lilly_about 02.09.11, 09:38 Fanki horrorów - polećcie coś proszę. Potrzebuje taki film, żeby się człowiek bał oglądając, ale żeby fabuła była tez jakaś względna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odcienie.szarosci Re: Dobry horror 02.09.11, 10:11 www.filmweb.pl/Amityville www.filmweb.pl/film/Ostatni+dom+po+lewej-2009-375872 www.filmweb.pl/film/Eden+Lake-2008-444400 www.filmweb.pl/film/Ksi%C4%85dz+3D-2011-254275- niby nisko oceniany ale mi sie bardzo podobał Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Dobry horror 02.09.11, 10:16 Ten ostatni się nie wyświetlił, jaki to tytuł? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: Dobry horror 02.09.11, 10:25 polecam używanie wyszukiwarki forum.gazeta.pl/forum/w,567,128183353,128183353,dobry_triller__horror.html Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Dobry horror 02.09.11, 10:56 Mi się podobał "Sierociniec". Ostatnio też oglądaliśmy "Lustra" (ale pierwszą część, bo druga jest do bani) i straszno było, nawet Obecny się bał. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Dobry horror 02.09.11, 10:58 mnie tez sierociniec . bardzo! a byl tez taki o matce , co jej synek zniknal chyba na jakiejs wyspie. w kinach 1-2 lata temu. ktos kojarzy? bo nie ogladalam i bardzo zaluje! Odpowiedz Link Zgłoś
odcienie.szarosci Re: Dobry horror 02.09.11, 11:02 Dziewczyny mnie od Sierocinca bardziej podobał sie "labirynt Fauna" tego samego rezysera! cudo! p;olecam jak lubicie Guillero del Toro www.filmweb.pl/Labirynt.Fauna PIEKNY FILM Odpowiedz Link Zgłoś
odcienie.szarosci Re: Dobry horror 02.09.11, 11:06 i z hiszpanskich trillerow niedawno w kinie "oczy Julii" tez wart obejrzenia-www.filmweb.pl/film/Oczy+Julii-2010-547450 Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Dobry horror 02.09.11, 11:07 Labirynt fauna oglądałam oczywiście. Bardzo dobry film, ale chyba jednak trochę mniej dla mnie straszny. Film, o którym mówi Lilka miałam ostatnio w ręku w wypożyczalni, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu ani nic znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Dobry horror 02.09.11, 11:06 Dzięki za pomoc, potrzebuję 3 dobre horrory, myślę, że wybiorę spokojnie coś z waszych propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
black_succubus Re: Dobry horror 02.09.11, 12:58 www.filmweb.pl/Zycie.Ktorego.Nie.Bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Wyspa Zaginionych 06.09.11, 09:35 Odgrzewam na chwilę temat - Lilka, obejrzałam wczoraj ten film, ale niestety warto go zobaczyć jedynie dla dekadenckiego nastroju i pięknych zdjęć. Scenariusz bardzo przewidywalny, no i jak w ogóle można pozwolić 5-letniemu dziecku pójść pobawić się na ogromnym promie, a samemu uciąć sobie w tym czasie drzemkę? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dobry horror 02.09.11, 13:11 mówta co chceta, ale dla mnie "Sierociniec" to nie horror a dramat z lekką szczyptą duchów -zresztą (jako osoba wyjątkowo wyczulona na punkcie bezpieczeństwa dzieci) gdzieś w połowie fimu domyśliłam się co się stało z tym dzieckiem, więc od połowy filmu ryczałam (nie, żebym skojarzyła akcję ze szczotką, ale domyśliłam się że się tak skitrał, że.....) Odpowiedz Link Zgłoś
lejla81 Re: Dobry horror 02.09.11, 13:30 Bo to taki dobry horror dla matek, ja podczas seansu ze trzy razy chodziłam sprawdzić, czy z moim dzieckiem wszystko ok W każdym razie film dobry i elementy straszące są, więc sądzę, że z czystym sumieniem możemy go polecać w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Dobry horror 02.09.11, 13:35 "Sierociniec" to bardzo dobry film, ale w żadnym wypadku to nie horror. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Dobry horror 02.09.11, 11:10 "Coś" (The Thing) Carpentera. Nie dosc, ze fabula trzyma w napieciu do samego konca, to jeszcze sa tam jedne najfajniejszych i najbardziej przerazajacych efektow niekomputerowych, jakie widzialem. Szczęka opada. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dobry horror 02.09.11, 12:47 "Coś" łiiii tam gumowy potwór i tyle, ale "To!" tylko pogłębył moją wrodzoną fobie klaunową Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Dobry horror 02.09.11, 12:54 Deela chodzi ci o "To" na podstawie książki Kinga? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dobry horror 02.09.11, 13:12 wiem, nie pomogło w kwestii klaunów - do dzisiaj jak widzę takowego mam dreszcze, nawet Mc'Donaldsie Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Dobry horror 02.09.11, 13:02 To dwa rozne filmy, nie da sie ich porownywac. Ten gumowy potwor, ktory zreszta jest tylko swietnym dodatkiem do klaustrofobiczno-paranoicznej atmosfery tego filmu, to jeden z najlepiej wykonanych efektow specjalnych w historii kina - i broni sie do dzisiaj kladac na lopatki wiekszosc CGI. Rob Bottin i Stan Winston stworzyli cos - osobliwie - pieknego. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dobry horror 02.09.11, 13:08 klastrofobiczno-paranoiczną atmosferę z gumowym potworem w tle dużo lepiej odnalazłam w filmie Mgła (tej nowej, co w supermarkecie są zamknięci) albo w Świcie Żywych Trupów zeby nie bylo, ze sie kloce - nie nie wymieniam poglądy bo uwielbiam horrory o albo weź REC (hiszpański) no ze dwa razy obsrałam gaciory przy nim Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Dobry horror 02.09.11, 13:29 REC uwielbiam, druga czesc mniej, ale strachu sie nie najadlem. To wszystko kwestia gustu. "Swit zywych trupow" tez bardzo dobry, ale tam raczej nie ma "gumowych potworow", tylko charakteryzacja, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dobry horror 02.09.11, 13:45 no druga czesc bylaby ok, gdyby nie... gumowy potwór Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Dobry horror 02.09.11, 13:46 o ba! pewno, że charakteryzacja, ale mnie niezmiennie zadziwia jak dyskusja DWÓCH PANÓW EKSPERTÓW w tv z roku na rok staje sie nie mniej... aktualna... a chyba se jeszcze jeszcze raz obejrzę, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Dobry horror 02.09.11, 14:02 www.filmweb.pl/film/Naznaczony-2010-559840 Odpowiedz Link Zgłoś