Dodaj do ulubionych

Słuchacie radia?

16.10.11, 11:55
Całe liceum i studia radio leciało całodobowo, telewizji było zdecydowanie mniej.
Słuchałam wtedy "rozgłośni harcerskiej" i "trójki".
Miałam krótki etap RMF, bo mój chłopak tam pracował wink
Potem "rozgłośnia' zamieniła się w "radiostację" i była to jedyna stacja puszczająca moją muzykę.
A teraz? "Trójka" jeszcze jako tako, "czwórka" już jest chyba za młoda sad, "chilii zet" po godznie bardziej drażni niż relaksuje.
Reszta to nie do zdzierżenia sieczka - muzyka i bełkotliwie entuzjastyczne wstawki gadane.
Radia internetowe mają to ograniczenie, że są internetowe wink
Obserwuj wątek
    • przeciwcialo Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 12:02
      Po zachwytach komercyjnymi radiami, po eliminacji trójki zostałam przy Radiu Kraków. Ma wszystko czego moje uszy potrzebuja.
      • kub-ma Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 13:02
        Swego czasu też słuchałam Radia Kraków. Dobre.
      • zebra12 Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 13:47
        Dołaczam się: tez lubię radio Kraków.
    • deszcz.ryb Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 12:03
      Też słucham Trójki. Czasami też Radia Złote Przeboje - od czasu do czasu można trafić na audycję w której nadają same stare perełki, których się nie słyszy na co dzień. Ale tak "normalnie" to też puszczają sieczkę. uncertain

A Zetki i RMFu słucham tylko jak biegam - przy tym "łup, łup, łup" najlepiej się biegnie. wink
      • przeciwcialo Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 12:04
        Złote przeboje to w aucie.
    • angazetka Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 12:10
      Nie slucham i nigdy nie słuchałam. Nie miałam potrzeby.
    • matka_z_corka Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 12:16
      Dawniej w samochodzie RMF MAX ( lubiłam sieczkę podczas jazdy ). Teraz program pierwszy polskiego radia, w domu trójka ( tylko ją łapie moje nędzne radio ). Jak mam ochotę na coś innego to tylko przez internet - teraz np w tle plumka PlskaStacja - Przeboje 80 i 90 ( w tym radiu nie ma gadania )
    • sumire Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 12:17
      tak, włączenie radia jest pierwszą rzeczą, jaką robię po wstaniu z łóżka.
      zwykle Trójka i Radio Kraków (świetna muzyka), zdarza się RMF - ale ze względów, że to tak ujmę, towarzyskich.
    • wuika Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 13:02
      Słucham. Latami całymi radio było włączone niemalże non-stop, najczęściej zet lub rmf. Po przeprowadzce radio stało w sypialni i służyło do puszczania muzyki przed snem, a nie do słuchania radia, więc na trochę czasu z radia zrezygnowałam. Od paru miesięcy słucham jedynki - i jestem w szoku. Radio, które wydawało mi się dla starych pryków i w ogóle jakim cudem mają taki udział w rynku(?) okazało się być rewelacyjne. Głównie dlatego, że jest nieinwazyjne. I ma niezłą muzykę. Nigdzie nie leci tyle polskiej muzyki, co tam. I wiadomości oraz w ogóle rozmowy nie są wystrzeliwane z prędkością karabinu maszynowego, więc nie trzeba się wsłuchiwać dokładnie i non-stop, żeby do człowieka coś dotarło.
      • dlania Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 13:07
        Rano jako pobudka - co się trafi (radioodbiornik sobie wybierawink), w pracy program 2 lub 3 polskiego radia, w domu nie słucham. Radiostacji nie byłam w stanie znieśc przez prowadzących - nie jestem ich targetem.
    • kub-ma Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 13:06
      Od wielu lat radio mi towarzyszy. Miałam etap RMF, przeszło mi. Tak jak i Radio Zet.
      Teraz w zaleznosci od nastroju: Tok Fm, Jedynk, Trójka. W skrajnych sytuacjach RMF lub Zet
    • klubgogo Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 14:18
      Całe liceum i studia była trójka, teraz jest antyradio, ale niestety tylko rano, w pracy mam wszystkie radia poblokowane, po pracy włączam tv i wszystkie programy informacyjne ( wprzerwie między zajmowaniem się dzieckiem i domem wpda jakaś wiadomośc).
    • hawa.etc Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 14:28
      Słucham dość dużo, głównie rano. Nie mam telewizora, więc to jedyna opcja, żeby przyswoić wiadomości bez czytania (zazwyczaj nie mam czasu na przegląd prasy). Wyłącznie tok fm, bo tam prawie nie ma muzyki. Lubię, gdy radio do mnie mówi. Żałuję tylko, że nie można sobie ustawić ad blocka wink
    • baltycki Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 14:47
      Slucham mojego, lokalnego..
      Na biezaco informuje o ustawionych fotoradarach w miesciesmile
    • clio_yaga Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 19:05
      Słucham Trójki, Eski Rock i czasem Antyradia. W pracy gra RMF, ale tego nie słucham, bo słuchać się nie da.
    • mellona Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 19:31
      w długiej podróży trójki i czasem niektórych audycji w radiu Emaussmile czasem lubię gdy leci sieczka - rmfy i zety i takie tam, nie trzeba się na słuchaniu skupiać.
      ale radia słucham głównie w samochodzie, w domu puszczam moją muzykę, szczególnie że lubię taką nieradiową.
      • thaures Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 20:03
        Od lat niezmiennie Trójka
        • azjaodkuchni Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 20:20
          Słucham zwykle po chińsku jak jadę taxi... raz leciało angielskie ale byłam szczęśliwa.
    • eilian Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 20:41
      Ja słucham tylko Trójki, choć już niestety nie tyle co kiedyś.
    • joxanna Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 21:02
      W domu PIN, w samochodzie eskarock. Bardzo lubię jak PIN sobie wieczorem mruczysmile
    • peggy_su Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 21:12
      W drodze do pracy RMF - bo uwielbiam prowadzących. Lubie ich poczucie humoru, a jednoczesnie kulturę jak w zadnym komercyjnym radio.
      Czasem Trojka, Roxy lub Eska rock.
    • kropkaa Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 21:20
      Trójki. Nie mogę się przyzwyczaić do zmiany Balonika. Brak go o 9.
    • aandzia43 Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 22:16
      Jestem stara i ciut konserwatywna. W domu radia ustawione na Trójkę. W samochodzie słuchamy z małżem też głównie Trójki.
      • mamaemmy Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 22:40
        tylko w dodze do pracy,i ciagle zmieniam stacje,w zaleznosci co grają-nie ma stacji które grałoby pod mój gust.
        Czasem słucham stacji,w których pracuja kolezanki,koledzy,po to aby ich usłyszeć,ale muzyka czesto jest dla mnie nie za bardzo ciekawa.
        W koncu radio wyłączam i słucham swoich ulubionych piosenek.
        • i_jeszcze_jeden Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 22:54
          Ja słucham głównie Radia Wrocław - do śniadania i w aucie. Mój absolutny numer jeden!
          W aucie poza tym też RMF Classic, czasem Chilli Zet, ale tego to nie za długo, bo się od tych smętów można popłakać. Więc wtedy na odtrutkę zmieniam na - jak mówię - Radio Złota Rąbanka i od razu robi się raźniej smile Łapię też jakieś czeskie radia, to sobie czasem lubię posłuchać pięknej czeskiej mowy smile
          Ale kiedy jadę z córką, to najczęściej ulegam jej terrorowi i słuchamy Eski, i to jest naprawdę dla mnie ciężkie do zniesienia...
    • dorek3 Re: Słuchacie radia? 16.10.11, 22:46
      Nałogowo Trójki z wyjatkiem wieczornego pasma. Czasami PIN lub TokFm.
    • claudel6 Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 00:18
      ja jestem z tych radiowych.
      w późnych latach 80-tych zaczęłam słuchać Rozgłośni Harcerskiej w pr. IV, i potem, gdy RH wróciła i zamieniła sie w Radiostację. poznałam masę ludzi z tego radia i wiernych słuchaczy, takich jak ja i spotkanie tego środowiska ludzi było jednym z najważniejszych wydarzeń w moim życiu. później naszą Radiostację przejął Eurozet i zamienił w takie samo radio, jakich jest sto na rynku z papkową beznadziejną muzyką...ale środowisko ludzi przetrwało (a raczej garstka). mamy własne forum, które działa już 10 lat, choć radia juz od dawna nie ma..
      teraz słucham Tok FM, bo jestem z tych bardzo polityką zainteresowanych i zaangazowanych społecznie, więc muzykę sobie zastąpiłam gadającymi głowami (na szczęście mądrze gadającymi).
      • claudel6 Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 00:19
        a jak chcę jednak posłuchać muzy w radiu to właczam Roxy FM. profilem jest najbliższe dawnej Radiostacji.
    • methinks Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 01:38
      Jak juz, to Kampus. To sa echa - i to wcale nie az tak znieksztalcone - dawnej Radiostacji. A gdzie slucham? Glownie w lazience, bo brat mojej partnerki zamontowal nam glosniki w suficie i podpial pod nie radio wlaczane wlacznikiem swiatla. Wchodze do lazienki a tam dubstepy, albo jakas szatanska rąbanka metalowa.
      • bi_scotti Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 03:48
        Namietnie! Sikam, biore prysznic, myje zeby i wlaczam radio - poranna rutyna smile
        Slucham glownie news i jazz. Bez radia czuje sie bardzo samotnie ...
        • marika_2006 Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 07:31
          Radia słucham w zasadzie zawsze i wszędzie, przy sprzątaniu, gotowaniu, w samochodzie i w pracy. W domu i w pracy są to różne radia internetowe, zazwyczaj różne stacje RMFu
    • ola Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 09:08
      nałogowo i ciągle, od świtu po zmierzch, słucham TOK FM
    • tosterowa Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 09:10
      Słucham tylko podczas jazdy samochodem.
    • korusiar Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 13:48
      Moje ulubione to radio ZET. Szczególnie poranny program "Dzień Dobry Bardzo" z 3M smile
      Słucham tylko w aucie.
    • mnb0 Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 14:00
      Radia na okraglo sluchaja tylko ludzie, ktorzy nie potrafia minuty wytrzymac sami ze soba i boja sie wlasnych mysli. Mam racje?
      • krejzimama Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 14:18
        Nie.
      • ola Re: Słuchacie radia? 17.10.11, 14:40

bzdura...
        Właśnie w tej chcwili słucham audycji, w której Cezary Łasiczka rozmawia z Ołdakowskim, Marią Czubaszek i etykiem Pałwem Łukowem o roli religii w życiu publicznym.
        Nie dlatego, że nie mogę wytrzymać sama ze sobą, ale dlatego, ze interesuje mnie to, co te mądre osoby sądzą na ten temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka