Dodaj do ulubionych

co was pociąga w pisaniu na forum?

31.08.11, 10:08
Serio pytam? Co skłania was ematki do przesiadywania na forach internetowych? Niektóre nicki widzę w każdym wątku, więc śmiem twierdzić, że niektóre z was spędzają tu wiele czasu...
Czasami fajnie poczytać, popisać, ale żeby tak cały czas forumować... w końcu to się nudne robi...
Nie macie np. znajomych z którymi możecie pogadać tak na żywo przy kawce np.?
Obserwuj wątek
    • serei Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:17
      Ile takich wątków było smile , dla niektórych jest to forma rozrywki, bo fajnie poczytac przy kawce niektóre wątki, posmiać się, napisac cos od siebie ale jednak mieć dystans i rozróżniac realne zycie od forumowego też trzeba umieć. Jest tutaj ( i na wielu forach) wiele kobiet, dla których forum jest zaspokojeniem potrzeby rozmowy, kontaktu, mi takich osób szkoda, widac które baby siedzą tu od rana do nocy, choćby po godzinach jakie są umieszczone przy ich postach, często zaczynają pisać o 6-7 rano a konczą późno w nocy. Szkoda takich kobiet dla których komputer jest głowna i niezastapioną rozrywką.
      Jest tez wiele nicków które udzielaja sie od 7 do 15-16 a potem milkną bo..... czas pracy miną i trzeba do domu iść big_grin a potem jeszcze szok i niedowierzanie że ktoś inny podwyżkę dostał, ale to inna bajka
      • serei Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:21
        * minął
        • kolpik124 Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:23
          Dokładnie, pewne nicki powtarzają się dzień w dzień 24h/dobę.

Nuda, brak innych zajęć, brak rodziny i znajomych w realu.
          • rosapulchra-0 Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:24
            kolpik124 napisała:

> Dokładnie, pewne nicki powtarzają się dzień w dzień 24h/dobę.
            >
            > Nuda, brak innych zajęć, brak rodziny i znajomych w realu.

Ostatnio codziennie bywasz. Powyższe?
      • baltycki Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 14:52

serei napisała:

> widac które baby siedzą tu od rana do nocy, choćby po godzinach
        > jakie są umieszczone przy ich postach, często zaczynają pisać o 6-7 rano
        > a konczą późno w nocy.

A potem w niedziele robia pranie.. bo w tygodniu czasu zabraklo wink
        (w niedziele maz/partner w domu, przed kompem nie wypada siedziec.. ale wypada ponarzekac, jaka to zapracowana bylam przez caly tydzien.. musze prac w niedzielewink)
    • wuika Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:24
      Siedzę w domu i poleguję, o tej porze znajomi w pracy. Zawsze sobie jakieś zajęcie znajdę, ale kawałek 'rozrywka' też musi być wink Forum to taka rozrywka raczej.
    • echtom Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:30
      Odpowiedzi na takie pytanie udzielam w wątkach sondażowych, nie w agresywnych smile Jeśli naprawdę Cię to interesuje, przeryj wyszukiwarkę, może znajdziesz.
      • mali_nowo Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:40
        Czyli odbierasz mój wątek jako agresywny?
        Nie, nie o to mi chodziło...
        Próbuje się jednać z wami ematki....
        Cieszę się że oprócz forum macie znajomych smile
        • wuika Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 10:44
          I jednanie zaczynasz od wątków sugerujących, żeśmy głupie, nierozgarnięte towarzysko, etc. Z kim Ty się chcesz jednać? suspicious
        • echtom Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 13:54
          Dobra - zdradzę Ci swój sekret: warsztat ćwiczę. Za 10 lat zostanę sławną pisarką i będziesz z wypiekami na twarzy zbierać na forum perły moich myśli tongue_out
          • rosapulchra-0 Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:25
            echtom napisała:

> Dobra - zdradzę Ci swój sekret: warsztat ćwiczę. Za 10 lat zostanę sławną pisar
            > ką i będziesz z wypiekami na twarzy zbierać na forum perły moich myśli tongue_out
            >

Tejj! Nie pchaj się przed szereg, tak? suspicious Teraz moja kolej! tongue_out
          • zona_mi Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 01.09.11, 20:48
            > Dobra - zdradzę Ci swój sekret

Dlaczego dopiero za dziesięć lat?
            • echtom Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 01.09.11, 22:22
              > Dlaczego dopiero za dziesięć lat?

Teraz nie mam warunków do pracy twórczej wink
    • lilka69 widze trolu, ze i tobie zaczyna sie tu podobac 31.08.11, 10:58

• lafiorka2 Jak już pisałam 31.08.11, 11:05
        Nie wszystkim wolno zadawac tu pytania,bo zaraz cię trollem nazywająwink
        • morgen_stern Re: Jak już pisałam 31.08.11, 11:14
          Zależy jakie pytania się zadaje i w jaki sposób. Dziwnym trafem trolla kolpika widzę ostatnio na forum co i rusz, najwyraźniej "przesiadywanie bezsensowne na forach" nie wszystkich dotyczy tongue_out
          Poza tym zieeeew, było takich wątków tu dziesiątki, dziwują się, oj jak dziwują, ale siedzą i czytają z wypiekami na twarzach tongue_out
          • mali_nowo Re: Jak już pisałam 31.08.11, 11:17
            No i co że było jak ematki piszą i tak w kółko o tym samym big_grin
            • morgen_stern Re: Jak już pisałam 31.08.11, 11:19
              A ty już tu pisałeś, tylko pod innym nikiem, prawda? Że tez wam się nie nudzi.
      • mali_nowo Re: widze trolu, ze i tobie zaczyna sie tu podoba 31.08.11, 11:19
        Oj i jest moja ulubiona Lileczka już dawno nie fantazjowałaś na Cip. No i nudno się zrobiło bez twoich opowieści...
        Pozdrawiam cieplutko
    • truscaveczka Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 11:39
      Wymiana zdań z dorosłymi osobami. W realu do 16 jestem z dziećmi, po 16 pracuję twórczo.
    • karra-mia Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 12:45
      bo tak lubię
      bo chcę
      bo mogę
    • czarnaalineczka Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 12:48
      mnie takie troliki jak ty pociagaja suspicious
      • rosapulchra-0 Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:38
        czarnaalineczka napisała:

>mnie takie troliki jak ty pociagaja suspicious

A ja?? A ja Cię nie po - cią - gam?? Ja?
        tongue_out
    • lilly_about Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 12:51
      Jak już wiesz pracodawca płaci mi za to, żebym sobie jakoś czas do 15 zagospodarowała.
    • barbibarbi Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 13:16
      to też mnie zastanawia, i takich nałogowych forumowiczów jest trochę nie tylko na ematce. Każde forum ma swoją stałą "obstawę".
      Ja raczej czytam, ale też nieczęsto - raz na kilka czy kilkanaście dni coś mi się rzuci w oczy, sporadycznie piszę. Zdarzyło mi się kilka razy wciągnąć w dyskusję, i przyznam że to było zupełnie niepotrzebne, kilka dni wyrwanych z życiorysu, ból oczu i pleców, i niesmak pozostały po dyskusji. Na koniec warto sobie zadać pytanie "po co mi to?" ........... no po co?

Nic z tych dyskusji nie wyniosłam, żadnej satysfakcji, czy nauki...........tylko niesmak.
      NIe chcę dowiadywać się jak inni podreperowują sobie ego, nie chcę czytać bluzgów czy wyśmiewania, dogryzania. Wolę wierzyć, że większość ludzi w realu ma dobre intencje i nastawienie do innych .................. a na forach biją pianę raczej frustraci.

Cenię jednak wymianę informacji, wiedzy na jakiś temat, chętnie korzystam z opinii innych na temat jakiś produktów, zdarza mi się też zamieszczać swoje doświadczenia i mam nadzieję że komuś to pomoże.

Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć kogoś kto codziennie od lat "siedzi" np na emamie, codziennie coś pisze, włącza się do dyskusji, zakłada nowe tematy. Są osoby które naprodukowały dziesiątki tysięcy wpisów!!! To już jest uzależnienie, toż to drugi etat przy kompie! A świat jest taki piękny, wystarczy wstać od komputera, pójść na spacer, porozmawiać z ludźmi, przytulić się do dziecka czy męża, wskoczyć na rower. Nie dajmy się wciągnąć do tego wirtualnego matriksa, to nie jest prawdziwe życie tylko kiepska namiastka.
      • tosterowa Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 13:21
        Jedni siedzą na emamie, inni na fejsbuku, inni na demotywatorach, a jeszcze inni grają w gry online. To demonizowanie internetu staje się już nudne. Zwykła rozrywka i tyle, adekwatna do czasów, w których żyjemy.
    • sadosia75 Serio odpowiadam 31.08.11, 13:25
      bo tak.
      Dlaczego ludzie czytają książki? Dlaczego ludzie jedzą jajecznicę? Dlaczego ludzie mają psy/koty/myszy itp? Dlaczego ludzie oglądają np. wiadomości na tvp1 a nie fakty na tvn? Dlaczego ludzie wolą kawę z mlekiem a inni bez mleka?
      Bo chcą, bo lubią, bo im wolno, bo ich na to stać, bo tak i już.
      I serio kolejne posty " och dlaczego piszecie na ematce" albo " to takie smutne jak się pisze na ematce" są żałosne! bo jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć, że ktoś coś robi bo chce, bo może bo lubi to to ma poważny problem. a jeśli ktoś czuje się lepszy bo na ematce NIE pisze no to ma idiotyczny sposób na podbudowanie swojego ego.
      • tobisia13 Re: Serio odpowiadam 31.08.11, 13:45
        Od paru miesiecy jestem na ematce wylacznie gdy synek spi,czyli teraz i wieczorem czasem zajrze.Zakladalam watek dwa razy bo w realu nie znalazlam odpowiedzi,a czasem czytajac znajduje odpowiedzi na moje pytania i o to chodzi w tym forum.Rowniez jestem przeciwna temu,zeby przesiadywac dla sportu i wysmiewac sie z innych.Tylko szkoda czasu na czytanie,a osoby widocznie nudza sie bo czytajac niektore watki zastanawiam sie o co chodzi???Rozumiem,ze zdarzaja sie dni,ze komus sie nudzi ale co dziennie?
      • echtom Re: Serio odpowiadam 31.08.11, 13:47
        > a jeśli ktoś czuje się lepszy bo na ematce NIE pisze no to ma idiotyczny sposób na podbudowanie swojego ego.

Ma prawo czuć się z tego powodu lepszy, niech mu tam będzie, tylko po co oznajmia to głośno na forum? smile
        • sadosia75 Re: Serio odpowiadam 31.08.11, 13:48
          A niech się czuje lepszy a prosze bardzo. Ale to i tak jest idiotyczny sposób smile
          • heca7 Re: Serio odpowiadam 31.08.11, 14:11
            Choćbym chciała to nie jestem w stanie w "realu" poznać opinii tylu osób na jakiś temat. Tu na forum wszyscy mają taką samą możliwość wypowiedzi. W jednej chwili wiem co myśli ktoś z Łodzi, Waszyngtonu, Londynu, Olsztyna, Jeleniej Góry, zamożny, niebogaty, dzieciaty i bezdzietny, rozwiedziony, żonaty z bloku , willi, kamienicy itd... Chcesz o coś zapytać? pytasz. Przy czym wybór tematu i moment kiedy skończę należy do mnie. Żyć nie umieraćwink A w tej chwili jestem praktycznie uniruchomiona w kuchni bo cały parter domu jest cyklinowany. Meble wyniesione, dzieci w ogródku i u babci, mąż w pracy do 16.00. Nawet nie mam po co obiadu robić. A wyjść z domu nie za bardzo mogę.
    • gemmavera Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 14:59
      mali_nowo napisała:

> Czasami fajnie poczytać, popisać, ale żeby tak cały czas forumować... w końcu t
      > o się nudne robi...

A tam, zaraz nudne...
      tongue_out
    • edelstein Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:10
      Ilu ludzi(a wlasciwie ematek), tyle powodow. Popatrz, ty sie dziwisz i twierdzisz, ze nudne tak dzien w dzien czytac i pisac tutaj, a ja zazdroszcze tym nickom, ze maja tak duzo czasu.
    • rosapulchra-0 Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:18
      Ja nie mam przyjaciół. Moją rodziną są moje córki i mój mąż. Znajomych okroiłam już chyba do zera. Miałam jeszcze niedawno dwie koleżanki, ale mnie zj*bały za.. jedna to nie wiem, ale chyba tak ogólnie, bo pretekstu szukała, więc obrobiła mi d*pę wszerz i wzdłuż. A druga jej uwierzyła. I jeszcze obie się obraziły!
      No to se pi*rdolę na forum. Poza tym ja rencistka schorowana jestem jeszcze, to czas mam. Ojjjjj, mam wink
    • sanrio Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:19
      no właśnie, ja się ciągle i nieustannie nad tym zastanawiambig_grin najlepsze są te pytające o wszystko, wygląda na to, że do nikogo ust nie otwierają w realu.
    • abionline Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:46
      Internetowy byt jest boski. Może moralizować i pouczać. Może być najbogatszą i najbardziej wykształconą ematką. Może posiadać największy domek i mieć najwspanialszego męża, a dzieci już od poduchy ma najlepiej wychowane. I wychowane na cycku oczywiście. Spierasz się z tym w jakikolwiek sposób? To odnieś się do butelki i do wynajmu mieszkania. Toż to margines...
      • czar_bajry Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 21:53
        Nie wiem jak innych ale mnie to shellerka, jak magnes mnie tu przyciągatongue_out
        • edelstein Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 31.08.11, 22:04
          Masz ciagoty w kierunku kobiet? big_grin a coz ta Shell ma takiego w sobie oprocz nazwy benzyniarni w nicku?
          • czar_bajry Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 01.09.11, 17:16
            Nie zrozumieszbig_grin
    • barbibarbi Re: Serio odpowiadam 01.09.11, 20:42
      to zgłoś naruszenuie netykiety jak nie podoba ci sie sygnatura gdzie ktoś cie obraża. Zdaje się że sygnatura też musi spełniać jakieś minimum kultury, bo w przeciwnym razie każdy mógłby sobie nabazgrać cokolwiek, jak widać nie wszyscy wiedzą co to jest regulamin forum, albo nie chcą wiedzieć.
    • yenna_m Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 01.09.11, 20:58
      no nuda skłania, nuda

sie przeprowadzilam, nikogo tu nie znam, nie mam kogo na kawusie wieczorną zaprosic, albo na herbatkę, albo na lampkę naleweczki własnoręcznie nalanej (i przyrządzonej), nie chce mi się wypakowywać, to se na jematce wink
    • dlania Re: co was pociąga w pisaniu na forum? 01.09.11, 22:36
      Ja nie mam ani jednego przyjaciela, rodzina mi umarla, sąsiad sie spalił, muszę na forum siedzieć.
    • suazi1 Dla mnie forum to tylko i wyłącznie odmóżdżacz w.. 02.09.11, 12:45
      ...trakcie pracy. Ale żeby nałogowo pisać o swoim życiu prywatnym? Że mojemu m. podoba się mój tyłek albo że kot sąsiadki ciągle wygrzewa się na masce mojego samochodu? Po cholerę?
      • barbibarbi Re: Dla mnie forum to tylko i wyłącznie odmóżdżac 02.09.11, 14:45

suazi1 napisała:
        Ale żeby nałogowo pisać o swoim życiu prywatnym? Że mojemu m.
        > podoba się mój tyłek albo że kot sąsiadki ciągle wygrzewa się na masce mojego
        > samochodu? Po cholerę?

zgadzam się w 100%
        zrozumiem rencistkę bez rodziny, osobę samotną bez specjalnych zainteresowań, jakąś niepelnosprawną zmuszoną do siedzenia w domu, czasowo siedzącą w domu - zwolnienie, brak pracy. Ale kobieta w pełni życia, mająca rodzinę i dzieci (wszak to emama) i siedzi taka na forum piątek, świątek, od świtu do nocy??? Nie pojmuję. Po co i na co? niektóre nicki podobno są aktywne LATAMI!!
        • azjaodkuchni Re: Dla mnie forum to tylko i wyłącznie odmóżdżac 02.09.11, 17:37
          Bo to lubię smile

azjaodkuchni.blogspot.com/--
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka