Dodaj do ulubionych

moja waga hłe hłe

23.07.11, 19:02
Od jakiegoś czasu chłop mi jęczy że mogłabym być szczuplejsza. A ja lubie swoją figurę -talie mam, cycka troche mam, własciwie tylko dooopska troche za dużo. Jak założe biodrówy to troche mi się wylewa. A po drugim dziecku jakaś szersza w biodrach sie zrobiłam...I wkurzał mnie tym gadaniem. A że ostatnio jest głośno o tym całym dukanie to wchodze sobie na jakąś strone z tym dukanem i tam jest kalkulator BMI , a przy nim dopiska ``sprawdż ile musisz schudnąć. Więc ja wpisuje swoje dane naciskam guzik ``oblicz``a tam wyskakuje mi wielki zielony napis Brawo masz idealną mase ciała -nie jest Ci potrzebna zadna dieta mój BMI wynosi 24... no nie ukrywam że ucieszyłam sie hłehłe

No i poszłam dalej i wpisuje dane mojego małża a jego bmi wyniosło...27, 7 i napis ``twój bmi oznacza nadwagę `` hłe hłe, niech mi tylko jeszcze coś wspomni o moim tłuszczu tongue_out

Jaką opcję wybrać (żartobliwie)
A: nie wierzyć takim kalkulatorom
B: wymienić chłopa

P.S. jakie jest wasze bmi???
Obserwuj wątek
    • klara-poisencja Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 19:08
      BMI jest niemiarodajne bo nie uwzględnia np. budowy ciała
      jednakowoż zmierzyłam sobie i mam 24,1 big_grin
    • lozanna3 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 19:13
      Moje 19,9, ale nie mogę dojść do wagi sprzed ciąży - ciągle mi 3 kg lata. wink
      • estelka1 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 19:23
        Ja to po prostu ideał big_grin przy swojej najniższej wadze w ostatnich latach, kiedy wyglądałam jak śmierć na chorągwi, waga była idealna, bmi 21,7. Teraz mi się przytyło około 5 kg, oponka bezczelnie zaczyna mi się wylewać, dalej jest idealnie, czyli 23,5 big_grin
        • znowu.to.samo Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 19:31
          Małżon przez tel oznajmił mi że kupił sliwki w czekoladzie, a ja mu na to, że ja będe mogła wcinać te śliwki a on nie, bo mi komp oznajmił że mnie żadna dieta potrzebna nie jest -a jemu tak big_grin

a tak poważnie -mam dylemat bo jak nawet schudne to moje cycki mi sie zmniejszą i już w ogóle chłopina nie będzie miał za co potrzymać big_grin. I tak żel i tak niedobrze...
          • estelka1 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 19:35
            Daj spokój. Jeśli dobrze czujesz się ze swoją wagą, to się nie katuj. Zwłaszcza, że Ty z tego gatunku, co chudnie od góry: najpierw na twarzy i wyglądasz jak ciężko chora, potem cyc Ci się kurczy, a strategiczne miejsca dopiero kiedy wszyscy wokół chcą Cię reanimować wink
    • koralik12 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 20:00
      moje BMI 18 mam tak od lat i cieszę sie ze nie rośnie z wiekiem i iloscia dzieci smile
    • kali_pso Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 20:04

No ale z biodrówek nadal Ci się wylewa, prawda? Nie pojmuję- BMI to jedno, wygląd, sylwetka, estetyka to zupełnie co innego.

Opcja C- razem z chłopem przejśc na dietę.
      • naomi19 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 20:59
        Opcja C- razem z chłopem przejśc na dietę
        Tylko nie Dukana!
    • ivaz Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 20:26
      Moje 17,8, a to juz niedowaga sad
    • truscaveczka Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 20:45
      28. Mam 8 kilo nadwagi (a nie 30, jak rok temu tongue_out).
    • zdecydowana_brunetka Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 20:54
      19,1 od "wieków"
      Zalezy od kalkulatora - w jednych mam niedowagę, w innych - wagę prawidłową
    • echtom Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 21:00
      > hłe hłe, niech mi tylko jeszcze coś wspomni o moim tłuszczu tongue_out

Eks 20 lat temu zrzędził, że nie uprawiam sportów i się roztyję jak moja mama. Na dzień dzisiejszy on wrzucił 20 kilo, a ja 2 tongue_out
    • dziub_dziubasek Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 21:13
      Moje obecnie wynosi 21,1. Trzy miesiące temu wynosiło 25,9 smile
    • estelka1 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 21:25
      Kobieto! Pora schudnąć, jeśli kupiłaś obręcz hula-hop i pasuje ona na ciebie jak ulał! big_grin Znowu.to.samo musiałam big_grin rżałam nad tą sygnaturką ze dwa dni big_grin
      • znowu.to.samo Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 21:54
        estelka1 napisała:

> Kobieto! Pora schudnąć, jeśli kupiłaś obręcz hula-hop i pasuje ona na ciebie ja
        > k ulał! big_grin Znowu.to.samo musiałam big_grin rżałam nad tą sygnaturką ze dwa dni big_grin

no do hula-hopa(hopu?) to mi troche brak, ale zdaje sie że na moją mamuśke by pasował smile
        u nas wszystkie babki w rodzinie dupiaste big_grin
        opcja C nie wchodzi w rachubę -mój małż cały czas twierdzi że on to ma dobrą sylwetkę.
        A że u niego ciąża piwno-spożywcza 6-7 miesiąc to tego nie widzi.....za to u mnie każdą fałdę wypatrzy....
        Czasem gada tylko że inni mają kaloryferki, a on ma słoneczko. Nosz jak mnie to wpienia...i co tu z takim robić????
        • estelka1 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 22:14
          Olej gościa big_grin albo jeszcze lepiej upiecz jakieś mega tuczące ciastuszko i udając że je wciągasz, nakarm go, a potem wyśmiej wink
          Kochana, mąż dowartościowuje się Twoim kosztem, bo widzi że jesteś apetycznie krągła i czuła na tym punkcie. A sam ma poważny problem z nadwyżkami. I zamiast zrzucać nadwyżki, stosuje spychologię pt. to żona powinna się odchudzać. A żona to niech trochę poćwiczy, kształty nabiorą seksownej jędrności, kondycja się poprawi i mężusiowi będzie można na nosie zagrać smile
          • angela10086 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 23:09
            mam 18,6
    • zuza-nka88 Re: moja waga hłe hłe 23.07.11, 23:16
      o kurna u mnie to juz wychudzenie...jeszcze troche i zniknetongue_out
      • hugo43 Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 09:09
        u mnie 22,a brzuch sie przelewa!u starego 24,ale on grubej kosci jest i wyglada ok.
    • angazetka Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 11:42
      Mam BMI 21. Wiem, że nie jest to idealny wskaźnik, ale krzepi smile
      • iuscogens Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 11:54
        No proszę Cię, nie mów, że za dużo. Ile ty byś chciała mieć?? 14?? 21 to jest dolna część normy. Nie mów, że ty też jesteś z tych co to ważą 45 kilo i im olaboga 5 kilo brakuje do wagi idealnej i nie mogą na ten tłuszcz się patrzeć smile
        • angazetka Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:08
          Nienienie, no co ty, nie znasz mnie? Ogólnie krzepi - np. że się ma już 24,5 wink Odchudzałam się, to wiem. Teraz to już tylko cieszy.
      • znowu.to.samo Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:02
        Rekordzistka ma nieco ponad 17. Toż to biedactwo chudziutkie jak patyczek musi być surprised

Estel mój chłop na ciasto sie nie połasi, bo on niesłodyczowy. Za to na jakąś tłustą golonke nie trzebaby było go dwa razy namawiać... swego czasu miał kumpla któryl do wszytskiego dodawał podsmażaną słonine (!) i mojemu małżowi to sie udzieliło i też jakiś czas latał do klepu po słonine, siekał, podsamażał i dodawał te skwareczki do czego sie dało. Matko jakby dalej tak jadł to miażdżyca murowana....na szczęście mu przeszło

jeśli chodzi o jęęędrność -najgorzej wygląda u mnie brzucho, a to dlatego że w czasie ciąży miałam brzuchol tak wielki jakby co najmniej bliżniaki w nim siedziały. Co i rusz ktoś sie pytał: Bliżnaki będą??? a ja że nie wiem, chyba nie bo na usg jedno było widać. A z tego ogromnego bębna wyszło jedno dziecko i to nieduże bo 2700 gram. No i ta skóra...na to to chyba tylko skalpel pomoże. sad no ale to chłop mi zrobił tongue_out to przez niego tongue_out
    • rosapulchra-0 Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 11:54
      BMI 23, ale mój mąż twierdzi, że ważę za dużo i moje BMI powinno być w okolicach maks 20. Czyli jakieś 8 kg mniej. No.. i tyle w tym temacie sciana
      • rosapulchra-0 Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:00
        Dodam, że na moje proporcje mam zachowane: obwód bioder 100, pasa 75, biust 93, wzrost 171. Za to mój wielki mąż: bioderka 108, pas 105, biust 108, wzrost.. przemilczę uncertain No cegła z niego, mała, czerwona, prosta suspicious
      • angazetka Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:09
        A mąż ma jakie BMI? Też 20? Nie? To niech się ugryzie tongue_out
        • rosapulchra-0 Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:22
          Oj tam, oj tam! Jego BMI wynosi 30,8, ALE ON JEST MĘŻCZYZNĄ! suspicious
          • znowu.to.samo Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:27
            rosapulchra-0 napisała:

> Oj tam, oj tam! Jego BMI wynosi 30,8, ALE ON JEST MĘŻCZYZNĄ! suspicious

łoooooo to jeszcze lepszy agent od mojego big_grin
    • niebieski_lisek Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:13
      Ja nie mogę rozczaić BMI. Mnie uczono, że idealna waga dla kobiety to wzrost w cm minus 110, a dla faceta minus 100. Bmi w ogóle nie uzwględnia tej różnicy między kobietą i mężczyzną.
      • znowu.to.samo Re: moja waga hłe hłe 24.07.11, 12:29
        są kalkulatory dla kobiet i dla mężczyzn i takie co uwzględniają wiek. No i podziałki są różne, ale i tak najwięcej mi wyszło 24,1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka