Dodaj do ulubionych

zjadłabym...

31.08.11, 11:23
kuchnia.wp.pl/fototematy/250/1/1/najbardziej-kaloryczne-kanapki.html
normalnie slina mi cieknie,precz z kaloriami.
Czy wy też czasem miewacie ochotę na coś mega tuczącego ?
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:25
      Ja mam najczęściej ochotę na coś mega tuczącego i niezdrowego. Aktualnie podgryzam czekoladę.
    • angazetka Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:27
      Mamy. I wtedy to jemy, oszczędzając kalorie na innych posiłkach.
    • truscaveczka Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:37
      Dajcie mi dużo tych kalorii. Ja bardzo lubię kalorie. Ja wszystko lubię <ślinotok>
      • truscaveczka Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:37
        Oraz: podoba mi się ta z tuńczykiem, chyba sobie taką na kolację zrobię smile
        • dziennik-niecodziennik Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:41
          no wlasnie, ktora najladniejsza? smile mi się podoba pizza burger i kanapka serowa smile
      • pitahaya1 Re: zjadłabym... 31.08.11, 17:08
        I pewnie w bioderka Ci nie wchodzi...
    • dziennik-niecodziennik Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:39
      owszem. z reguły wtedy to sobie funduję.
      te kanapki sa w większosci pięęęęękne suspicious to co mnie w nich przeraża to nie kalorie i tłuszcz, a ilosc soli...
    • lola211 Re: zjadłabym... 31.08.11, 11:46
      Gdy mnie najdzie megaochota to po prostu ide do maca i zamawiam tortille.Ostatnio z krewetkami.
      Zjem, dopcham frytkami, popije zimna cola i mam spokoj na miesiąc.

Tych kanapek z linka bym nie ruszyla, bo ta ilosc tłuszczu skutecznie hamuje mi apetyt.
    • echtom Re: zjadłabym... 31.08.11, 12:41
      Raz na parę miesięcy mam ochotę na jakiegoś fastfooda - najczęściej kebab. W młodości to nawet 1-2 razy do roku jadałam golonkę wink Z powszednich grzechów kulinarnych na pierwszym miejscu są ciastka francuskie.
    • imasumak Re: zjadłabym... 31.08.11, 12:48
      A weź przestań, po wczorajszym szaleństwie z kopertkami serowo - śliwkowymi mam po kokardkę kalorii wink
      O coś takiego - tylko zamiast margaryny (fuj) masło daję:
      www.uwielbiam.pl/przepisy/przegladanie/koperty-ze-sliwkami
      • a-ronka dzięki Ima 31.08.11, 12:57
        jutro mam wolne to zrobię na podwieczorek dzieciom.Wyglądają smakowicie,mniamsmile
        • imasumak Re: dzięki Ima 31.08.11, 13:58
          No i szybciutko się robi. Masło tylko trzeba z dwie godziny wcześniej wyciągnąć z lodówki smile
    • 18_lipcowa1 Re: zjadłabym... 31.08.11, 13:23
      > Czy wy też czasem miewacie ochotę na coś mega tuczącego ?

Jasne. Coraz mniej bo dbam o linię ale zdarzało się mi i w sumie nadal zdarza z premedytacją oraz prawie orgazmem zjeść MacDonalda, frytki smażone w głębokim oleju albo pizzę z toną sosu czosnkowego.
      • a-ronka Re: zjadłabym... 31.08.11, 13:25
        sos czosnkowy............
        jesu normalnie zjem dzis słoik tego nowego helmansa bo jest przepyszny.
        • lilly_about Re: zjadłabym... 31.08.11, 13:54
          Nie wkurzajcie mnie, bo ja mam najbliższego Maca 30 km od siebie!
          • mirmunn Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:00
            nie lubię fastfoodów
            ja to bym zjadła... profiterolki
            aaaaaaaaaach
            • a-ronka Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:29
              aaaaa te pitforolki to ptysiesmile

Nie,wolę maca z czosnkowym. A ta hamburgerowa pizza to będzie as w rękawie jak bede wizę przedłuzałasmile
              • mirmunn Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:38
                ja jadłam je u Włocha, były jak małe pysie, ale takie jakby "mokre" naponczowane
                nie takie lekkie i suche jak ptysie i z kremem jednym w środku, drugim na wierzchu i spojone sosem i polewą podobnie jak ciasto - tzw"cycuszki murzyńskie'
        • 18_lipcowa1 Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:19
          ja sama robię
          • mirmunn Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:22
            ech nie kuśsmile jadłam w niedzielę takie pyyyyyyyyyszne z polewą i sosem i kremem i to wszystko czekoladowe a krem w środku - drugi- waniliowy aaaaaaa
    • chipsi Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:00
      Wczoraj miała taką jazdę na jakiegoś hamcia albo pizze i fryteczki.... i powrócił z pracy mój mąż zbawiciel z kuponami do Mcdonaldsa... kochany jest. Nażarłam się jak prosiaczek i dobrze mi z tym big_grin
    • kfiatuszkowa Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:47
      Jakie wy okrutne jesteście wink
      Człowiek się próbuje ograniczać a wy z takim czymś wyjeżdżacie tongue_out
      Jezusmaria jadła która tą nową kanapkę grand royal z Maca? <klawiatura zalana śliną>
    • katia.seitz Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:56
      No, akurat te kanapki jakoś u mnie ślinotoku nie wywołały ,ale ogólnie, to owszem, lubię czasem zjeść coś niezdrowego. Główną pokusę stanowi u mnie pizza, zapiekanki z serem i ogólnie i różne tłuste sery. Staram się hamować, bo mam tendencję do tycia, i gdybym sobie pozwalała częściej niż 2-3 razy w tygodniu, to źle by ze mną było wink
      Niedawno po jakiejś dłuższej i bardziej męczącej jeździe na rowerze usiadłam sobie w knajpie. Miałam niby zamówić tylko picie, ale skończyło się na dużej porcji domowych frytek, serwowanych z ... majonezem. Pyszne to było tongue_out
      No i naszło mnie ostatnio na tartę gruszkową z kremem serowym, gdzieś widziałam przepis w jakimś babskim piśmie.
    • default Re: zjadłabym... 31.08.11, 14:56
      A ja nie lubię tych wszystkich macdonaldowych itp produktów i wcale mnie nie podniecają.
      Ale mam inną słabość, może gorszą... Uwielbiam chrupiące, ociekające tłuszczem skwarki ze słoniny. Kupuję słoninę prasowaną, kroję w kosteczkę i zesmażam, w założeniu to ma być do smarowania chleba, na zimno, ale ja nieraz wyżeram takie gorące skwary prosto z patelni - wszystkie naraz .... I do chleba zostaje sam smalec smile
      • kfiatuszkowa Re: zjadłabym... 31.08.11, 15:01
        Wygrałaś big_grin
      • pitahaya1 Re: zjadłabym... 31.08.11, 17:11
        A fuuuuj, paskudztwo.

Za to muszę przyznać, że i ole McD mnie nie rusza o tyle KFC już taksad(( Na szczęscie po drugiej stronie Wisły jest. Za daleko.
    • nanuk24 Re: zjadłabym... 31.08.11, 17:30
      Taaak i nic nie pobije ponad 30 cm kanapki ze stekiem z Quiznosa. Niebo w gebie.
    • sueellen Re: zjadłabym... 31.08.11, 17:35
      Nie. Wręcz przeciwnie - odrzuca mnie od tkiego jedzenia. Zdarza mi się zatrzymac w MC Donaldie czy innym Burger Kingu ale tylko wtedy gdy juz jestem kosmicznie głodna, nie mam czasu na przygotowanie czegokolwiek. W tym roku zdarzylo się dwa razy - raz przy okazji długich i dużych zakupów w Ikei (MC donlds tuz koło sklepu) i drugi raz podczas przeprowadzki z braku widelców i talerzy (bo spakowane) zamowilismy pizzę i popijaliśmy piwem z puszki.
    • gagunia Re: zjadłabym... 31.08.11, 19:06
      Nie lubię kanapek fastfoodowych, bo mają miękkie bułki. Nie lubię też mięsa z tych bułek.
      Ale lubię przyzwoity kebab z sosami i surówkami, tortille i frytki. Frytki/talarki/spiralki i wszelakie wariacje na temat ziemniaka. Mogę je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Ewentualnie pizza i tradycyjna zapiekanka.
      • asiaiwona_1 Re: zjadłabym... 31.08.11, 20:14
        jesoo, nie wiedziałam, że tu taki ociekający śliną wątek big_grin Uwielbiam bigmaca i wieśmaka z mcdonalda. pamiętacie jak kiedyś sprzedawali podwójnego bigmaca? Zamiast 2 kotletów miał 3 i zamiast 3 kawałków bułki miał 4. mój mąż do tej pory mi przypomina z jakim łakomstwem ja go pochłonełam big_grin uwielbiam niezdrowe żarcie, choć muszę przyznać, że dopiero tu się dowiedziałam, ze pizza też się do niego zalicza big_grin I uwielbiam różnego rodzaju torty, ciastka i ciasteczka z bitą śmietaną.
    • wespuczi Re: zjadłabym... 31.08.11, 20:13
      ja z kolei ze cztery kilo paelli bym zjadla..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka