tam cos dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Podłoga 22.12.15, 10:22 Cyklinowanie i piękne listwy przypodłogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Podłoga 22.12.15, 10:25 Myślisz, ze 5 lat prawie buja się z porysowanym parkietem? Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Podłoga 22.12.15, 10:28 Nie spojrzałam na datę - dzięki. KTO wkleja takie sAtrocie i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk.w.skarpecie Re: Podłoga 22.12.15, 10:27 Klasyczny parkiet z dużych dębowych klepek. Wszelkie "innowacyjne" deski dębowe i inne, rzekomo I kategorii, po 10 latach wygladają jak podłoga w żydowskiej karczmie po dniu wypłaty Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Podłoga 22.12.15, 10:41 Spoko, kiedyś naprodukowałam się na temat buńczucznego 4 latka co w momencie mojej odpowiedzi miał już chyba z 11lat Odpowiedz Link Zgłoś